Kudzu test: Tandpastatabletten Hydrophil

03-01-2022 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de tandpastatabletten van Hydrophil aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

"Het hele gezin is meteen enthousiast en staat 's avonds te trappelen om de tabletjes aan een grondige test te onderwerpen. Het concept van een tabletje in plaats van een tandpasta is reeds gekend bij onze puberdochters, dus iedereen weet meteen hoe zo'n tabletje te gebruiken. Wat al meteen opvalt, is dat deze tabletjes volgens de dochters lang niet zo 'pikken' (lees : niet zo'n straffe muntsmaak hebben) als de tabletjes die we eerder al gebruikten. Zij vinden dit een voordeel, manlief en ik vinden het net jammer dat we achteraf niet zo'n ultrafris gevoel hebben in onze mond."
 
"Het was een zeer aangename smaak, een heel lichte muntsmaak. Het kauwen en mengen ging ook wel goed maar kon wel beter want ik had nog veel korrel over in mijn mond. Met ervaring ging dit wel beter gaan dacht ik. Het is wel wennen dat je niet zo een hoeveelheid aan pasta in je mond hebt maar eigenlijk viel dat wel mee. Ik voelde de borstel veel beter op mijn tanden en had na het poetsen ook het gevoel dat ze goed gepoetst waren. Mijn tanden waren ook superglad."

"Wat de prijs betreft : wij vinden deze tabletjes wel scherp geprijsd in vergelijking met andere tandpasta-tabletjes. Met de 130 stuks die in het glazen flesje zitten, kan je wel even verder. Prijs/kwaliteit zit dus zeker goed. Wel jammer dat er (nog?) geen navulling kan gekocht worden. Maar hé, als het potje leeg is, doe je er natuurlijk in wat je wil. Snoepjes, bijvoorbeeld ;-)"

"Tot op vandaag is het ikzelf en de dochter die nog steeds poetsen met de tabs en ik wil dit ook blijven doen. Dus ik bestel graag een nieuwe lading als het bijna op is 
Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wattenschijfje wordt wasbaar

Tel even met me mee. 365 dagen in een jaar. Dat zijn 365 dagen om je gezicht te reinigen. Oké, je slaat wel eens een dag over. Die zieke dag in bed en geen energie om eruit te komen. Of op 1 januari, wie doet er dan de moeite om op te staan en uren voor de spiegel te staan na het gefeest? Maar die 363 andere dagen wil je natuurlijk wel fris voor de dag komen. 

Meer lezen

Zero Waste Swap: ijsjes uit de supermarkt worden zelfgemaakte ijsjes

Het zonnetje is er! Dat betekent natuurlijk maar één ding. Ijsjestijd!!!

Maar heb jij het al meegemaakt, dat je enthousiast de diepvries opentrok om jezelf (en misschien ook je kroost, maar toch vooral jezelf) te verwennen met een lekker ijsje, om dan te merken dat je er geen meer in huis hebt? Teleurstelling alom.

Maar. Wat als je dubbel plezier kan hebben in plaats van die teleurstelling? Wat als je… zelf ijsjes kon maken?! Geef toe, het is de droom van elk kind. Dan heb ik nu goed nieuws voor jouw innerlijke kind: dat hoeft geen droom te blijven!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques