Mei Plasticvrij: Lunchtasje

16-05-2018
Als je lunch meeneemt in een brooddoos, neemt deze (zeker als ze leeg is) veel plaats in. Aluminiumfolie is hiervoor een oplossing maar wij hebben nog iets veel beters en duurzamers: de boc'n roll!

De boc'n roll is een handig opbergsysteem voor je lunch dat je kan gebruiken in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. De binnenkant is gelamineerd met een ademende en wasbare plastic folie.

Op een eenvoudige manier kan je je boterhammen, fruit en tussendoortjes verpakken en vershouden, ongeacht hoe groot ze zijn, want de boc'n roll is helemaal aanpasbaar en sluit met velcro. En wanneer je over de middag je boterhammen eet, kan je het lunchzakje gebruiken als placemat en mooi proper houden met een vod. Na gebruik neemt het praktisch geen plaats meer in.

En mocht je het tè bont gemaakt hebben, dan kan je de boc'n roll wassen in de wasmachine!

Aarzel niet om de boc'n roll mee te nemen naar de slager of kaaswinkel en er je aankopen in te laten verpakken. Op die manier bespaar je op nóg meer verpakking!

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques