Kudzu test: Ecopods Starterskit

21-06-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de producten van Ecopods aan een uitgebreide test.

"Ik ben blij dat ik via Kudzu de producten van Ecopods heb ontdekt. Om te beginnen nemen de sprays bijzonder weinig plaats in in de kast. Wat een verschil met de grote plastic flessen. De allesreiniger is mijn nieuwe favoriet in het huishouden. Ik was altijd grote fan van vochtige (Dettol) doekjes om snel iets op te kuisen. Nu gewoon een beetje product sprayen, vochtige doek erover en klaar."
 
"Voor keuken en sanitair vind ik de verstuivers praktisch om mee te werken. Snel even het fornuis of de oven poetsen met de ontvetter of de badkamer weer helemaal laten blinken. Voor een snelle reiniging gebruik ik de allesreiniger in verstuiver. Voor een uitgebreidere poetsbeurt heb ik ook de vloerreiniger als allesreiniger getest en zo werkt die prima. De vloerreiniger gebruiken we zelf minder voor de vloer, omdat je dan al snel 5 tot 10 liter water nodig hebt en we eigenlijk normaal niet met zo veel water dweilen."
 
"De producten zien er mooi uit, doen wat ze moeten doen, zijn handig in gebruik, nemen nauwelijks plaats in in de kast en vallen ook nog eens goed mee van prijs. Een nieuwe pod voor de sprayflessen kost nog geen 3 euro en gaat lang mee. De moeite waard en ik denk niet dat hier nog plastic flessen gekocht zullen worden."
 

Eerste indruk:

 • de verstuivers zien er goed uit
 • de starterskit is ideaal voor een eerste kennismaking

Pluspunten:

 • heerlijke, niet te overheersende geuren
 • de producten nemen weinig plaats in
 • de pods lossen gemakkelijk en snel op
 • goede prijs/kwaliteit
 • bij de vloerreiniger gebruik je een vaste hoeveelheid wat zorgt voor minder verspilling
 • de flessen hebben een mooie look
 • gemakkelijke kleurencode

Minpunten:

 • hardnekkige kalkaanslag is een uitdaging voor de badkamerreiniger
 • ontvetter doet wat moet maar mag iets krachtiger (bij hardnekkig vuil)
Wilt u ook graag gratis één van onze producten testen, in ruil voor een verslagje? Op Facebook en Instagram kondigen we regelmatig een nieuwe Kudzu test aan. Volg ons om op de hoogte te blijven!
Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wattenschijfje wordt wasbaar

Tel even met me mee. 365 dagen in een jaar. Dat zijn 365 dagen om je gezicht te reinigen. Oké, je slaat wel eens een dag over. Die zieke dag in bed en geen energie om eruit te komen. Of op 1 januari, wie doet er dan de moeite om op te staan en uren voor de spiegel te staan na het gefeest? Maar die 363 andere dagen wil je natuurlijk wel fris voor de dag komen. 

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerpscheermesje wordt safety razor

Komt het zonnetje eindelijk weer piepen? Snel even de douche in en hopsa, die benen zijn weer glad geschoren om ten volle van die zonnestralen te genieten. Maar scheer je met een plastic scheermesje dat je gemiddeld om de 5 tot 7 scheerbeurten moet vervangen en voel je aan je linkerteentje dat je toch dringend eens iets moet doen aan die wegwerpgewoonte? Kudzu weet raad: do the zero waste swap!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques