Mei Plasticvrij: Herbruikbaar oorstokje

05-05-2018

Al eeuwenlang gebruiken ze in Japan de oriculi, een herbruikbaar oorstokje gemaakt van bamboe. Deze is nu terug van weggeweest en in een modern jasje gestoken. Het oorstokje is zo eenvoudig, goedkoop en gemakkelijk in gebruik dat het we het toch een echte aanrader vinden.

Met dit lepeltje kan je het oorsmeer opscheppen terwijl je met een wattenstaafje meer risico hebt dat je het dieper in de oorgang duwt. Gebruik het enkel om zichtbaar oorsmeer te verwijderen dichtbij de ooringang want eigenlijk heeft oorsmeer vele voordelen. Het zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt en dat vocht, vuil, bacteriën en schimmels geen kans krijgen.

De Oriculi bestaat in verschillende kleurtjes zodat elk gezinslid zijn eigen stokje kan kiezen.

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques