Mei Plasticvrij: Houten speelgoed: plasticvrij spelen met Plan Toys

28-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Speelgoed, het blijft het leukste cadeau voor onze kleine lievelingen. Meestal is het echter - helaas - van plastic gemaakt. Nochtans kan het anders, mooier, beter: houten speelgoed. Plan Toys toont dat als de beste. Daarom: een korte ode aan dit merk!

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Op verschillende vlakken scoort houten speelgoed veel beter dan plastic. Voor houten speelgoed volstaan hout, verf (op waterbasis!) en afhankelijk van het ontwerp wat schroeven en/of lijm. Als daarbij gekozen wordt voor hout uit duurzaam beheerde bossen en/of resthout, is het duidelijk dat de ecologische impact gigantisch veel lager ligt tegenover het productieproces bij plastic speelgoed.

Kwalitatief houten speelgoed (zoals dat van Plan Toys) overbrugt bovendien met gemak enkele generaties. Dat kan je niet zeggen van het meeste plastic speelgoed. Oh en zei ik al dat houten speelgoed gewoon véél mooier is?

 

Veilig, innovatief en educatief speelgoed

Elk kind steekt op een bepaald moment in zijn ontwikkeling speelgoed in zijn mond. Ook daarom kies je beter voor houten i.p.v. kunststof speelgoed. Plan Toys kiest om die reden in elke stap van het productieproces voor natuurlijke, gifvrije materialen, die je kind veilig in zijn mond kan stoppen.

Houten speelgoed is doorgaans ook eenvoudiger qua design dan plastic speelgoed. Net daardoor zal het echter de fantasie meer prikkelen en zo bijdragen tot de fysieke en intellectuele ontwikkeling. Geen licht en geluid en andere technische snufjes die je kind stimuleren (en de ouders eventueel irriteren ;) ), maar eenvoudige stukken die de fantasie en creativiteit nog meer stimuleren.

Rammelaars, reisspelletjes, badspeeltjes, babyboekjes, poppen, muziekinstrumenten, autootjes, puzzels, rollenspelletjes, keukengerief, bouwblokken, race-circuits, loopwagentjes, een balanceerfiets … Plan Toys heeft inmiddels een ruim assortiment duurzaam speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters. Plasticvrij cadeautjes kopen was nog nooit zo makkelijk én moeilijk tegelijk! (je weet wel, doordat er zo veel keuze is dat je misschien niet goed weet wat te kiezen)

P.S.: Zoek je een houten kindereetstoel? Jups, dat heeft Plan Toys ook!

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques