Mei Plasticvrij: Lunchtasje

16-05-2018
Als je lunch meeneemt in een brooddoos, neemt deze (zeker als ze leeg is) veel plaats in. Aluminiumfolie is hiervoor een oplossing maar wij hebben nog iets veel beters en duurzamers: de boc'n roll!

De boc'n roll is een handig opbergsysteem voor je lunch dat je kan gebruiken in plaats van een brooddoos of aluminiumfolie. De binnenkant is gelamineerd met een ademende en wasbare plastic folie.

Op een eenvoudige manier kan je je boterhammen, fruit en tussendoortjes verpakken en vershouden, ongeacht hoe groot ze zijn, want de boc'n roll is helemaal aanpasbaar en sluit met velcro. En wanneer je over de middag je boterhammen eet, kan je het lunchzakje gebruiken als placemat en mooi proper houden met een vod. Na gebruik neemt het praktisch geen plaats meer in.

En mocht je het tè bont gemaakt hebben, dan kan je de boc'n roll wassen in de wasmachine!

Aarzel niet om de boc'n roll mee te nemen naar de slager of kaaswinkel en er je aankopen in te laten verpakken. Op die manier bespaar je op nóg meer verpakking!

Recente blogposts

Groene voornemens die de moeite waard zijn om te maken (en vol te houden)

Intussen is het jaar alweer goed gestart. Heb je de tijd genomen om even terug te blikken op vorig jaar, en bij de goede voornemens die je toen gemaakt had? Misschien wel, of misschien doe je helemaal niet aan goede voornemens. Hoe dan ook: ik vind dat het ALTIJD een goed moment is om groene voornemens te maken. Welke koe wil jij dit jaar eens bij de horens vatten?

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Tandpasta

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques