Mei Plasticvrij: Koffie on the go, dat kan ook zonder plastic!

12-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Nog snel een koffie voor je in de trein springt, een portie zwart goud voor tijdens je wandeling naar het werk … echte koffiedrinkers zullen het wel weten: als je koffie nodig hebt, dan wil je die - koste wat het kost. Of ja, behalve als er plastic komt bij kijken, dan. Toch? Voor die momenten waarop je koffienood hoog is en je koffie bij je favoriete koffiehuis wil bijtanken, is er gelukkig een oplossing. Meerdere oplossingen, zelfs!

♥ de glazen koffiebekers van KeepCup

De glazen KeepCup-koffiebeker met kurken band is de mooiste der koffiebekers, als je ‘t mij vraagt. En ja, koffie (of thee!) drinken uit glas voelt toch net wat aangenamer, niet? Hij vervangt de lelijke wegwerpbekertjes met verve en houdt de inhoud een halfuurtje op temperatuur. Dankzij de kurken band kan je de beker gemakkelijker vasthouden en het deksel uit BPA-vrij plastic heeft een drinkgaatje - handig! Ze is beschikbaar in small en medium. Er is ook een variant met siliconen i.p.v. kurken band: iets goedkoper en nog kleurrijker!

Herbruikbaar én onbreekbaar

Wil je toch liever geen glas? KeepCup heeft ook bekers van BPA-vrij plastic in verschillende formaten en kleuren. Daarnaast zijn er de eenvoudige, stijlvolle koffiebekers van bamboevezels en met silicone deksel van Biobu by Ekobo. De rCup is dan weer gemaakt van gerecycleerde koffiebekers, is lekvrij en houdt je drank zo’n anderhalf uur warm.

Robuust en isolerend: de thermosbeker van Klean Kanteen

Wil je je koffie tot een paar uur warm kunnen houden? Dan wordt de thermosbeker van Klean Kanteen je aankoop van het jaar. Hij is beschikbaar in verschillende formaten en kleuren, lekvrij en superhandig om bij te vullen en te reinigen dankzij de brede opening. Hij kan trouwens ook probleemloos in de vaatwasser.

 

Kies je favoriete drinkbeker en neem hem altijd en overal mee, zodat je nooit nog koffie moet drinken uit een plastic bekertje.

P.S.: Zoek je een héle grote thermosfles? Dan moet je bij Stanley zijn: zij hebben thermosflessen uit roestvrijstaal van 1, 1,3 en zelfs 1,9 liter, die je koffie minstens 24 uur warm houden. De dop gebruik je als drinkbeker.

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: De tien geboden van het zero waste huishouden

Dat er een hele hoop schoonmaakmiddelen zijn die wel ons huis maar niet bepaald ons milieu schoonmaken, dat weten we allemaal. Potentieel giftige, ongezonde bestanddelen zijn helaas nog altijd van de partij in conventionele huishoudmiddelen. En dan zitten die ook nog eens meestal verpakt in plastic verpakkingen. Jakkes!

 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Kan je je gezicht reinigen en verzorgen zonder wegwerpwattenschijfjes en producten uit tubetjes? Natuurlijk! Wasbare wattenschijfjes passeerden al de revue, maar er bestaat ook zoiets als solide gezichtsverzorging. Zero waste, natuurlijk en dus 100% goed voor jou en het milieu! Dit type producten staat nog in de kinderschoenen, maar kindervoeten groeien snel … en het aanbod plasticvrije gezichtsverzorgingsproducten hopelijk ook!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques