Herbruikbare flessen voor kinderen

25-08-2021 - Kelly Eeckhaut

Herbruikbare, hervulbare flesjes hebben intussen al wel de plastic wegwerpflesjes van de troon gestoten, toch? Je vindt ze tegenwoordig overal, en maar goed ook. Welke opties zijn er zoal? Een bloemlezing! 

Oh ja, neemt je kind graag ook iets anders dan water mee naar school? Geef je bepaalde drankjes in brik mee? Bekijk eens of je die vindt in een grote statiegeldverpakking. Dan kun je gewoon de dagelijkse portie overgieten in een herbruikbaar flesje. Kies dan misschien wel een exemplaar met een brede opening, zodat je het zeker eenvoudig kan reinigen met een flessenborstel. Low waste for the win!

BPA-vrije plastic waterflessen

Voor een lekvrije fles met drinktuitje, leuke kleurtjes en prints én een brede opening als je de dop eraf doet (= extra handig om te reinigen) moet je bij de On The Fly for Kids van Nalgene (350 ml) zijn. Ze is minder geschikt voor kleinere kinderen die de dop misschien nog niet zelf los krijgen.  

De Dopper is dan weer een fles die elegant oogt, gemakkelijk in de hand ligt en lekvrij is. Het bovenste witte gedeelte kun je er helemaal af draaien, waardoor het een beker wordt. Ook handig om hem goed proper te houden. Hij is gemaakt van deels gerecycleerd BPA-vrij plastic geproduceerd volgens het cradle-to-cradle principe. 450 ml kan erin. 

De laatste soort BPA-vrije plastic flessen die even in de spotlight mag staan, zijn de flessen van Equa. Ze hebben een afschroefbare hals, waardoor je de binnenkant gemakkelijk kan reinigen dankzij de brede opening. Morsvrij drinken doet je kind dan weer dankzij het drinktuitje. Ze hebben een riempje, wat handig kan zijn. Maar het leukste van al? Die prints! Dieren, bloemen, roze monsters, het universum - of je kind er gemakkelijker en meer water door zal drinken, valt niet te garanderen maar de kans bestaat. Beschikbaar in 400 en 600 ml

Metalen drinkflessen

De ster van de roestvrijstalen drinkflessen is Klean Kanteen. Dat merk biedt ook toffe Kid Kanteens aan: 350 ml, effen of met een printje, met een morsvrije sippy dop met een ophangringetje of met een sportdop. De doppen zijn trouwens niet 100% lekvrij, maar wel zo goed als. De flessen hebben een iets bredere opening waardoor je ze gemakkelijk kunt reinigen of er ijsblokjes in kunt gieten. Ook handig: is de dop versleten, dan kun je er gelijk welke andere - apart verkrijgbare - dop op zetten. Het RVS gedeelte van de fles is natuurlijk quasi onverwoestbaar. 

Voor oudere kinderen zijn er de Classic Kanteen, Wide Kanteen of Reflect Kanteen in verschillende formaten. Het merk Dopper heeft ook twee roestvrijstalen flessen: 500 ml of 800 ml.

P.S.: Geef je graag iets warms mee aan zoon of dochter? Of net iets dat lekker fris moet blijven voor enkele uurtjes? Bekijk dan ook eens het aanbod thermosflessen.

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques