Mei Plasticvrij: Boodschappentas

18-05-2018

Elke dag gaan er wereldwijd per dag tussen één en vijfhonderd biljoen plastic tasjes over de toonbank! BILJOEN! Een plastic tasje heeft een gemiddelde gebruikduur van amper 12 minuten. En plastic die in de natuur belandt, komt uiteindelijk in zee terecht. 8 miljoen ton plastic per jaar om precies te zijn.

Bovendien is plastic gemaakt om eeuwig mee te gaan: het breekt niet af maar valt uiteen in microplastics, die in de lucht, de grond en het water belanden. Ze zorgen dus voor permanente vervuiling. Er is geen ‘weg’ in ‘weg’werp...

Dit is niet alleen schadelijk voor de flora, maar ook voor de fauna. Jaarlijks komen honderduizend dieren, veelal zeedieren en vogels, vast te zitten in plastic tasjes of erger: ze eten ze op. Dieren die plastic eten sterven een langzame en pijnlijke dood omdat ze deze resten niet kunnen verteren en het blijft vastzitten in hun maag.

Het kan niet alleen anders, het moet anders! In Nederland geldt er al sinds 2016 een verbod op plastic tasjes en bij ons in Vlaanderen zijn ze erover aan het 'praten'.

Hoog tijd dus om zelf het heft in handen te nemen!

Gelukkig kost dit niet al te veel moeite. Bij ons vind je een reeks kwalitatieve herbruikbare boodschappentassen in verschillende kleuren en met verschillende motiefjes. De tassen kunnen heel wat aan gewicht aan, kunnen opgerold worden in een klein bolletje en je ziet er nog eens hip uit ook met zo'n leuke tas. Een win-win situatie als je het ons vraagt!

 

Recente blogposts

Kudzu test: Happy Soaps Gift Box

Ons testpanel onderwierp het cadeaupakket van de Happy Soaps aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Cadeautjes inpakken met furoshiki wikkeldoeken

Tis the season … om elkaar te verrassen met cadeautjes. Wil je die op een zero waste manier verpakken? Met een furoshiki wikkeldoek van Fair Squared én de juiste knooptechniek kun je aan de slag. Dit jaar én nog vele komende. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques