Mei Plasticvrij: Alternatief voor diepvrieszakjes

05-05-2018

Wij zijn dol op de stasher bag! Een silicone zakje met zoveel mogelijkheden. Je kan het meenemen naar de (vegetarische) slager/kaaswinkel om er je voeding in te laten verpakken, je kan het gebruiken als lunchzakje, maar het meest indrukwekkende is dat het gewoon in de diepvries kan!

 

De zakjes kunnen vacuüm gesloten worden en mogen ook in de microgolfoven. Met een niet-permanente marker schrijf je op het zakje wat er in zit en wanneer je het er in stak en schoonmaken kan gewoon in de vaatwas.

En wat met het feit dat het van silicone gemaakt is? Wel, deze bezorgdheid is niet ongegrond. Vele fabrikanten gebruiken namelijk chemicaliën en andere troep om de productiekosten zoveel mogelijk te drukken. Maar bij de stasher bag kunnen we garanderen dat het gemaakt is van pure materialen waardoor je er zeker van bent dat er niks vrijkomt bij het gebruik van de zakjes. 

Recente blogposts

Kudzu levert in de kerstperiode aan huis!

Vanaf 9 december gaat Sofie van Parfie elke woensdag de baan op om de pakjes van Kudzu feestelijk en ecologisch aan huis te leveren in Brugge. 

Hiervoor wordt onze bakfiets vrolijk aangekleed en kruipt Sofie in haar kerstpak. Ze levert met veel plezier de Kudzu-kerstpakjes aan huis.

De leveringen gebeuren tussen 17u en 20u en in de regio 8000, 8200 en 8310.

Meer lezen

Zero waste haarkleuring? Verf het met henna brownies!

Wil je stralende lokken, eventuele grijze haren bedekken of gewoon je haardos een andere tint geven - maar dan zonder de (ongezonde) haarkleuring uit plastic zakjes te gebruiken? Maak dan kennis met de henna brownies! Deze blokjes zijn niet om op te eten, maar je kunt er je haar mee kleuren én verzorgen.

Meer lezen

7 tips voor een vlottere ochtendspits

Waar vrijheid en nonchalance gewoonlijk hoogtij vieren tijdens de vakantiemaanden, moet aan de start van een nieuw schooljaar net de routine opnieuw gevonden worden. Iedereen moet terug op tijd de deur uit, liefst met een volle maag. Hoe kun je de ochtendspits wat vlotter laten verlopen? 7 tips op een rijtje! 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques