Mei Plasticvrij: Koffiebeker

12-05-2018

Een dagelijkse gewoonte van veel pendelaars is om ‘s morgens nog snel een kop koffie of thee voor onderweg te kopen. Dit gaat meestal in een kartonnen beker. Helaas, als deze bekers echt 100% uit karton bestonden dan liep de koffie al tussen je vingers voordat je op de trein kon stappen. Er zit een coating in die ze waterdicht maken maar waardoor de meeste dus ook niet te recycleren zijn en bij het restafval belanden.

Een eenvoudige oplossing is om gewoon je eigen koffiebeker mee te brengen. Bij verschillende koffiezaken word je daarvoor ook nog eens beloond met een korting.

 

Hier gaat de beker niet alleen mee naar het werk maar heeft hij ook al vele kilometers afgelegd op onze reizen. En wil je er echt 100% voor gaan dan kan je een kleine KeepCup in je handtas stoppen als je naar een supermarkt met een koffiemachine gaat.

De KeepCups vind je in BPA-vrij plastic en glazen versies maar zijn niet lekvrij. Klean Kanteen heeft een 100% lekvrije koffiethermosbeker van roestvrij staal, de dop heeft een drinkgaatje dat afsluitbaar is.

Recente blogposts

Groene voornemens die de moeite waard zijn om te maken (en vol te houden)

Intussen is het jaar alweer goed gestart. Heb je de tijd genomen om even terug te blikken op vorig jaar, en bij de goede voornemens die je toen gemaakt had? Misschien wel, of misschien doe je helemaal niet aan goede voornemens. Hoe dan ook: ik vind dat het ALTIJD een goed moment is om groene voornemens te maken. Welke koe wil jij dit jaar eens bij de horens vatten?

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Tandpasta

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques