Kudzu-test: Goodbyn

31-01-2012

Vanessa en haar dochtertje Yeva testten de Goodbyn Bynto uit:

Op de foto: de Runabout en Goodbyn Bynto van Yeva. 

September 2011, een mijlpaal in het leven van mijn dochter, ze zet namelijk haar voetjes in het eerste leerjaar. En wat hoort daarbij? Een nieuwe schooluitrusting natuurlijk! Een nieuwe grote boekentas mét inhoud! 

De brooddoos die de voorbije kleuterjaren dienst had gedaan was ondertussen saai geworden, alsook is de tekening helemaal afgewassen in de vaatwasser, de kleuren zijn vaal geworden en er  blijft een versleten, saaie rechthoekige kleine-kindjes-brooddoos over. Ideaal als reserve uiteraard, maar zo’n grote flinke meid verdient iets cools!

Bij introductie van het grote aanbod aan prinses valt haar oog op dezelfde plek als die van mij. Oef!

De kleurkeuze, daar wordt geen tijd aan verspild: roze it will be! Voor bijna 6-jarige meisjes is er no other option. Geweldig nochtans vind ik zelf dat ruime kleuren-aanbod: ieder zijn kleur in het gezin, handig en leuk!

Thuis mocht ze de bijhorende stickertjes uitpakken en haar eigen brooddoos versieren... is er iets cooler dan dat?! Groot feest! Het stickertje ‘I’m allergic to.............’ vond ik ook schitterend! We hebben het niet gebruikt omdat ze dat zelf niet wou, maar persoonlijk heel handig voor kleutertjes die dat nog niet zelf goed bevatten of kunnen uitleggen. Graag had ik er een stickertje tussen gezien ‘I’m veggie’ of zoiets, maar allicht is dat te typerend.

In elk geval de meest praktische brooddoos die we in huis hadden tot nu toe, dankzij de vakjes van verschillend formaat. We kozen voor de kleine Goodbyn met drie vakjes, wat op zich zeker groot genoeg is, dessert en extraatjes passen er precies in. Prinses moet dagelijks een medicijn nemen wat elke ochtend in een klein potje in het kleinste vakje gaat, zo wordt het nooit vergeten, gaat het niet verloren en komt het niet onder het broodbeleg te zitten. Ze is gek op rauwkost als dessert. Komkommer. kerstomaatjes. radijsjes, etc. gaan perfect in het medium vakje en als ze soya-pudding of fruitsla wil, dan gaat dat in een klein vierkant potje apart in het grote vak gezien haar 2 boterhammetjes nog in het midden passen.

De grote goodbyn zie ik in de toekomst wel zitten, denk vanaf de laatste graad van de lagere school dat deze wel van pas zal komen, maar tot die tijd lijkt de kleine mij voldoende. 

We ondervinden het vanzelf.

Het bijhorende flesje heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Het hangt er vanaf hoeveel je kind drinkt natuurlijk, voor een kleuter lijkt mij dit echter perfect, maar prinses neemt een aparte drinkfles mee, ook een geweldig ding van kudzu en eentje wat los van school en lunch in allerlei omstandigheden gebruikt kan worden.

De Goodbyn gaat hier sinds september elke dag in de vaatwas en er is nog niks, maar dan ook niks aan veranderd! Hij is nog steeds even stevig, sluit goed en geen enkel stickertje is los gekomen, wat op zich al een mirakel is en bovendien hebben we nog heel veel stickers over. Zo kun je in principe elk jaar ook de look van je Goodbyn een beetje veranderen. 

Op zich vond ik de prijs wel aan de hoge kant voor ‘een brooddoos’, maar als je rekent dat je er een drinkfles bij krijgt en weet dat ze BPA-vrij is wat dus veel gezonder is voor je kind is het dat wel waard. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijskaartje en ik heb er in elk geval helemaal geen spijt van!

De blog van Vanessa vind je hier.
De Goodbyn Bynto vind je hier

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques