Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

14-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een PRACHTIG alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Ze zijn beschikbaar in verschillende volumes, zijn volledig plasticvrij en je kan er allerlei liquide lekkernijen in gieten: van zelfgemaakte brouwsels tot vloeibare ingrediënten uit de verpakkingsvrije winkel, zoals olijfolie (of andere vloeibare oliën) en azijn. Maak je eigen limonade, stroop of vinaigrette, giet ze in een glazen fles en hoppa, je hebt weer plastic (of andere wegwerpverpakkingen) bespaard. Enneuh … die glazen flessen staan nog zo mooi in je zero waste keuken!

Ah Table is een Frans merk van allerlei ecologische producten. Hun missie is duidelijk: duurzame producten voor een gezellige, natuurlijke keuken aanbieden. Bovendien kiezen ze voor lokale grondstoffen, lokale productie, recycleerbare verpakkingen … Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Ben je trouwens op zoek naar kleurrijke, handige opbergpotten om je boodschappen uit de verpakkingsvrije winkel netjes op te bergen? Ah Table heeft ook SUPERMOOIE glazen opbergpotten. #zerowastegoals

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: De tien geboden van het zero waste huishouden

Dat er een hele hoop schoonmaakmiddelen zijn die wel ons huis maar niet bepaald ons milieu schoonmaken, dat weten we allemaal. Potentieel giftige, ongezonde bestanddelen zijn helaas nog altijd van de partij in conventionele huishoudmiddelen. En dan zitten die ook nog eens meestal verpakt in plastic verpakkingen. Jakkes!

 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Kan je je gezicht reinigen en verzorgen zonder wegwerpwattenschijfjes en producten uit tubetjes? Natuurlijk! Wasbare wattenschijfjes passeerden al de revue, maar er bestaat ook zoiets als solide gezichtsverzorging. Zero waste, natuurlijk en dus 100% goed voor jou en het milieu! Dit type producten staat nog in de kinderschoenen, maar kindervoeten groeien snel … en het aanbod plasticvrije gezichtsverzorgingsproducten hopelijk ook!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques