Mei Plasticvrij: Boodschappentas

18-05-2018

Elke dag gaan er wereldwijd per dag tussen één en vijfhonderd biljoen plastic tasjes over de toonbank! BILJOEN! Een plastic tasje heeft een gemiddelde gebruikduur van amper 12 minuten. En plastic die in de natuur belandt, komt uiteindelijk in zee terecht. 8 miljoen ton plastic per jaar om precies te zijn.

Bovendien is plastic gemaakt om eeuwig mee te gaan: het breekt niet af maar valt uiteen in microplastics, die in de lucht, de grond en het water belanden. Ze zorgen dus voor permanente vervuiling. Er is geen ‘weg’ in ‘weg’werp...

Dit is niet alleen schadelijk voor de flora, maar ook voor de fauna. Jaarlijks komen honderduizend dieren, veelal zeedieren en vogels, vast te zitten in plastic tasjes of erger: ze eten ze op. Dieren die plastic eten sterven een langzame en pijnlijke dood omdat ze deze resten niet kunnen verteren en het blijft vastzitten in hun maag.

Het kan niet alleen anders, het moet anders! In Nederland geldt er al sinds 2016 een verbod op plastic tasjes en bij ons in Vlaanderen zijn ze erover aan het 'praten'.

Hoog tijd dus om zelf het heft in handen te nemen!

Gelukkig kost dit niet al te veel moeite. Bij ons vind je een reeks kwalitatieve herbruikbare boodschappentassen in verschillende kleuren en met verschillende motiefjes. De tassen kunnen heel wat aan gewicht aan, kunnen opgerold worden in een klein bolletje en je ziet er nog eens hip uit ook met zo'n leuke tas. Een win-win situatie als je het ons vraagt!

 

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques