Kudzu-test: Wasnoten

28-11-2016

Kirsten de Rijcke ging de uitdaging aan om te wassen met wasnoten. Lees hier haar ervaringen.

 

"Wasnoten? Dat wil ik wel eens testen! " dacht ik toen ik het de eerste keer tegen kwam, maar nooit écht de stap gezet. Tot ik de gelukkige winnaar was van de Kudzu-test wedstrijd...

Eens aangekomen schrok ik van hoe klein het zakje was en was ik erg nieuwsgierig naar de 'noten'. Het zijn inderdaad geen harde noten maar een 'noot' met toch enige plasticiteit. De geur van de droge noot is wel wat raar, maar daar probeer ik even geen aandacht aan te geven.

En nu wassen... Mijn was is proper en ruikt niet zoals de 'droge noot'. Het is eerder een neutrale geur, uiteraard ook geen chemische lavendelgeur. Gisteren maakte ik me de bedenking: 'Het lijkt alsof ik minder was heb waar de vlekken niet uit geraken...'
Ik vind het echt super gemakkelijk in gebruik. Geen gedoe meer met waspoeder ed, gewoon was in en uit de machine halen en terug opnieuw vullen. Het enige wat ik moeilijk kan inschatten: 'Wanneer moet ik nieuwe noten nemen?'
 
De prijs? Die lijkt me best OK, je kan wel even verder met de noten en de wetenschap dat je geen chemische stoffen gebruikt steunt me nog meer.

Nu nog de vraag: 'Wat met de dozen waspoeder dat er nog staan?'
 
De wasnoten van Ecozone kan je bij Kudzu kopen in hoeveelheden van 0,3 kg en 1 kg. Je vind ze hier.
Sinds kort kan je ook vloeibaar wasmiddel op basis van wasnoten krijgen. Dit vind je hier
 
Ben je ook kandidaat om Kudzu-producten te testen? We doen regelmatig een oproep via Facebook. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Recente blogposts

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques