Mei Plasticvrij: Alternatief voor diepvrieszakjes

05-05-2018

Wij zijn dol op de stasher bag! Een silicone zakje met zoveel mogelijkheden. Je kan het meenemen naar de (vegetarische) slager/kaaswinkel om er je voeding in te laten verpakken, je kan het gebruiken als lunchzakje, maar het meest indrukwekkende is dat het gewoon in de diepvries kan!

 

De zakjes kunnen vacuüm gesloten worden en mogen ook in de microgolfoven. Met een niet-permanente marker schrijf je op het zakje wat er in zit en wanneer je het er in stak en schoonmaken kan gewoon in de vaatwas.

En wat met het feit dat het van silicone gemaakt is? Wel, deze bezorgdheid is niet ongegrond. Vele fabrikanten gebruiken namelijk chemicaliën en andere troep om de productiekosten zoveel mogelijk te drukken. Maar bij de stasher bag kunnen we garanderen dat het gemaakt is van pure materialen waardoor je er zeker van bent dat er niks vrijkomt bij het gebruik van de zakjes. 

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: Navulbare cosmetica: welke opties zijn er voor make-up zonder plastic?

Zonder make-up ga jij de deur niet uit? Of je vindt het leuk om gewoon af en toe bepaalde uiterlijke kenmerken extra in de verf te zetten? Hoe frequent of om welke reden je het ook doet, misschien wil je je make-up wel wat plasticvrijer maken. En dan zijn er enkele opties. Je kunt bepaalde producten eenvoudig (of minder eenvoudig) zelf leren te maken. Of je koopt ze kant-en-klaar. Sommige merken proberen namelijk de hoeveelheid plastic van hun make-up te verminderen. Zoals Zao en Benecos.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Restjes voeding inpakken zonder vershoudfolie

Je kent het wel: je bereidt een lekkere maaltijd, maar je krijgt ze niet volledig op. Of je snijdt een komkommer aan, maar de helft gaat naar de koelkast, want ow joh, een hele komkommer is wel veel. Als je niet bezig bent met plastic-minderen, zou je al snel grijpen naar die goeie ouderwetse rol vershoudfolie om die kom etensrestjes te bedekken en die komkommer in te pakken. Als je wel bezig bent met plastic-minderen, denk je na over alternatieven. En die zijn er: onder andere in de vorm van bijenwasdoeken en food huggers!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques