Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

27-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

 • Het is handig. Boterhammen erin, dichtvouwen, velcro dicht en klaar!
 • Je kan je Boc’n’Roll gebruiken als placemat. Geen bord nodig, dus afwas gespaard!
 • Zijn je boterhammen op, dan wrijf je het eenvoudig proper met een vochtig vodje.
 • … en in je tas neemt je Boc’n’Roll nu bijna geen plaats meer in.
 • Je boterhammetjes blijven even lang vers als in aluminiumfolie. Daar mogen we het laagje TPU voor danken. Dat is een soort plastic (thermoplastic polyurethaan) die stevig, flexibel en natuurlijk voedselveilig is.
 • Ehm ja, ik spreek hier nu wel over boterhammen, maar kaas, een stukje cake, koekjes, fruit ... kunnen er natuurlijk ook in. Zolang het maar geen al te vochtige voeding is, kan de Boc’n’Roll het aan!
 • Je kan hem natuurlijk ook meenemen naar de verpakkingsvrije winkel, slager of kaaswinkel om er bepaalde voedingswaren in te laten verpakken.
 • Is hij te vuil? Gooi hem met een gerust hart in de wasmachine.
 • Ga je een belegd broodje halen? Vergeet je Boc’n’Roll niet en laat je broodje erin verpakken.
 • Hij is beschikbaar in verschillende formaten, dus bedenk even waarvoor je hem zoal zal gebruiken en kies dan het formaat dat het beste daarbij aansluit.
 • Liever een zakje? Dan heeft hij ook een kleiner broertje: de Snack’n’Go!

Genoeg redenen, toch?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques