Mei Plasticvrij: Drie must-have boeken voor zero waste inspiratie

26-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Het Zero Waste Project

Jessie en Nicky Kroon zijn de zerowaste-experts van Nederland. In hun boek verzamelden ze al hun tips, lessen en successen van hun zero waste lifestyle. Bakken inspiratie, dus, gebundeld in één mooi vormgegeven boek. Je kan hun avonturen, zero waste tips en veel meer ook volgen via hun blog en op hun Instagramaccount.

Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken

Wil je je ecologische voetafdruk wat verkleinen en heb je vooral ook véél goesting om zelf dingen te maken? Anne Drake bundelde in haar boek haar beste recepten voor ‘groene’ verzorgings- en poetsproducten. Tandpasta, bruisballen, wasmiddel … het kan allemaal zonder plastic en zonder schadelijke ingrediënten - en Anne bewijst dat dat helemaal niet moeilijk is!

Homemade Beauty

Voor al wie zelf verzorgingsproducten wil maken om plastic verpakkingen te besparen (onder andere, want er zijn natuurlijk nog meer redenen waarom je je eigen verzorgingsproducten zou willen maken!) is Homemade Beauty het ideale boek. Auteur Zoë is specialiste in DIY cosmetica en bracht in haar boek al haar toprecepten samen tot één PRACHTIG geheel. Een must-have voor wie de wondere wereld van de zelfgemaakte cosmetica wil leren kennen.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques