Mei Plasticvrij: Koffie on the go, dat kan ook zonder plastic!

12-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Nog snel een koffie voor je in de trein springt, een portie zwart goud voor tijdens je wandeling naar het werk … echte koffiedrinkers zullen het wel weten: als je koffie nodig hebt, dan wil je die - koste wat het kost. Of ja, behalve als er plastic komt bij kijken, dan. Toch? Voor die momenten waarop je koffienood hoog is en je koffie bij je favoriete koffiehuis wil bijtanken, is er gelukkig een oplossing. Meerdere oplossingen, zelfs!

♥ de glazen koffiebekers van KeepCup

De glazen KeepCup-koffiebeker met kurken band is de mooiste der koffiebekers, als je ‘t mij vraagt. En ja, koffie (of thee!) drinken uit glas voelt toch net wat aangenamer, niet? Hij vervangt de lelijke wegwerpbekertjes met verve en houdt de inhoud een halfuurtje op temperatuur. Dankzij de kurken band kan je de beker gemakkelijker vasthouden en het deksel uit BPA-vrij plastic heeft een drinkgaatje - handig! Ze is beschikbaar in small en medium. Er is ook een variant met siliconen i.p.v. kurken band: iets goedkoper en nog kleurrijker!

Herbruikbaar én onbreekbaar

Wil je toch liever geen glas? KeepCup heeft ook bekers van BPA-vrij plastic in verschillende formaten en kleuren. Daarnaast zijn er de eenvoudige, stijlvolle koffiebekers van bamboevezels en met silicone deksel van Biobu by Ekobo. De rCup is dan weer gemaakt van gerecycleerde koffiebekers, is lekvrij en houdt je drank zo’n anderhalf uur warm.

Robuust en isolerend: de thermosbeker van Klean Kanteen

Wil je je koffie tot een paar uur warm kunnen houden? Dan wordt de thermosbeker van Klean Kanteen je aankoop van het jaar. Hij is beschikbaar in verschillende formaten en kleuren, lekvrij en superhandig om bij te vullen en te reinigen dankzij de brede opening. Hij kan trouwens ook probleemloos in de vaatwasser.

 

Kies je favoriete drinkbeker en neem hem altijd en overal mee, zodat je nooit nog koffie moet drinken uit een plastic bekertje.

P.S.: Zoek je een héle grote thermosfles? Dan moet je bij Stanley zijn: zij hebben thermosflessen uit roestvrijstaal van 1, 1,3 en zelfs 1,9 liter, die je koffie minstens 24 uur warm houden. De dop gebruik je als drinkbeker.

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques