Mei Plasticvrij: Herbruikbaar oorstokje

05-05-2018

Al eeuwenlang gebruiken ze in Japan de oriculi, een herbruikbaar oorstokje gemaakt van bamboe. Deze is nu terug van weggeweest en in een modern jasje gestoken. Het oorstokje is zo eenvoudig, goedkoop en gemakkelijk in gebruik dat het we het toch een echte aanrader vinden.

Met dit lepeltje kan je het oorsmeer opscheppen terwijl je met een wattenstaafje meer risico hebt dat je het dieper in de oorgang duwt. Gebruik het enkel om zichtbaar oorsmeer te verwijderen dichtbij de ooringang want eigenlijk heeft oorsmeer vele voordelen. Het zorgt er voor dat de huid niet uitdroogt en dat vocht, vuil, bacteriën en schimmels geen kans krijgen.

De Oriculi bestaat in verschillende kleurtjes zodat elk gezinslid zijn eigen stokje kan kiezen.

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques