Mei Plasticvrij: Koffiebeker

12-05-2018

Een dagelijkse gewoonte van veel pendelaars is om ‘s morgens nog snel een kop koffie of thee voor onderweg te kopen. Dit gaat meestal in een kartonnen beker. Helaas, als deze bekers echt 100% uit karton bestonden dan liep de koffie al tussen je vingers voordat je op de trein kon stappen. Er zit een coating in die ze waterdicht maken maar waardoor de meeste dus ook niet te recycleren zijn en bij het restafval belanden.

Een eenvoudige oplossing is om gewoon je eigen koffiebeker mee te brengen. Bij verschillende koffiezaken word je daarvoor ook nog eens beloond met een korting.

 

Hier gaat de beker niet alleen mee naar het werk maar heeft hij ook al vele kilometers afgelegd op onze reizen. En wil je er echt 100% voor gaan dan kan je een kleine KeepCup in je handtas stoppen als je naar een supermarkt met een koffiemachine gaat.

De KeepCups vind je in BPA-vrij plastic en glazen versies maar zijn niet lekvrij. Klean Kanteen heeft een 100% lekvrije koffiethermosbeker van roestvrij staal, de dop heeft een drinkgaatje dat afsluitbaar is.

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: Tandpasta

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare tasjes voor groente en fruit

De herbruikbare boodschappentas is niet meer weg te denken bij een zero waste levenstijl. Ook supermarkten bieden geen zakjes meer aan aan de kassa. Maar wat met de plastic zakjes voor groente en fruit? Die zijn nog steeds alom tegenwoordig helaas. 

Hier hebben we gelukkig perfecte alternatieven voor.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Bijenwasdoeken

Bijenwasdoeken kan je gebruiken om een blok kaas, een halve paprika of boterhammen in te bewaren en ook om een kom mee af te dekken. Een perfect, duurzaam en herbruikbaar alternatief voor plasticfolie.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques