Mei Plasticvrij: IJsjes zonder verpakking … maak je zelf!

17-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Schiet je al in paniek bij de gedachte dat je als zero-waster geen (water)ijsjes meer kan eten? Want ja, die zitten altijd zo verpakt, meestal in plastic? Ha, vrees niet langer! Want je kan zelf ijsjes maken - met ingrediënten die NIET in plastic verpakt zijn en die je giet in herbruikbare ijsvormpjes. Volledig afvalvrij, dus! HOERA!

Bij Kudzu vind je verschillende herbruikbare ijsvormpjes: gemaakt ofwel uit BPA-vrij plastic ofwel uit voedselveilige siliconen. Zo veel vormpjes, zo veel volumes - dat wordt nog moeilijk kiezen! Wat vaststaat, is dat je je ijsjes niet achterwege moet laten. En dat is natuurlijk wel een feestje waard. Zo eentje met ijsjes voor iedereen!

Maak je zelf roomijs, met of zonder ijsmachine? Dan kan je je ijs invriezen in bijvoorbeeld zo’n mooie glazen schaal van Pebbly.

Wat is jouw favoriete zero waste recept voor ijsjes? Deel het op de Facebookpagina van Kudzu of via Instagram met #kudzushop, zodat we elkaar kunnen inspireren! 

Zoek je nog inspiratie of wil je origineel uit de hoek komen? Dan is dit boek iets voor jou!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques