Wat (W)eten We?
De waarheid over ons voedsel - Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
Wat (W)eten We?
- Geschatte leverdatum: vrijdag 2 juni (België)
- Verstuurd in plasticvrije verpakking (meer over onze werking)
- Gratis levering vanaf 75 euro binnen België (Nederland: € 120)
- Gratis afhalen in Brugge
- Betalen met digitale Ecocheques mogelijk (meer info)
Prijs incl. 6% BTW
Laurens De Meyer
Beste consument, wist je dat voedingsproducenten niet elk ingrediënt op het label moeten vermelden en daar handig gebruik van maken? of dat kalveren op een ziekmakend dieet worden gezet opdat hun vlees er in de supermarkt bleek zou uitzien? Weet je welke luis vaak wordt gebruikt voor de typische aardbeienkleur in ijs en waarom je voeding met rozemarijnextract beter vermijdt? Waarom zijn we trouwens massaal tegen GGO-gewassen? Wat is er nu echt mis met onze vleesconsumptie en waarom is de landbouwstiel niet meer rendabel?
De mens anno 2015 heeft eigenlijk geen idee meer van wat er in zijn eten zit, hoe het daar is terechtgekomen en wat voeding doet met zijn lichaam. Hij wordt misleid door de overheid en de marketingmachine van de voedingsindustrie en komt niet los van hardnekkige clichés over wat goed is voor zijn gezondheid. In dit boek ontdek je naast concrete tips hoe je voedzaam en bewust kan eten ook enkele alternatieve spelers in het voedselverhaal die ons tonen hoe het echt duurzaam en gezond kan.
Laurens De Meyer, mede-initiatiefnemer van Dagen Zonder Vlees en industrieel ingenieur in de voedingsindustrie, vertelt de waarheid over ons voedsel. Vlijmscherp en keihard als het moet, maar steeds meer nuance, 100% radicaal hoeft niet, genieten mag ook, maar weet vooral wat je eet.
Details
Inhoud: | 202 pagina's |
---|---|
Merk: | Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts |
In voorraad: | Ja |
Reviews
Er zijn nog geen reviews voor dit artikel. Heeft u al artikels bij ons aangekocht? We zijn benieuwd naar uw feedback!