Kudzu test: GoodRoll Homekit

11-10-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de producten van The Good Roll aan een uitgebreide test.

"Wat een verrassing werd er aan mijn deur geleverd: Een hele grote doos, boordevol vrolijk ingepakt testmateriaal. Aan zoveel had ik me helemaal niet verwacht. Ondertussen heb ik ook het verhaal achter ‘The Good Roll’ opgezocht en gelezen. Weten dat je op deze manier ook kan bijdragen aan de bouw van toiletten elders op de wereld, overtuigt al onmiddellijk."
 
"Het WC-papier lijkt op het eerste zicht vrij dun. Maar is in het gebruik best oké en helemaal niet hard. Dit komt zeker op mijn lijstje voor een volgende aankoop."

"De tissues doen wat ze moeten doen en voldoen 100%. En ook de verpakking is handig, want klein en vierkant. En ook de keukenrol is voldoende stevig en absorbeert goed."

"Ik vond het toiletpapier heel fijn in gebruik en voelt het alles behalve ruw aan. Je doet ook best lang met 1 rol aangezien een rol dubbeldik is. Dit is effectief een groot verschil in het aantal rollen toiletpapier dat ik normaal verbruik op een maand. Ook de tissues vond ik fijn in gebruik. Ze staan trouwens ook heel fancy in ons interieur en trekken de aandacht op een positieve manier."

Eerste indruk:

 • grote doos
 • leuke verpakkingen

Pluspunten:

 • toiletpapier ziet er dun uit maar gaat erg lang mee, langer dan andere merken
 • aangenaam dat je er toiletbouw in Afrika mee ondersteunt
 • tissues zitten mooi verpakt en staan mooi in het interieur
 • leuk artikel om cadeau te geven
 • origineel versierde verpakkingen die steeds hergebruikt worden als cadeaupapier
 • stevig en zacht papier
 • 100% plasticvrij

Minpunten:

 • aan de dure kant
 • elke rol verpakken in papier lijkt wat overbodig
Wilt u ook graag gratis één van onze producten testen, in ruil voor een verslagje? Op Facebook en Instagram kondigen we regelmatig een nieuwe Kudzu test aan. Volg ons om op de hoogte te blijven!
Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Hoe solide bars opbergen

Een solide shampoo of conditioner is het zero waste alternatief voor de vloeibare versie in een plastic flacon. Een shampoobar is compact, zit in een kleine kartonnen verpakking en gaat evenlang mee als 2 tot 3 vloeibare shampooflacons. Heil aan de shampoobar dus!

Een handige manier vinden om je shampoobar in op te bergen is bij velen nog een heikel punt. Daarom delen we enkele tips om jullie op weg te helpen!

Meer lezen

Zero Waste Menstrueren

Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven. 

De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.

Meer lezen

Herbruikbare flessen voor kinderen

Herbruikbare, hervulbare flesjes hebben intussen al wel de plastic wegwerpflesjes van de troon gestoten, toch? Je vindt ze tegenwoordig overal, en maar goed ook. Welke opties zijn er zoal? Een bloemlezing! 

Oh ja, neemt je kind graag ook iets anders dan water mee naar school? Geef je bepaalde drankjes in brik mee? Bekijk eens of je die vindt in een grote statiegeldverpakking. Dan kun je gewoon de dagelijkse portie overgieten in een herbruikbaar flesje. Kies dan misschien wel een exemplaar met een brede opening, zodat je het zeker eenvoudig kan reinigen met een flessenborstel. Low waste for the win!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques