Herbruikbare flessen voor kinderen

25-08-2021 - Kelly Eeckhaut

Herbruikbare, hervulbare flesjes hebben intussen al wel de plastic wegwerpflesjes van de troon gestoten, toch? Je vindt ze tegenwoordig overal, en maar goed ook. Welke opties zijn er zoal? Een bloemlezing! 

Oh ja, neemt je kind graag ook iets anders dan water mee naar school? Geef je bepaalde drankjes in brik mee? Bekijk eens of je die vindt in een grote statiegeldverpakking. Dan kun je gewoon de dagelijkse portie overgieten in een herbruikbaar flesje. Kies dan misschien wel een exemplaar met een brede opening, zodat je het zeker eenvoudig kan reinigen met een flessenborstel. Low waste for the win!

BPA-vrije plastic waterflessen

Voor een lekvrije fles met drinktuitje, leuke kleurtjes en prints én een brede opening als je de dop eraf doet (= extra handig om te reinigen) moet je bij de On The Fly for Kids van Nalgene (350 ml) zijn. Ze is minder geschikt voor kleinere kinderen die de dop misschien nog niet zelf los krijgen.  

De Dopper is dan weer een fles die elegant oogt, gemakkelijk in de hand ligt en lekvrij is. Het bovenste witte gedeelte kun je er helemaal af draaien, waardoor het een beker wordt. Ook handig om hem goed proper te houden. Hij is gemaakt van deels gerecycleerd BPA-vrij plastic geproduceerd volgens het cradle-to-cradle principe. 450 ml kan erin. 

De laatste soort BPA-vrije plastic flessen die even in de spotlight mag staan, zijn de flessen van Equa. Ze hebben een afschroefbare hals, waardoor je de binnenkant gemakkelijk kan reinigen dankzij de brede opening. Morsvrij drinken doet je kind dan weer dankzij het drinktuitje. Ze hebben een riempje, wat handig kan zijn. Maar het leukste van al? Die prints! Dieren, bloemen, roze monsters, het universum - of je kind er gemakkelijker en meer water door zal drinken, valt niet te garanderen maar de kans bestaat. Beschikbaar in 400 en 600 ml

Metalen drinkflessen

De ster van de roestvrijstalen drinkflessen is Klean Kanteen. Dat merk biedt ook toffe Kid Kanteens aan: 350 ml, effen of met een printje, met een morsvrije sippy dop met een ophangringetje of met een sportdop. De doppen zijn trouwens niet 100% lekvrij, maar wel zo goed als. De flessen hebben een iets bredere opening waardoor je ze gemakkelijk kunt reinigen of er ijsblokjes in kunt gieten. Ook handig: is de dop versleten, dan kun je er gelijk welke andere - apart verkrijgbare - dop op zetten. Het RVS gedeelte van de fles is natuurlijk quasi onverwoestbaar. 

Voor oudere kinderen zijn er de Classic Kanteen, Wide Kanteen of Reflect Kanteen in verschillende formaten. Het merk Dopper heeft ook twee roestvrijstalen flessen: 500 ml of 800 ml.

P.S.: Geef je graag iets warms mee aan zoon of dochter? Of net iets dat lekker fris moet blijven voor enkele uurtjes? Bekijk dan ook eens het aanbod thermosflessen.

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzu test: Tandpastatabletten Hydrophil

Ons testpanel onderwierp de tandpastatabletten van Hydrophil aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Kudzu test: Happy Soaps Gift Box

Ons testpanel onderwierp het cadeaupakket van de Happy Soaps aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques