Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

27-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

 • Het is handig. Boterhammen erin, dichtvouwen, velcro dicht en klaar!
 • Je kan je Boc’n’Roll gebruiken als placemat. Geen bord nodig, dus afwas gespaard!
 • Zijn je boterhammen op, dan wrijf je het eenvoudig proper met een vochtig vodje.
 • … en in je tas neemt je Boc’n’Roll nu bijna geen plaats meer in.
 • Je boterhammetjes blijven even lang vers als in aluminiumfolie. Daar mogen we het laagje TPU voor danken. Dat is een soort plastic (thermoplastic polyurethaan) die stevig, flexibel en natuurlijk voedselveilig is.
 • Ehm ja, ik spreek hier nu wel over boterhammen, maar kaas, een stukje cake, koekjes, fruit ... kunnen er natuurlijk ook in. Zolang het maar geen al te vochtige voeding is, kan de Boc’n’Roll het aan!
 • Je kan hem natuurlijk ook meenemen naar de verpakkingsvrije winkel, slager of kaaswinkel om er bepaalde voedingswaren in te laten verpakken.
 • Is hij te vuil? Gooi hem met een gerust hart in de wasmachine.
 • Ga je een belegd broodje halen? Vergeet je Boc’n’Roll niet en laat je broodje erin verpakken.
 • Hij is beschikbaar in verschillende formaten, dus bedenk even waarvoor je hem zoal zal gebruiken en kies dan het formaat dat het beste daarbij aansluit.
 • Liever een zakje? Dan heeft hij ook een kleiner broertje: de Snack’n’Go!

Genoeg redenen, toch?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques