Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

14-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een PRACHTIG alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Ze zijn beschikbaar in verschillende volumes, zijn volledig plasticvrij en je kan er allerlei liquide lekkernijen in gieten: van zelfgemaakte brouwsels tot vloeibare ingrediënten uit de verpakkingsvrije winkel, zoals olijfolie (of andere vloeibare oliën) en azijn. Maak je eigen limonade, stroop of vinaigrette, giet ze in een glazen fles en hoppa, je hebt weer plastic (of andere wegwerpverpakkingen) bespaard. Enneuh … die glazen flessen staan nog zo mooi in je zero waste keuken!

Ah Table is een Frans merk van allerlei ecologische producten. Hun missie is duidelijk: duurzame producten voor een gezellige, natuurlijke keuken aanbieden. Bovendien kiezen ze voor lokale grondstoffen, lokale productie, recycleerbare verpakkingen … Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Ben je trouwens op zoek naar kleurrijke, handige opbergpotten om je boodschappen uit de verpakkingsvrije winkel netjes op te bergen? Ah Table heeft ook SUPERMOOIE glazen opbergpotten. #zerowastegoals

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques