Kudzutest: Stasher Bag

19-02-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de stasher bag aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

"Ik kreeg de kans om een stasher bag uit te testen, en wat een meerwaarde in m'n keuken! Super stevig zakje, dat boven men verwachting ook nog eens heel goed afsluit zonder extra tools zoals een rekkertje ofzo. Ik gebruikte het al om brood in te vriezen, zeer efficient. Geen ijs dat ook mee in het zakje kruipt. En veel beter dan de plastic folie die ik als voordien gebruikte voor mijn brood intevriezen. Ik ben er van overtuigd dat ik nog meerdere zakjes zal aankopen, om men collectie uit te bereiden. Zodat ik op lange termijn geen enkel plastic zakje of glazen pot meer hoef te gebruiken om iets in te vriezen."
 
"Over het algemeen ben ik zeer tevreden van de Stasher Bag. Vooral als herbruikbaar diepvrieszakje, doet het zijn werk perfect! Je merkt meteen dat er stevig materiaal gebruikt is. Het ziet er minder "cheap" uit dan sommige andere herbruikbare zakjes. De grote verscheidenheid aan kleuren, maakt het leuk en makkelijk organiseren."
 
"Ik ben zeker tevreden van de Stasher Bag. Hij is duurzaam en je kan hem voor veel dingen gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik hem nog niet in al zijn multifunctionaliteit heb gebruikt. Het sluitingssysteem is voor de meeste doeleinden wel stevig genoeg."


Eerste indruk:

 • stevig zakje dat boven de verwachtingen voldoet
 • handig in gebruik
 • multifuncioneel
 • makkelijk afsluitbaar

Pluspunten:

 • vaatwasbestendig
 • heel stevig
 • praktisch sluitingssysteem
 • leuk dat de stasher geschikt is voor zowel de diepvries als de microgolfoven
 • verkrijgbaar in vele kleurtjes waardoor je gemakkelijk kan organiseren
 • beschrijfbaar met uitwisbare stift

Minpunten:

 • als je het gebruikt als meeneemverpakking voor vloeibare voeding dan is het iets minder handig doordat druk het zakje kan doen opengaan
 • komt niet altijd even proper uit de vaatwas, handwas werkt hygiënischer
 • duur in aankoop

Recente blogposts

Bamboeservies niet langer in onze rekken

Volgens een recente aanpassing aan de EU-richtlijnen voor goedkeuring en toelating van bamboe en andere plantvezels in servies is het niet langer toegelaten om als winkel nog langer bamboeservies aan te bieden. Daarom zijn wij genoodzaakt per direct alle producten van de webshop te halen.

Helaas is dit alles wat last minute gebeurd waardoor zowel de producent als wij, als winkel, wat overrompeld zijn.

Meer lezen

Ecologisch poetsen: minder microplastics, meer Maistic!

Wil je ecologisch poetsen, dan denk je wellicht in de eerste plaats aan ecologische schoonmaakmiddelen. Goed begin, maar wist je dat de standaard sponsjes en doekjes door de microplastics die ze loslaten bijdragen tot de plastic soep? Ehm, what?! Laat het ons even hebben over microplastics, en de alternatieven die Maistic aanbiedt.

Meer lezen

Cadeautjes inpakken met furoshiki wikkeldoeken

Tis the season … om elkaar te verrassen met cadeautjes. Wil je die op een zero waste manier verpakken? Met een furoshiki wikkeldoek van Fair Squared én de juiste knooptechniek kun je aan de slag. Dit jaar én nog vele komende. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques