Houten speelgoed: plasticvrij spelen met Plan Toys

06-11-2021 - Kelly Eeckhaut

Speelgoed, het blijft het leukste cadeau voor onze kleine lievelingen. Meestal is het echter - helaas - van plastic gemaakt. Nochtans kan het anders, mooier, beter: houten speelgoed. Plan Toys toont dat als de beste. Daarom: een korte ode aan dit merk!

Waarom kiezen voor houten speelgoed?

Op verschillende vlakken scoort houten speelgoed veel beter dan plastic. Voor houten speelgoed volstaan hout, verf (op waterbasis!) en afhankelijk van het ontwerp wat schroeven en/of lijm. Als daarbij gekozen wordt voor hout uit duurzaam beheerde bossen en/of resthout, is het duidelijk dat de ecologische impact gigantisch veel lager ligt tegenover het productieproces bij plastic speelgoed.

Kwalitatief houten speelgoed (zoals dat van Plan Toys) overbrugt bovendien met gemak enkele generaties. Dat kan je niet zeggen van het meeste plastic speelgoed. Oh en zei ik al dat houten speelgoed gewoon véél mooier is?

 

Veilig, innovatief en educatief speelgoed

Elk kind steekt op een bepaald moment in zijn ontwikkeling speelgoed in zijn mond. Ook daarom kies je beter voor houten i.p.v. kunststof speelgoed. Plan Toys kiest om die reden in elke stap van het productieproces voor natuurlijke, gifvrije materialen, die je kind veilig in zijn mond kan stoppen.

Houten speelgoed is doorgaans ook eenvoudiger qua design dan plastic speelgoed. Net daardoor zal het echter de fantasie meer prikkelen en zo bijdragen tot de fysieke en intellectuele ontwikkeling. Geen licht en geluid en andere technische snufjes die je kind stimuleren (en de ouders eventueel irriteren ;) ), maar eenvoudige stukken die de fantasie en creativiteit nog meer stimuleren.

Rammelaars, reisspelletjes, badspeeltjes, babyboekjes, poppen, muziekinstrumenten, autootjes, puzzels, rollenspelletjes, keukengerief, bouwblokken, race-circuits, loopwagentjes, een balanceerfiets … Plan Toys heeft inmiddels een ruim assortiment duurzaam speelgoed voor baby’s, peuters en kleuters.

P.S.: Zoek je een houten kindereetstoel? Jups, dat heeft Plan Toys ook!

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzu test: Happy Soaps Gift Box

Ons testpanel onderwierp het cadeaupakket van de Happy Soaps aan een uitgebreide test. Lees hier hun bevindingen.

Meer lezen

Cadeautjes inpakken met furoshiki wikkeldoeken

Tis the season … om elkaar te verrassen met cadeautjes. Wil je die op een zero waste manier verpakken? Met een furoshiki wikkeldoek van Fair Squared én de juiste knooptechniek kun je aan de slag. Dit jaar én nog vele komende. 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques