Internationale bellenblaasdag: ons recept voor bellenblaas

06-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Haaaa, bellen blazen, het blijft zo’n beetje magisch, hoe oud je ook bent. Met dit recept voor DIY bellenblaas maak je zelf een milieuvriendelijk sopje voor gigantische bellen (je weet wel, die die je maakt met een touw op stokken) en dus vanzelfsprekend uren plezier - voor je kinderen én jezelf.

Ingrediënten

Zo maak je het

  1. Giet het water in een emmer met deksel of grote kom. 
  2. Voeg het afwasmiddel toe, maar doe dat rustig. Je wilt zo weinig mogelijk schuim of bubbels.
  3. Voeg nu de glycerine toe en roer nog eens zacht door.
  4. Laat het mengsel 24 uur rusten met een deksel erop. Je kan het ook direct gebruiken, maar als je het een dagje laat rusten, zal je betere bellen kunnen maken. En betere bellen = meer blijheid!
  5. Doop je bellenblaas-stokken in het sop, haal ze er voorzichtig uit, zwier je stokken in de lucht en laat een zacht windje de mooiste bellen tevoorschijn toveren.

Gebruik je niet alles in één keer, dan giet je het sopje over in flessen. Schud of roer daarbij niet te veel.

Hoe zachter je water, hoe sterker de bellen.

Opgelet: de glycerine kan vlekken veroorzaken op lichte kleren.

P.S.: Geen zin in een DIY bellenblaas of wil je gewoon kleine belletjes? Maak het jezelf gemakkelijk met de bellenblaas van Zélio.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques