Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

23-03-2020 - Elke Dekempe

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

"Als je op zoek bent naar een ecologische en eenvoudige lippenbalsem die zijn werk doet, zit je goed bij 'lippenbalsem Le Papier'. Deze lippenbalsem hydrateert zonder een vet gevoel na te laten. Ook blijft hij langer op je lippen dan heel wat andere balsems. Ondanks wat de naam 'Acai' je laat vermoeden is deze lippenbalsem echter wel relatief smaak-, kleur- en geurloos."

"Ik ben super blij met de lippenbalsem van Le Papier. De balsem voelt elegant in zijn gebruik. Met het potlood geen vettige vingers achteraf, je kan een mooi gelijkmatig laagje aanbrengen. De textuur voelt aangenaam, het parfum is neutraal tot subtiel. Mijn lippen voelen nadien aangenaam en gevoed aan. Toch ook even de prijs gecheckt, want deze fijne lippenbalsem was een geschenk. Het is niet goedkoop, maar zeker ook niet duur, wetend dat je een ecologisch product koopt, zowel qua verpakking als ingrediënten, geen chemische shizzle op je lijf."

"Bij het open maken was ik aangenaam verrast! Even kijken hoe het werkt, is geen traditionele lippenbalsem.
Duidelijk omschreven dat het touwtje dient om het omwikkeld papier te verwijderen en zodoende terug voldoende lippenbalsem te zien verschijnen, handig! Super dat er enkel recycleerbaar papier overschiet wanneer alles opgebruikt is!
Subtiele vanillegeur, neutrale smaak, vettig maar dringt snel in. Mijn zoontje gebruikte de lippenbalsem ook en was tevreden dat deze niet vies smaakte."

Eerste indruk:

 • leuke en handige verpakking
 • handig in gebruik maar ik sukkelde met het verder openmaken van de lippenbalsem en deed iets verkeerd waardoor hij helemaal open ging... wat uitleg over hoe het werkt zou wel goed zijn om erbij te krijgen
 • ben er zeker tevreden van
 • kinderen ook, door fijne stiftje minder vettig aan hun mond, dat vonden ze fijn

Pluspunten:

 • hydrateert goed, zonder 'vet' te zijn
 • blijft lang zitten
 • volledig biologisch afbreekbaar
 • subtiele geur/smaak
 • fijne stift, ook geschikt voor kinderen
 • prijs/kwaliteit
 • ecologisch, niet enkel de verpakking maar ook de ingrediënten

Minpunten:

 • geen SPF-filter
 • wat extra uitleg bij het verder openscheuren nodig

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques