Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

30-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

  • Oprolbare tasjes van Flip & Tumble: deze tasjes laten zich in een paar seconden oprollen tot een bolletje ter grootte van een dikke kiwi en dat maakt ze zooo handig. Ze zijn ook erg stevig, kunnen redelijk wat gewicht aan en gaan gemakkelijk jaaaaaren mee. Eén handvat, meerdere kleuren mogelijk, machinewasbaar (al worden ze niet zo snel vuil) en gemaakt van nylon.

 

  • Netzakjes van biologisch katoen met normale of lange hengsels in neutrale en vrolijke kleurtjes. Pure nostalgie voor sommigen, gewoon een supertof tasje voor anderen. Welk gevoel het ook oproept, deze netzakjes zijn zodanig compact dat je er altijd wel plaats voor hebt en toch kunnen ze heel groot worden, afhankelijk van het gewicht van de inhoud. Extra handig dankzij de twee handvaten, stevig en je wordt er bijna automatisch vrolijk van!
  • Little Big Bag van Ecozz. Hou je van toffe printjes? Check dan zeker de Ecozz-collectie. Deze tassen kunnen tot 20 kg dragen, zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en zijn opvouwbaar. Handig!
  • Notabag Original, dat is de opvouwbare boodschappentas/rugzak gemaakt van katoen en nylon. Yes, deze is vooral erg handig voor fietsers of voor wie gewoon graag zijn/haar handen en armen vrij houdt voor iets anders dan boodschappentasjes. Deze simpele maar wel erg stijlvolle tas kan je gemakkelijk opvouwen en kan dus eigenlijk altijd in je handtas zitten. Na een winkelbezoek vouw je ze dan gemakkelijk open tot een boodschappentas die je op je rug kan dragen.

 

Zeg maar voorgoed bye bye aan die plastic zakjes voor eenmalig gebruik!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare verpakkingen voor DIY-producten

Single use plastic, of plastic dat maar één keer wordt gebruikt en daarna in de vuilbak belandt: ik stoor me er nogal aan. Dat mag intussen wel duidelijk zijn. Maar dat wil niet zeggen dat ik alle verpakkingen verafschuw. Soms heb je ook gewoon verpakkingen nodig. Herbruikbaar, als het even kan. In glas, nog liever.

Als je begint te experimenteren met zelfgemaakte verzorgingsproducten en huishoudmiddelen, dan heb je bijvoorbeeld ook verpakkingen nodig. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques