Kudzu uitgeroepen tot meest milieuvriendelijke webwinkel van België

29-05-2017 - Valentijn Vyvey

Op 9 mei 2017 werd tijdens de uitreiking van de prestigieuze BeCommerce Awards de Green & Circular Award uitgereikt aan de meest milieuvriendelijke webwinkel van België. De professionele jury was het meest gecharmeerd door Kudzu. Niet enkel de producten die we aanbieden zijn ecologisch, bij de werking van ons bedrijf wordt altijd rekening gehouden met de impact op milieu en klimaat.

Kudzu werd in 2009 opgericht door Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey. Onder de indruk van The Inconvenient Truth en geïnspireerd door Low Impact Man Steven Vromman hebben we gaandeweg hun levensstijl aangepast. In onze zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven voor alledaagse producten stelden we vast dat er een behoorlijk aanbod was maar dat ze moeilijk te verkrijgen waren. Toen werkzaam bij een touroperator, vond Millie de tijd rijp voor een carrièreswitch: Kudzu was geboren. Drie leegstaande slaapkamers werden bureau en voorraadruimte.  Nu werkt Kudzu vanuit een magazijn van 250m2 met twee medewerksters. 

Kudzu verstuurt bestellingen in hergebruikte dozen, opgevuld met krantenpapier en dichtgeplakt met plakband van gerecycleerd papier. We proberen bij elk aspect van onze werking een oplossing te zoeken met de minste impact op het milieu. We weten dat dat erg geapprecieerd wordt door onze milieubewuste klanten, maar blijkbaar kon dit de vakjury van de BeCommerce Awards, voorgezeten door Nederlands pionier Durk Jan de Bruin, ook bekoren. Dat is voor ons een hele eer. 

De BeCommerce Awards worden jaarlijks geörganiseerd door BeCommerce, de Belgische vereniging van online handelaars. De 12de uitreiking vond plaats in het bijzijn van meer dan 300 professionals uit de sector.

Recente blogposts

6 tips voor 6 december, of een groots Sintfeest met kleine voetafdruk

Hij komt. Dat lijkt vast te staan. Je hoort het aan de manier waarop deze zin de komende weken veelvuldig zal worden uitgesproken en zelfs gezongen. Dat zie je aan de grote letters waarmee de zin in menig winkel wordt geblokletterd: HIJ KOMT! En iedereen weet over wie het gaat. De Sint, natuurlijk.

Meer lezen

Kleimasker zelf maken

Een kleimasker zelf maken doe je in minder dan vijf minuten. Maar je geniet er wel nog dagen van! Kies de beste natuurlijke ingrediënten en verwen jezelf. 

Meer lezen

Je toilet schoonmaken: azijn, natriumbicarbonaat en af en toe een toiletbommetje

Wil je je toilet schoonmaken op een milieuvriendelijke manier? Doe het met azijn en natriumbicarbonaat en af en toe een … toiletbommetje!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques