Kudzutest: Stasher Bag

19-02-2021 - Millie Hemelsoen

Ons testpanel onderwierp de stasher bag aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

"Ik kreeg de kans om een stasher bag uit te testen, en wat een meerwaarde in m'n keuken! Super stevig zakje, dat boven men verwachting ook nog eens heel goed afsluit zonder extra tools zoals een rekkertje ofzo. Ik gebruikte het al om brood in te vriezen, zeer efficient. Geen ijs dat ook mee in het zakje kruipt. En veel beter dan de plastic folie die ik als voordien gebruikte voor mijn brood intevriezen. Ik ben er van overtuigd dat ik nog meerdere zakjes zal aankopen, om men collectie uit te bereiden. Zodat ik op lange termijn geen enkel plastic zakje of glazen pot meer hoef te gebruiken om iets in te vriezen."
 
"Over het algemeen ben ik zeer tevreden van de Stasher Bag. Vooral als herbruikbaar diepvrieszakje, doet het zijn werk perfect! Je merkt meteen dat er stevig materiaal gebruikt is. Het ziet er minder "cheap" uit dan sommige andere herbruikbare zakjes. De grote verscheidenheid aan kleuren, maakt het leuk en makkelijk organiseren."
 
"Ik ben zeker tevreden van de Stasher Bag. Hij is duurzaam en je kan hem voor veel dingen gebruiken. Ik heb het gevoel dat ik hem nog niet in al zijn multifunctionaliteit heb gebruikt. Het sluitingssysteem is voor de meeste doeleinden wel stevig genoeg."


Eerste indruk:

 • stevig zakje dat boven de verwachtingen voldoet
 • handig in gebruik
 • multifuncioneel
 • makkelijk afsluitbaar

Pluspunten:

 • vaatwasbestendig
 • heel stevig
 • praktisch sluitingssysteem
 • leuk dat de stasher geschikt is voor zowel de diepvries als de microgolfoven
 • verkrijgbaar in vele kleurtjes waardoor je gemakkelijk kan organiseren
 • beschrijfbaar met uitwisbare stift

Minpunten:

 • als je het gebruikt als meeneemverpakking voor vloeibare voeding dan is het iets minder handig doordat druk het zakje kan doen opengaan
 • komt niet altijd even proper uit de vaatwas, handwas werkt hygiënischer
 • duur in aankoop
Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques