Mei Plasticvrij: Houten speelgoed: plasticvrij spelen met Plan Toys

28-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Speelgoed, het blijft het leukste cadeau voor onze kleine lievelingen. Meestal is het echter - helaas - van plastic gemaakt. Nochtans kan het anders, mooier, beter: houten speelgoed. Plan Toys toont dat als de beste. Daarom: een korte ode aan dit merk!

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Op verschillende vlakken scoort houten speelgoed veel beter dan plastic. Voor houten speelgoed volstaan hout, verf (op waterbasis!) en afhankelijk van het ontwerp wat schroeven en/of lijm. Als daarbij gekozen wordt voor hout uit duurzaam beheerde bossen en/of resthout, is het duidelijk dat de ecologische impact gigantisch veel lager ligt tegenover het productieproces bij plastic speelgoed.

Kwalitatief houten speelgoed (zoals dat van Plan Toys) overbrugt bovendien met gemak enkele generaties. Dat kan je niet zeggen van het meeste plastic speelgoed. Oh en zei ik al dat houten speelgoed gewoon véél mooier is?

 

Veilig, innovatief en educatief speelgoed

Elk kind steekt op een bepaald moment in zijn ontwikkeling speelgoed in zijn mond. Ook daarom kies je beter voor houten i.p.v. kunststof speelgoed. Plan Toys kiest om die reden in elke stap van het productieproces voor natuurlijke, gifvrije materialen, die je kind veilig in zijn mond kan stoppen.

Houten speelgoed is doorgaans ook eenvoudiger qua design dan plastic speelgoed. Net daardoor zal het echter de fantasie meer prikkelen en zo bijdragen tot de fysieke en intellectuele ontwikkeling. Geen licht en geluid en andere technische snufjes die je kind stimuleren (en de ouders eventueel irriteren ;) ), maar eenvoudige stukken die de fantasie en creativiteit nog meer stimuleren.

Rammelaars, reisspelletjes, badspeeltjes, babyboekjes, poppen, muziekinstrumenten, autootjes, puzzels, rollenspelletjes, keukengerief, bouwblokken, race-circuits, loopwagentjes, een balanceerfiets … Plan Toys heeft inmiddels een ruim assortiment duurzaam speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters. Plasticvrij cadeautjes kopen was nog nooit zo makkelijk én moeilijk tegelijk! (je weet wel, doordat er zo veel keuze is dat je misschien niet goed weet wat te kiezen)

P.S.: Zoek je een houten kindereetstoel? Jups, dat heeft Plan Toys ook!

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques