Kudzu-test: Wasnoten

28-11-2016

Kirsten de Rijcke ging de uitdaging aan om te wassen met wasnoten. Lees hier haar ervaringen.

 

"Wasnoten? Dat wil ik wel eens testen! " dacht ik toen ik het de eerste keer tegen kwam, maar nooit écht de stap gezet. Tot ik de gelukkige winnaar was van de Kudzu-test wedstrijd...

Eens aangekomen schrok ik van hoe klein het zakje was en was ik erg nieuwsgierig naar de 'noten'. Het zijn inderdaad geen harde noten maar een 'noot' met toch enige plasticiteit. De geur van de droge noot is wel wat raar, maar daar probeer ik even geen aandacht aan te geven.

En nu wassen... Mijn was is proper en ruikt niet zoals de 'droge noot'. Het is eerder een neutrale geur, uiteraard ook geen chemische lavendelgeur. Gisteren maakte ik me de bedenking: 'Het lijkt alsof ik minder was heb waar de vlekken niet uit geraken...'
Ik vind het echt super gemakkelijk in gebruik. Geen gedoe meer met waspoeder ed, gewoon was in en uit de machine halen en terug opnieuw vullen. Het enige wat ik moeilijk kan inschatten: 'Wanneer moet ik nieuwe noten nemen?'
 
De prijs? Die lijkt me best OK, je kan wel even verder met de noten en de wetenschap dat je geen chemische stoffen gebruikt steunt me nog meer.

Nu nog de vraag: 'Wat met de dozen waspoeder dat er nog staan?'
 
De wasnoten van Ecozone kan je bij Kudzu kopen in hoeveelheden van 0,3 kg en 1 kg. Je vind ze hier.
Sinds kort kan je ook vloeibaar wasmiddel op basis van wasnoten krijgen. Dit vind je hier
 
Ben je ook kandidaat om Kudzu-producten te testen? We doen regelmatig een oproep via Facebook. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Recente blogposts

Kudzutest: EcoEgg

Ons testpanel onderwierp de EcoEgg wasbal aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden. Wat blijkt? Het gebruik van de EcoEgg is een eitje!

Meer lezen

Zelf notenmelk maken: mix it up met de notenmelkzak

Waarom zelf notenmelk maken als er tegenwoordig zo veel soorten notenmelk in de rekken staan? Misschien wil je zero/low waste gaan. Way to go! Of misschien experimenteer je gewoon graag in de keuken en wil je je eigen perfecte recept voor notenmelk vinden. Welke reden je ook hebt: begin die noten maar te melken!

Meer lezen

Zero Waste Menstrueren

Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven. Daarnaast veroorzaken omdat wij, vrouwen die menstrueren, met ons allen een gigantische afvalberg. Weg daarmee toch!?

De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques