Kudzu-test: Sheep Poo Luchtverfrisser

03-06-2012

Isabel testte het Sheep poo paper. Deze originele en ecologische luchtverfrisser vind je hier

Een lekker geurtje, daar zeg ik geen nee tegen! Maar om daarvoor een product te gebruiken dat eigenlijk niet gezond is voor mens en/of dier, dat zag ik niet zitten. Ecologische poetsproducten gebruiken en dan alles besproeien met een niet zo gezonde luchtverfrisser leek me niet zo efficiënt. Wanneer er op bepaalde luchtverfrissers in kleine lettertjes staat dat je dieren ervan weg moet houden, is de beslissing snel gemaakt! Dan liever geen lekker geurtje.

Maarrr… toen ontdekte ik een oplossing: een ecologische luchtverfrisser en niet zomaar één, maar één die gemaakt is op basis van… schapenkeutels! Inderdaad, het Sheep poo paper. Negeer heel even de optrekkende neus van je gesprekspartner terwijl je dit vertelt:  

In de magische, mystieke bergen van Wales worden met de grootste zorg verse schapenkeutels verzameld. Een schaap verteert slechts 50% van wat het dagelijks eet, de rest zijn bruikbare vezels. Door de keutels te steriliseren, wassen, persen en te drogen ontstaat een stevig papier dat helemaal niet vies ruikt en waarvoor geen bomen moesten sneuvelen.

Ze bestaan in 3 geurtjes: roos, narcis en versgemaaid gras en wat mij betreft ruiken ze alledrie even héérlijk! Ideaal om boven de kattenbak te hangen (want dus niet schadelijk!), in het toilet, in je kleerkast, in je auto (al is dat dan weer niet zo ecologisch), … Dankzij het handige koordje is het zo bevestigd! Hoe meer je wappert, hoe sterker het geurt. 

En wij zijn niet de enige die fan zijn: huisdierproof en very loved door onze kat zoals je kan zien!  

Isabel (27) heeft zelf ook een blog waarop ze graag wil aantonen dat (milieu)bewuster en duurzamer leven helemaal niet moeilijk, duur of saai hoeft te zijn. 

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques