Kudzu-test: Wasnoten

28-11-2016

Kirsten de Rijcke ging de uitdaging aan om te wassen met wasnoten. Lees hier haar ervaringen.

 

"Wasnoten? Dat wil ik wel eens testen! " dacht ik toen ik het de eerste keer tegen kwam, maar nooit écht de stap gezet. Tot ik de gelukkige winnaar was van de Kudzu-test wedstrijd...

Eens aangekomen schrok ik van hoe klein het zakje was en was ik erg nieuwsgierig naar de 'noten'. Het zijn inderdaad geen harde noten maar een 'noot' met toch enige plasticiteit. De geur van de droge noot is wel wat raar, maar daar probeer ik even geen aandacht aan te geven.

En nu wassen... Mijn was is proper en ruikt niet zoals de 'droge noot'. Het is eerder een neutrale geur, uiteraard ook geen chemische lavendelgeur. Gisteren maakte ik me de bedenking: 'Het lijkt alsof ik minder was heb waar de vlekken niet uit geraken...'
Ik vind het echt super gemakkelijk in gebruik. Geen gedoe meer met waspoeder ed, gewoon was in en uit de machine halen en terug opnieuw vullen. Het enige wat ik moeilijk kan inschatten: 'Wanneer moet ik nieuwe noten nemen?'
 
De prijs? Die lijkt me best OK, je kan wel even verder met de noten en de wetenschap dat je geen chemische stoffen gebruikt steunt me nog meer.

Nu nog de vraag: 'Wat met de dozen waspoeder dat er nog staan?'
 
De wasnoten van Ecozone kan je bij Kudzu kopen in hoeveelheden van 0,3 kg en 1 kg. Je vind ze hier.
Sinds kort kan je ook vloeibaar wasmiddel op basis van wasnoten krijgen. Dit vind je hier
 
Ben je ook kandidaat om Kudzu-producten te testen? We doen regelmatig een oproep via Facebook. Hou dus zeker onze Facebookpagina in de gaten!

Recente blogposts

Kudzu levert in de kerstperiode aan huis!

Vanaf 9 december gaat Sofie van Parfie elke woensdag de baan op om de pakjes van Kudzu feestelijk en ecologisch aan huis te leveren in Brugge. 

Hiervoor wordt onze bakfiets vrolijk aangekleed en kruipt Sofie in haar kerstpak. Ze levert met veel plezier de Kudzu-kerstpakjes aan huis.

De leveringen gebeuren tussen 17u en 20u en in de regio 8000, 8200 en 8310.

Meer lezen

Zero waste haarkleuring? Verf het met henna brownies!

Wil je stralende lokken, eventuele grijze haren bedekken of gewoon je haardos een andere tint geven - maar dan zonder de (ongezonde) haarkleuring uit plastic zakjes te gebruiken? Maak dan kennis met de henna brownies! Deze blokjes zijn niet om op te eten, maar je kunt er je haar mee kleuren én verzorgen.

Meer lezen

7 tips voor een vlottere ochtendspits

Waar vrijheid en nonchalance gewoonlijk hoogtij vieren tijdens de vakantiemaanden, moet aan de start van een nieuw schooljaar net de routine opnieuw gevonden worden. Iedereen moet terug op tijd de deur uit, liefst met een volle maag. Hoe kun je de ochtendspits wat vlotter laten verlopen? 7 tips op een rijtje! 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques