Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

31-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een PRACHTIG alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Ze zijn beschikbaar in verschillende volumes, zijn volledig plasticvrij en je kan er allerlei liquide lekkernijen in gieten: van zelfgemaakte brouwsels tot vloeibare ingrediënten uit de verpakkingsvrije winkel, zoals olijfolie (of andere vloeibare oliën) en azijn. Maak je eigen limonade, stroop of vinaigrette, giet ze in een glazen fles en hoppa, je hebt weer plastic (of andere wegwerpverpakkingen) bespaard. Enneuh … die glazen flessen staan nog zo mooi in je zero waste keuken!

Ah Table is een Frans merk van allerlei ecologische producten. Hun missie is duidelijk: duurzame producten voor een gezellige, natuurlijke keuken aanbieden. Bovendien kiezen ze voor lokale grondstoffen, lokale productie, recycleerbare verpakkingen … Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Ben je trouwens op zoek naar kleurrijke, handige opbergpotten om je boodschappen uit de verpakkingsvrije winkel netjes op te bergen? Ah Table heeft ook SUPERMOOIE glazen opbergpotten. #zerowastegoals

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

Geen zin of tijd om te koken? No problemo, dan ga je toch gewoon lekker snel iets afhalen! Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoentjes durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques