Mei Plasticvrij: Lunchtasje

16-05-2018
Als je lunch meeneemt in een brooddoos, neemt deze (zeker als ze leeg is) veel plaats in. Aluminiumfolie is hiervoor een oplossing maar wij hebben nog iets veel beters en duurzamers: de boc'n roll!

De boc'n roll is een handig opbergsysteem voor je lunch dat je kan gebruiken in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. De binnenkant is gelamineerd met een ademende en wasbare plastic folie.

Op een eenvoudige manier kan je je boterhammen, fruit en tussendoortjes verpakken en vershouden, ongeacht hoe groot ze zijn, want de boc'n roll is helemaal aanpasbaar en sluit met velcro. En wanneer je over de middag je boterhammen eet, kan je het lunchzakje gebruiken als placemat en mooi proper houden met een vod. Na gebruik neemt het praktisch geen plaats meer in.

En mocht je het tè bont gemaakt hebben, dan kan je de boc'n roll wassen in de wasmachine!

Aarzel niet om de boc'n roll mee te nemen naar de slager of kaaswinkel en er je aankopen in te laten verpakken. Op die manier bespaar je op nóg meer verpakking!

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: Tandpasta

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare tasjes voor groente en fruit

De herbruikbare boodschappentas is niet meer weg te denken bij een zero waste levenstijl. Ook supermarkten bieden geen zakjes meer aan aan de kassa. Maar wat met de plastic zakjes voor groente en fruit? Die zijn nog steeds alom tegenwoordig helaas. 

Hier hebben we gelukkig perfecte alternatieven voor.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Bijenwasdoeken

Bijenwasdoeken kan je gebruiken om een blok kaas, een halve paprika of boterhammen in te bewaren en ook om een kom mee af te dekken. Een perfect, duurzaam en herbruikbaar alternatief voor plasticfolie.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques