Mei Plasticvrij: Drie must-have boeken voor zero waste inspiratie

26-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Het Zero Waste Project

Jessie en Nicky Kroon zijn de zerowaste-experts van Nederland. In hun boek verzamelden ze al hun tips, lessen en successen van hun zero waste lifestyle. Bakken inspiratie, dus, gebundeld in één mooi vormgegeven boek. Je kan hun avonturen, zero waste tips en veel meer ook volgen via hun blog en op hun Instagramaccount.

Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken

Wil je je ecologische voetafdruk wat verkleinen en heb je vooral ook véél goesting om zelf dingen te maken? Anne Drake bundelde in haar boek haar beste recepten voor ‘groene’ verzorgings- en poetsproducten. Tandpasta, bruisballen, wasmiddel … het kan allemaal zonder plastic en zonder schadelijke ingrediënten - en Anne bewijst dat dat helemaal niet moeilijk is!

Homemade Beauty

Voor al wie zelf verzorgingsproducten wil maken om plastic verpakkingen te besparen (onder andere, want er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom je je eigen verzorgingsproducten zou willen maken!) is Homemade Beauty het ideale boek. Auteur Zoë is specialiste in DIY cosmetica en bracht in haar boek al haar toprecepten samen tot één PRACHTIG geheel. Een must-have voor wie de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica wil leren kennen.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques