Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

22-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

  • Oprolbare tasjes van Flip & Tumble: deze tasjes laten zich in een paar seconden oprollen tot een bolletje ter grootte van een dikke kiwi en dat maakt ze zooo handig. Ze zijn ook erg stevig, kunnen redelijk wat gewicht aan en gaan gemakkelijk jaaaaaren mee. Eén handvat, meerdere kleuren mogelijk, machinewasbaar (al worden ze niet zo snel vuil) en gemaakt van nylon.

 

  • Netzakjes van biologisch katoen met normale of lange hengsels in neutrale en vrolijke kleurtjes. Pure nostalgie voor sommigen, gewoon een supertof tasje voor anderen. Welk gevoel het ook oproept, deze netzakjes zijn zodanig compact dat je er altijd wel plaats voor hebt en toch kunnen ze heel groot worden, afhankelijk van het gewicht van de inhoud. Extra handig dankzij de twee handvaten, stevig en je wordt er bijna automatisch vrolijk van!
  • Little Big Bag van Ecozz. Hou je van toffe printjes? Check dan zeker de Ecozz-collectie. Deze tassen kunnen tot 20 kg dragen, zijn gemaakt van gerecycleerde PET-flessen en zijn opvouwbaar. Handig!
  • Notabag Original, dat is de opvouwbare boodschappentas/rugzak gemaakt van katoen en nylon. Yes, deze is vooral erg handig voor fietsers of voor wie gewoon graag zijn/haar handen en armen vrij houdt voor iets anders dan boodschappentasjes. Deze simpele maar wel erg stijlvolle tas kan je gemakkelijk opvouwen en kan dus eigenlijk altijd in je handtas zitten. Na een winkelbezoek vouw je ze dan gemakkelijk open tot een boodschappentas die je op je rug kan dragen.

 

Zeg maar voorgoed bye bye aan die plastic zakjes voor eenmalig gebruik!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzu test: Happy Soaps Gift Box

Ons testpanel onderwierp het cadeaupakket van de Happy Soaps aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Cadeautjes inpakken met furoshiki wikkeldoeken

Tis the season … om elkaar te verrassen met cadeautjes. Wil je die op een zero waste manier verpakken? Met een furoshiki wikkeldoek van Fair Squared én de juiste knooptechniek kun je aan de slag. Dit jaar én nog vele komende. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques