Mei Plasticvrij: Lunchtasje

16-05-2018
Als je lunch meeneemt in een brooddoos, neemt deze (zeker als ze leeg is) veel plaats in. Aluminiumfolie is hiervoor een oplossing maar wij hebben nog iets veel beters en duurzamers: de boc'n roll!

De boc'n roll is een handig opbergsysteem voor je lunch dat je kan gebruiken in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. De binnenkant is gelamineerd met een ademende en wasbare plastic folie.

Op een eenvoudige manier kan je je boterhammen, fruit en tussendoortjes verpakken en vershouden, ongeacht hoe groot ze zijn, want de boc'n roll is helemaal aanpasbaar en sluit met velcro. En wanneer je over de middag je boterhammen eet, kan je het lunchzakje gebruiken als placemat en mooi proper houden met een vod. Na gebruik neemt het praktisch geen plaats meer in.

En mocht je het tè bont gemaakt hebben, dan kan je de boc'n roll wassen in de wasmachine!

Aarzel niet om de boc'n roll mee te nemen naar de slager of kaaswinkel en er je aankopen in te laten verpakken. Op die manier bespaar je op nóg meer verpakking!

Recente blogposts

Vacature M/V

Kudzu zoekt een parttime medewerker om ons team te versterken.

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques