Kudzu test: Patch pleisters

01-06-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de pleisters van Patch aan een uitgebreide test.

"Ik zou het product zeker aanraden in gebruik. De verpakking oogt mooi en is recycleerbaar. Op zich vind ik de prijs best aan de hoge kant voor 'een pleister' want soms moet een pleister nogal snel vervangen worden maar daar tegenover staat natuurlijk wel een goede kwaliteit én beter voor het milieu."
 
"Eerlijk is eerlijk. Ik had wel verwachtingen van deze pleisters maar geen erg hoge. Of tenminste niet op hetzelfde niveau als de pleisters die ik gewoonlijk koop. Gezien mijn oudste zoon last heeft van atopisch eczeem en we vaak dagenlang zijn zalf met een pleister moeten bedekken, gaan de pleisters hier goed vooruit. Deze pleisters moesten dus én me verrassen met hun samenstelling én goed meewerken bij intensief, dagelijks gebruik in combinatie met vettige zalven. De conclusie is dat deze pleisters helemaal top zijn! Ze werken net zo goed als de gewone pleisters en laten niet los tijdens gebruik. Mijn vooroordeel dus gelijk de vuilbak in. Ook geen uitslag of jeuk na gebruik, wat bij de gewone pleisters wel kan voorkomen. Daarbovenop voelen ze lekker zacht aan. Ja, ik ben verkocht aan deze pleister en blijf hem zeker in huis halen!"
 
Juf Sien van de kikkerklas testte ze uit bij de kleuters: "De pleisters voelen zeer aangenaam, zien er leuk uit, en doen wat ze moeten doen: kleuters troosten en goed blijven plakken. De kleuters waren zeer tevreden en er werd zelfs reclame gemaakt op de speelplaats dat de juf van de kikkerklas zo'n leuke pleisters had. De pleisters zitten in een heel leuk bewaarpotje, kunnen we zeker nog gebruiken in de klas."

Eerste indruk:

 • mooie verpakking
 • pleisters voelen lekker zacht
 • panda's waren meteen een hit bij de kleuters

Pluspunten:

 • voelen zacht aan
 • gemakkelijk af te halen zonder pijn
 • geen huidirritatie
 • geschikt voor mensen/kindjes met allergiën en eczeem
 • blijven prima op hun plaats
 • kunnen langer dan 24u aanblijven
 • zijn zeer kindvriendelijk
 • bevordert de genezing van wondjes
 • alles is biologisch afbreekbaar

Minpunten:

 • zwarte pleisters zijn wel even wennen aan de speciale kleur
 • duur in aankoop
 • op moeilijke plaatsten houden ze wat minder (huidplooi, handpalm), maar dat geldt ook voor de doorsnee plakker
Wilt u ook graag gratis een van onze producten testen, in ruil voor een verslagje? Op Facebook en Instagram kondigen we regelmatig een nieuwe Kudzu Test aan. Volg ons snel om op de hoogte te blijven!

Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Millie & Valentijn: de bezielers van Kudzu

Hallo! Wij zijn Millie en Valentijn, de bezielers van Kudzu.be

Toen we net gingen samenwonen schudde Al Gores “The Inconvenient Truth” ons wakker en wilden we iets doen. We begonnen stap voor stap onze levensstijl te verduurzamen.
 
Dat begon met ons wasmiddel te vervangen door een ecologisch alternatief en groeide gaandeweg uit tot een zero waste en ecologische levensstijl.
Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Je gezicht verzorgen zonder wegwerpverpakkingen te gebruiken? Van zero waste gezichtscrèmes tot reinigers en wasbare wattenschijfjes: kleine aanpassingen die écht het verschil maken.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare verpakkingen voor DIY-producten

Single use plastic, of plastic dat maar één keer wordt gebruikt en daarna in de vuilbak belandt: ik stoor me er nogal aan. Dat mag intussen wel duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik alle verpakkingen verafschuw. Soms heb je ook gewoon verpakkingen nodig. Herbruikbaar, als het even kan. In glas, nog liever.

Als je begint te experimenteren met zelfgemaakte verzorgingsproducten en huishoudmiddelen, dan heb je bijvoorbeeld ook verpakkingen nodig. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques