Mei Plasticvrij: Alternatief voor diepvrieszakjes

05-05-2018

Wij zijn dol op de stasher bag! Een silicone zakje met zoveel mogelijkheden. Je kan het meenemen naar de (vegetarische) slager/kaaswinkel om er je voeding in te laten verpakken, je kan het gebruiken als lunchzakje, maar het meest indrukwekkende is dat het gewoon in de diepvries kan!

 

De zakjes kunnen vacuüm gesloten worden en mogen ook in de microgolfoven. Met een niet-permanente marker schrijf je op het zakje wat er in zit en wanneer je het er in stak en schoonmaken kan gewoon in de vaatwas.

En wat met het feit dat het van silicone gemaakt is? Wel, deze bezorgdheid is niet ongegrond. Vele fabrikanten gebruiken namelijk chemicaliën en andere troep om de productiekosten zoveel mogelijk te drukken. Maar bij de stasher bag kunnen we garanderen dat het gemaakt is van pure materialen waardoor je er zeker van bent dat er niks vrijkomt bij het gebruik van de zakjes. 

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques