Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

30-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

 • Het is handig. Boterhammen erin, dichtvouwen, velcro dicht en klaar!
 • Je kan je Boc’n’Roll gebruiken als placemat. Geen bord nodig, dus afwas gespaard!
 • Zijn je boterhammen op, dan wrijf je het eenvoudig proper met een vochtig vodje.
 • … en in je tas neemt je Boc’n’Roll nu bijna geen plaats meer in.
 • Je boterhammetjes blijven even lang vers als in aluminiumfolie. Daar mogen we het laagje TPU voor danken. Dat is een soort plastic (thermoplastic polyurethaan) die stevig, flexibel en natuurlijk voedselveilig is.
 • Ehm ja, ik spreek hier nu wel over boterhammen, maar kaas, een stukje cake, koekjes, fruit ... kunnen er natuurlijk ook in. Zolang het maar geen al te vochtige voeding is, kan de Boc’n’Roll het aan!
 • Je kan hem natuurlijk ook meenemen naar de verpakkingsvrije winkel, slager of kaaswinkel om er bepaalde voedingswaren in te laten verpakken.
 • Is hij te vuil? Gooi hem met een gerust hart in de wasmachine.
 • Ga je een belegd broodje halen? Vergeet je Boc’n’Roll niet en laat je broodje erin verpakken.
 • Hij is beschikbaar in verschillende formaten, dus bedenk even waarvoor je hem zoal zal gebruiken en kies dan het formaat dat het beste daarbij aansluit.
 • Liever een zakje? Dan heeft hij ook een kleiner broertje: de Snack’n’Go!

Genoeg redenen, toch?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

Geen zin of tijd om te koken? No problemo, dan ga je toch gewoon lekker snel iets afhalen! Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoentjes durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques