Mei Plasticvrij: Koffiebeker

12-05-2018

Een dagelijkse gewoonte van veel pendelaars is om ‘s morgens nog snel een kop koffie of thee voor onderweg te kopen. Dit gaat meestal in een kartonnen beker. Helaas, als deze bekers echt 100% uit karton bestonden dan liep de koffie al tussen je vingers voordat je op de trein kon stappen. Er zit een coating in die ze waterdicht maken maar waardoor de meeste dus ook niet te recycleren zijn en bij het restafval belanden.

Een eenvoudige oplossing is om gewoon je eigen koffiebeker mee te brengen. Bij verschillende koffiezaken word je daarvoor ook nog eens beloond met een korting.

 

Hier gaat de beker niet alleen mee naar het werk maar heeft hij ook al vele kilometers afgelegd op onze reizen. En wil je er echt 100% voor gaan dan kan je een kleine KeepCup in je handtas stoppen als je naar een supermarkt met een koffiemachine gaat.

De KeepCups vind je in BPA-vrij plastic en glazen versies maar zijn niet lekvrij. Klean Kanteen heeft een 100% lekvrije koffiethermosbeker van roestvrij staal, de dop heeft een drinkgaatje dat afsluitbaar is.

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques