Kudzu-test: Zoku Ijsjesvormen

11-08-2016
Isabelle en haar 3 kinderen tesstten met veel smaak en plezier de Fish Pops van Zoku uit:
 
De ijsvormpjes werden al bij het uitpakken op gejuich onthaald en nog voor ik kon bedenken met wat we ze zouden vullen werden ze al onderling verdeeld: 'Ik wil de haai!' 'En ik de duiker!' 'Jij mag de octopus als ik dan de walvis mag, ok?' Voor de jongste spruit die het fenomeen 'ijsje' helemaal nog niet kende werden de visjes gereserveerd - vermoedelijk omdat die wat kleiner lijken te zijn.
Met het nodige enthousiasme werden de vormpjes achtereenvolgens gevuld met gepureerd fruit (aardbei, bosbessen en gele kiwi), aardbeien- / bananenyoghurt en eentje met moedermelk.
 
De ijsjes moeten min. 8u in de vriezer, maar het resultaat mag er zijn: de ijsjes komen perfect uit de vormpjes los en zijn gewoon prachtig! De foto's spreken voor zichzelf denk ik.
    
Op de ijsjesplanning staat nog veel om uit te proberen, oa deze: limonade met gummibeertjes
 
Voordelen van de vormpjes: makkelijk, snel klaar, ontelbaar veel mogelijkheden om te vullen, herbruikbaar, makkelijk afwasbaar doordat de vormpjes binnenstebuiten gekeerd kunnen worden en groot succes bij jong en oud door de aantrekkelijke vormen
 
Nadelen: we willen nu elke dag een grappig ijsje en soms is er ruzie om de walvis en de octopus, maar daar kunnen we wel mee leven 
 
  
 
De Fsh Pops en andere ijsjesvormen vind je hier op onze website terug.

Recente blogposts

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques