De Kudzu blog

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste deodorant

Propere, welriekende oksels zonder plastic? Yes, het is mogelijk! Wat kies jij, solide deodorant of een deostick? Een bloemlezing van enkele eco-opties!

Meer lezen

Millie & Valentijn: de bezielers van Kudzu

Hallo! Wij zijn Millie en Valentijn, de bezielers van Kudzu.be

Toen we net gingen samenwonen schudde Al Gores “The Inconvenient Truth” ons wakker en wilden we iets doen. We begonnen stap voor stap onze levensstijl te verduurzamen.
 
Dat begon met ons wasmiddel te vervangen door een ecologisch alternatief en groeide gaandeweg uit tot een zero waste en ecologische levensstijl.
Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zeg nee tegen plastic flessen … met je eigen herbruikbare drinkfles!

Als er één gewoonte is die zo enorm veel plastic afval veroorzaakt, maar waarvoor je ook zo gemakkelijk een alternatief kan vinden, is het wel de gewoonte om plastic flessen in onze kar te gooien. Met een herbruikbare fles in de hand kom je nochtans gemakkelijk plasticvrij door het hele land!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Koffie en thee zonder afval

Bij een simpel kopje koffie of thee kan gemakkelijk heel wat afval komen kijken. Wil je minder restafval in je vuilniszak, dan zal je dus ook even je koffie- of theegebruik onder de duurzame loep moeten nemen.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste menstrueren: goedkoop, gezond en goed voor het milieu

Wij, vrouwen die menstrueren, veroorzaken met ons allen een gigantische afvalberg. Zo’n dertien keer per jaar. Jaren aan een stuk. Tenzij we kiezen voor wasbare inlegkruisjes en maandverbanden, menstruatieslips en/of een menstruatiecup natuurlijk. Nog aan het twijfelen om de overstap te maken? Lees verder!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

Sinds de eerste lockdown zijn we allen meer en meer take-away gaan doen. Of je het nu doet omdat je geen zin of tijd hebt om te koken, of om de horeca te steunen, doet er niet toe. Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoenen durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: IJsjes zonder verpakking … maak je zelf!

Schiet je al in paniek bij de gedachte dat je als zero-waster geen (water)ijsjes meer kan eten? Want ja, die zitten meestal verpakt in plastic? Ha, vrees niet langer! Want je kan zelf ijsjes maken - zelfs met ingrediënten die niet in plastic verpakt zitten en die je giet in herbruikbare ijsvormpjes. Volledig afvalvrij, dus! Hoera!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Bye bye, tandpastatubes! Zero waste tandpasta for the win!

Tandenpoetsen zonder plastic? Yes, you can! Maar welke alternatieven zijn er nu eigenlijk voor die wegwerptubes? Bij Kudzu vind je een mooi aanbod natuurlijke, verfrissende én (hoera!) plasticvrije tandpasta’s.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Tandenborstels voor wie minder plastic wil

We poetsen allemaal onze tanden. Dat betekent ook: we gooien allemaal elk jaar meerdere tandenborstels in de vuilbak. Dat moet beter kunnen. Meer nog: dat kan ook gewoon beter. Wacht, ik zet het even allemaal op een rijtje.

Meer lezen
Oudere posts
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques