Mei Plasticvrij: Herbruikbare diepvrieszakjes, olé!

12-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Een snelle tip vandaag, want soms moet het gewoon snel en efficiënt gaan! Gooi je graag al eens iets snel in de diepvriezer? En serieus, gebruik je daar nog steeds diepvrieszakjes voor? Niet lang meer! Want er bestaan … herbruikbare diepvrieszakjes! Tadaaaa: Stasher Bag.

Stasher Bags zijn gemaakt van voedselveilige siliconen. Ze lekken niet, zijn perfect hersluitbaar en je houdt er dus voedsel langer vers mee. In je koelkast, of in je diepvriezer. Oh en ze hebben ook geen schrik van de microgolfoven. Multifunctioneel, zo hebben we het graag.

 

Met een stift kan je de inhoud erop noteren, en ze afwassen doe je met de hand of in de vaatwasser. Maar echt, wat een gemak!

Deze herbruikbare zakjes zijn beschikbaar in verschillende formaten (en kleurtjes!), dus vooraleer je halsoverkop koopt, bekijk je best even goed de afmetingen. Bedenk op voorhand waarvoor je ze zoal zal gebruiken en welk formaat daar het beste bij past.

En hoppa, een paar Stasher Bags, da’s weer goed voor kilo’s uitgespaard wegwerpplastic!

Bekijk hier de video:

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Vacature M/V

Kudzu zoekt een parttime medewerker om ons team te versterken.

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques