Kudzu test: Patch pleisters

01-06-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de pleisters van Patch aan een uitgebreide test.

"Ik zou het product zeker aanraden in gebruik. De verpakking oogt mooi en is recycleerbaar. Op zich vind ik de prijs best aan de hoge kant voor 'een pleister' want soms moet een pleister nogal snel vervangen worden maar daar tegenover staat natuurlijk wel een goede kwaliteit én beter voor het milieu."
 
"Eerlijk is eerlijk. Ik had wel verwachtingen van deze pleisters maar geen erg hoge. Of tenminste niet op hetzelfde niveau als de pleisters die ik gewoonlijk koop. Gezien mijn oudste zoon last heeft van atopisch eczeem en we vaak dagenlang zijn zalf met een pleister moeten bedekken, gaan de pleisters hier goed vooruit. Deze pleisters moesten dus én me verrassen met hun samenstelling én goed meewerken bij intensief, dagelijks gebruik in combinatie met vettige zalven. De conclusie is dat deze pleisters helemaal top zijn! Ze werken net zo goed als de gewone pleisters en laten niet los tijdens gebruik. Mijn vooroordeel dus gelijk de vuilbak in. Ook geen uitslag of jeuk na gebruik, wat bij de gewone pleisters wel kan voorkomen. Daarbovenop voelen ze lekker zacht aan. Ja, ik ben verkocht aan deze pleister en blijf hem zeker in huis halen!"
 
Juf Sien van de kikkerklas testte ze uit bij de kleuters: "De pleisters voelen zeer aangenaam, zien er leuk uit, en doen wat ze moeten doen: kleuters troosten en goed blijven plakken. De kleuters waren zeer tevreden en er werd zelfs reclame gemaakt op de speelplaats dat de juf van de kikkerklas zo'n leuke pleisters had. De pleisters zitten in een heel leuk bewaarpotje, kunnen we zeker nog gebruiken in de klas."
 

Eerste indruk:

 • mooie verpakking
 • pleisters voelen lekker zacht
 • panda's waren meteen een hit bij de kleuters

Pluspunten:

 • voelen zacht aan
 • gemakkelijk af te halen zonder pijn
 • geen huidirritatie
 • geschikt voor mensen/kindjes met allergiën en eczeem
 • blijven prima op hun plaats
 • kunnen langer dan 24u aanblijven
 • zijn zeer kindvriendelijk
 • bevordert de genezing van wondjes
 • alles is biologisch afbreekbaar

Minpunten:

 • zwarte pleisters zijn wel even wennen aan de speciale kleur
 • duur in aankoop
 • op moeilijke plaatsten houden ze wat minder (huidplooi, handpalm), maar dat geldt ook voor de doorsnee plakker
Wilt u ook graag gratis één van onze producten testen, in ruil voor een verslagje? Op Facebook en Instagram kondigen we regelmatig een nieuwe Kudzu test aan. Volg ons om op de hoogte te blijven!

Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerpscheermesje wordt safety razor

Komt het zonnetje eindelijk weer piepen? Snel even de douche in en hopsa, die benen zijn weer glad geschoren om ten volle van die zonnestralen te genieten. Maar scheer je met een plastic scheermesje dat je gemiddeld om de 5 tot 7 scheerbeurten moet vervangen en voel je aan je linkerteentje dat je toch dringend eens iets moet doen aan die wegwerpgewoonte? Kudzu weet raad: do the zero waste swap!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques