Kudzu-test: Abeego Foodwraps

09-01-2017

Abeego Foodwraps zijn een ecologisch alternatief voor plastic- en aluminiumfolie, ideaal om voedselresten vers te houden in de koelkast. De foodwraps zijn doeken van biologisch katoen met hennep doordrenkt met bijenwas, hars en jojoba-olie. Deze duurzame materialen zijn van nature anti-bacterieel en anti-schimmel en zijn luchtdoorlatend.

Een tijdje geleden deden we op onze Facebookpagina een oproep om de Foodwraps te testen. Valerie en Tina werden onze enthousiaste testers van dienst. Dit zijn hun ervaringen.



Na het ontvangen van haar Foodwraps was Valerie aangenaam verrast door de kartonnen verpakking: "Mooi en eenvoudig. Meer moet echt niet." Het eerste wat Tina opviel na het openen van de verpakking was de geur. "De lekkere geur van bijenwas! Ja, ik hou van die lekkere, natuurlijke geur," aldus Tina, "Natuurlijk kwam dan meteen de vraag: hmm... gaan de etenwaren die je erin verpakt niet die geur overnemen? Ik kan volmondig zeggen: NEEN!"

De eerste indrukken waren dus al positief. Hoe zit het met het effectieve gebruik?

"Ik heb twee soorten kaas, aangesneden komkommer en speculaas ermee ingepakt en alles kwam er even fris uit dan ervoren. Zorg dat het wat warmer word door je handen en je kan er je etenwaren in een simpele eenvoudige handeling inpakken," verklaart Tina. Valerie miste iets meer uitleg op of in de verpakking, maar uiteindelijk bleek het gebruik vrij simpel: "Ik heb de grootste foodwrap direct uitgeprobeerd met witloof. Ik dacht dat het niet ging blijven plakken, maar het plakte perfect toe, ik verwachtte dit niet van dit soort materiaal. En inderdaad, de witloof bleef goed vers."

Het afwassen bleek ook bij beide dames vlot te gaan. "Zo makkelijk schoon te maken, even onder de kraan met koud water (eventueel met  een ecologisch afwasmiddel) en dan afdrogen of aan de lucht laten drogen," legt Tina uit.

Heeft het product ook nadelen? Valerie miste wat meer uitleg of een handleiding. Dat het niet in de afwasmachine of wasmachine kan, dat het niet voor warm voedsel gebruikt kan worden en dat je het best niet gebruikt voor rauw vlees of vis, zijn de minpunten volgens Tina.

Conclusie?

Valerie: "Dit is een super uitvinding. Geen gedoe meer met aluminiumfolie, beter voor het milieu en portomonnee. Misschien nog net iets meer uitleg of tips geven over het gebruik."

Tina: "Ik vind dit echt wel een kwaliteitsproduct, het is echt stevig en toch ook zo soepel zodra je het door de handen wat warmer maakt. Voor maar 18,50 euro heb je het pakketje met 3 verschillende maten. Een rol aluminiumfolie is goedkoper, doch ook vele malen schadelijker voor je gezondheid en het milieu. Ik vind het dus echt een aanrader!"

Abeego Foodwraps kan je bij Kudzu in 4 verschillende maten kopen. Er is ook een mix verkrijgbaar van 3 verschillende maten.  

Ben je ook kandidaat om Kudzu-producten te testen? We doen regelmatig een oproep via Facebook. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques