Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

14-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een PRACHTIG alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Ze zijn beschikbaar in verschillende volumes, zijn volledig plasticvrij en je kan er allerlei liquide lekkernijen in gieten: van zelfgemaakte brouwsels tot vloeibare ingrediënten uit de verpakkingsvrije winkel, zoals olijfolie (of andere vloeibare oliën) en azijn. Maak je eigen limonade, stroop of vinaigrette, giet ze in een glazen fles en hoppa, je hebt weer plastic (of andere wegwerpverpakkingen) bespaard. Enneuh … die glazen flessen staan nog zo mooi in je zero waste keuken!

Ah Table is een Frans merk van allerlei ecologische producten. Hun missie is duidelijk: duurzame producten voor een gezellige, natuurlijke keuken aanbieden. Bovendien kiezen ze voor lokale grondstoffen, lokale productie, recycleerbare verpakkingen … Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Ben je trouwens op zoek naar kleurrijke, handige opbergpotten om je boodschappen uit de verpakkingsvrije winkel netjes op te bergen? Ah Table heeft ook SUPERMOOIE glazen opbergpotten. #zerowastegoals

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques