Mei Plasticvrij: Lunchtasje

16-05-2018
Als je lunch meeneemt in een brooddoos, neemt deze (zeker als ze leeg is) veel plaats in. Aluminiumfolie is hiervoor een oplossing maar wij hebben nog iets veel beters en duurzamers: de boc'n roll!

De boc'n roll is een handig opbergsysteem voor je lunch dat je kan gebruiken in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. De binnenkant is gelamineerd met een ademende en wasbare plastic folie.

Op een eenvoudige manier kan je je boterhammen, fruit en tussendoortjes verpakken en vershouden, ongeacht hoe groot ze zijn, want de boc'n roll is helemaal aanpasbaar en sluit met velcro. En wanneer je over de middag je boterhammen eet, kan je het lunchzakje gebruiken als placemat en mooi proper houden met een vod. Na gebruik neemt het praktisch geen plaats meer in.

En mocht je het tè bont gemaakt hebben, dan kan je de boc'n roll wassen in de wasmachine!

Aarzel niet om de boc'n roll mee te nemen naar de slager of kaaswinkel en er je aankopen in te laten verpakken. Op die manier bespaar je op nóg meer verpakking!

Recente blogposts

Kudzutest: Stasher Bag

Ons testpanel onderwierp de stasher bag aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Bamboeservies niet langer in onze rekken

Volgens een recente aanpassing aan de EU-richtlijnen voor goedkeuring en toelating van bamboe en andere plantvezels in servies is het niet langer toegelaten om als winkel nog langer bamboeservies aan te bieden. Daarom zijn wij genoodzaakt per direct alle producten van de webshop te halen.

Helaas is dit alles wat last minute gebeurd waardoor zowel de producent als wij, als winkel, wat overrompeld zijn.

Meer lezen

Ecologisch poetsen: minder microplastics, meer Maistic!

Wil je ecologisch poetsen, dan denk je wellicht in de eerste plaats aan ecologische schoonmaakmiddelen. Goed begin, maar wist je dat de standaard sponsjes en doekjes door de microplastics die ze loslaten bijdragen tot de plastic soep? Ehm, what?! Laat het ons even hebben over microplastics, en de alternatieven die Maistic aanbiedt.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques