Mei Plasticvrij: Nooit meer oorstokjes weggooien? Hallo, oriculi!

30-04-2019 - Kelly Eeckhaut

Wil je Mei Plasticvrij klein beginnen? Verwelkom dan een oriculi in je leven!

Een oriculi is een oorstokje … om, jawel, je oren te reinigen.

Hoe werkt het? Dat behoeft niet veel uitleg, toch? Met het lepeltje verwijder je oorsmeer dichtbij de ooringang. Daarna spoel of wrijf je het schoon… et voilà, weer een oorstokje minder in je vuilzak! Bovendien is het eigenlijk beter voor je oorhygiëne, omdat je in tegenstelling tot een oorstaafje het vuil hiermee niet dieper duwt. Win-win! Dankzij het gekleurde bolletje aan het andere uiteinde weet elk gezinslid welk oorstokje het zijne is.  

Toegegeven: het is misschien eventjes wennen. Maar je zal je al snel afvragen waarom je niet eerder bent overstag gegaan. Beloofd.

Zo’n oriculi, dat is een kleine stap voor jou als mens, maar een grote sprong voor het milieu. Zet jij de stap?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques