Zomertips

20-06-2016

De laatste dagen school zitten er bijna op dus we beginnen ons klaar te maken voor een mooie, warme en ontspannende zomer. Benieuwd hoe dat ook op een ecologisch verantwoorde manier kan? Volgende fantastische producten kunnen je daarbij helpen.

Ijsvormpjes 

Met deze ijsvormpjes kan je zelf heerlijke ijsjes maken in allerlei vormen, kleuren en smaken. Wat dacht je van coole ruimtefiguren of vissen en duikers? De vormpjes zijn gemaakt van plastic zonder schadelijke stoffen als Bisfenol A (BPA) en Ftalaten (weekmakers). De ijsjes kan je zo lekker en gezond maken als je wilt. Meng bijvoorbeeld gelijke delen vers sap van appel, sinaasappel en peer. Zoet genoeg uit zichzelf en vol vitamientjes!

Ontdek de ijsjesvormen van Zoku en Tovolo.

De strandspeelset

Op reis naar zonnige oorden, een dagje naar zee of thuis in de zandbak: met de strandspeelset van Green toys maken de kinderen een echt ECO-kasteel. De set is gemaakt van 100% gerecycleerde melkflessen en bovendien BPA-vrij.

De strandspeelset vind je hier in 3 verschillende kleuren.

Gezonde zonnecrème 

Jezelf beschermen tegen de schadelijke en uitdrogende werking van de zon is belangrijk. Maar dit doen met gezonde producten is even belangrijk! Want wat je op je huid smeert komt ook in je lichaam terecht. De zonnecrème van Eco Cosmetics bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten zoals extract van duindoorn, olijf en granaatappel uit biologische landbouw. Bovendien is deze zonnecrème vegan en niet gestest op dieren. Heb je er toch te laat aan gedacht? Dan is er nog altijd de aftersun.

Het assortiment met verzorgingsproducten van Eco Cosmetics.

Kruidendroger

Heb je een tuintje of terras met kruiden? Dan kan je deze kruidendroger gebruiken om je oogst lang te bewaren. Als je thee maakt van gedroogde kruiden komen er veel meer van de (geneeskrachtige) inhoudsstoffen vrij tegenover verse kruiden. Door het drogen zijn de celwanden dunner geworden dus bij het toevoegen van heet water barsten ze onmiddellijk open. Naast kruiden kan je hiermee ook chilipepers, zaden of paddenstoelen drogen. Het droogrekje is gemaakt van rubberhout met ongebleekte katoenen vellen. Na het drogen kan je deze vellen gewoon in de wasmachine steken.

Ontdek de kruidendroger van Nether Wallop Trading.

Hervulflessen

We hopen allemaal dat het een warme zomer wordt... en dan is het geen overbodige luxe om een flesje water bij de hand te hebben. Bij Kudzu is er voor elk wat wils: stalen flessen waarin je drank lang fris blijft, plastic flessen met een sportdop, draaidop of rietje en glazen flessen met een sleeve als bescherming. Ook een gezonde limonade kan je meenemen op je trip: voeg aan je water een paar stukken fruit zoals aardbeien of citroen toe. Sommige flessen bevatten een zeefje waardoor het fruit blijft waar het is en een heerlijke smaak geeft aan je water. Santé!

 

Bekijk hier ons brede assortiment hervulflessen. 

Herbruikbare rietjes

We blijven nog even in de zomerse sfeer van verfrissende cocktails en andere lekkere drankjes. Met een rietje geef je geef je het toch nog dat ietsje meer. Of misschien heb je van die kinderen die drinken met een rietje veel leuker vinden dan gewoon uit het glas. Met herbruikbare rietjes van roestvrij staal bespaar je je een hoop plastic afval. Afwassen gaat eenvoudig met de rietjesborstel of in de vaatwas. Je zult gegarandeerd nieuwsgierige blikken zien bij je gasten met hun cocktail en vrolijke gezichten bij de kinderen met hun eigen speciale rietje.

Maak kennis met de herbruikbare rietjes.

Licht servies op de camping

Gusto en Biobu zijn 2 serviessets in leuke kleurtjes. Ze zijn gemaakt van banboevezels en gekleurd met plantaardige verf. Dankzij deze materialen zijn de borden, bekers, kommen en bestek helemaal biologisch afbreekbaar. Bovendien zijn ze heel stevig en licht, ideaal dus om mee te nemen op reis in de tent of caravan. Je koopt alles per stuk dus kunt zelf beslissen wat en hoeveel je in welke kleurtjes wilt. Kudzu wenst je nog een fijne vakantie en een mooie reis!

Bekijk hier het kleurrijke servies van Ekobo.

 

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques