Aluminiumfolie slecht voor het milieu, Kudzu stelt hip eco-alternatief voor

24-02-2011

Voor wie dagelijks zijn boterhammen meeneemt naar school of werk, is aluminiumfolie misschien een logische keuze als verpakking. Het is immers gemakkelijk; eens je boterhammen op zijn gooi je de folie gewoon weg en ben je er van af. Waar weinigen bij stil staan, is dat het gebruik van aluminiumfolie een enorme verspilling is.

Het metaal aluminium kan gebruikt worden voor duurzame toepassingen zoals ramen, voertuigen, bouwmaterialen,... Aluminium kan oneindig gerecycleerd worden, maar met aluminiumfolie kan je enkel terecht in het vuilnis. Het winnen en produceren van aluminium kost bovendien een hoop energie. Het is dus vreemd dat je een recycleerbaar, duurzaam materiaal simpelweg de vuilnisbak ingooit.

Er is een bekende oplossing, zou oud als de straat: de brooddoos. Die kan je altijd hergebruiken en afwassen. Het grote nadeel ervan is de plaats die hij in beslag neemt, ook wanneer hij leeg is.

Kudzu komt op de proppen met een hip ecologisch alternatief voor aluminiumfolie en brooddoos: de Lunchskin. Dit katoenen tasje van Amerikaanse makelij kan gewoon mee met de afwas, al dan niet in de vaatwas. Het neemt weinig plaats in beslag, dus kan je het gemakkelijk kwijt in je handtas of schooltas. De lunchskin heeft een velcro-sluiting, en om het hygiënisch te houden is de binnenkant bekleed met een afwasbare coating. 

Je kan kiezen uit verschillende groottes en hippe prints. Zo is er voor elk wat wils, van klein tot groot.

De lunchskins vind je hier: http://www.kudzu.be/nl/winkel/groepen/i/29536/a/brand/29534

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques