Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

31-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een PRACHTIG alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Ze zijn beschikbaar in verschillende volumes, zijn volledig plasticvrij en je kan er allerlei liquide lekkernijen in gieten: van zelfgemaakte brouwsels tot vloeibare ingrediënten uit de verpakkingsvrije winkel, zoals olijfolie (of andere vloeibare oliën) en azijn. Maak je eigen limonade, stroop of vinaigrette, giet ze in een glazen fles en hoppa, je hebt weer plastic (of andere wegwerpverpakkingen) bespaard. Enneuh … die glazen flessen staan nog zo mooi in je zero waste keuken!

Ah Table is een Frans merk van allerlei ecologische producten. Hun missie is duidelijk: duurzame producten voor een gezellige, natuurlijke keuken aanbieden. Bovendien kiezen ze voor lokale grondstoffen, lokale productie, recycleerbare verpakkingen … Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Ben je trouwens op zoek naar kleurrijke, handige opbergpotten om je boodschappen uit de verpakkingsvrije winkel netjes op te bergen? Ah Table heeft ook SUPERMOOIE glazen opbergpotten. #zerowastegoals

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzu zoekt collega's!

Kudzu zoekt twee nieuwe collega's!

- Medewerker Communicatie
- Orderpicker/Magazijnier

Meer lezen

7 tips voor een vlottere ochtendspits

Waar vrijheid en nonchalance gewoonlijk hoogtij vieren tijdens de vakantiemaanden, moet aan de start van een nieuw schooljaar net de routine opnieuw gevonden worden. Iedereen moet terug op tijd de deur uit, liefst met een volle maag. Hoe kun je de ochtendspits wat vlotter laten verlopen? 7 tips op een rijtje! 

Meer lezen

Duurzaam & prijsbewust terug naar school

Schoolboeken, een computer, allerlei nieuwe spullen - bij 1 september hoort een zeker prijskaartje. ‘Gewone’ schoolspullen halen al een zekere hap uit het budget, maar wil je die spullen vervangen door of aanvullen met ecologische spullen, dan kan die hap al snel nog groter worden. Of dat denk je misschien, want ‘groen is duur’, wordt gefluisterd. Wel, dat hoeft niet per se zo te zijn. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques