Mei Plasticvrij: Nooit meer oorstokjes weggooien? Hallo, oriculi!

30-04-2019 - Kelly Eeckhaut

Wil je Mei Plasticvrij klein beginnen? Verwelkom dan een oriculi in je leven!

Een oriculi is een oorstokje … om, jawel, je oren te reinigen.

Hoe werkt het? Dat behoeft niet veel uitleg, toch? Met het lepeltje verwijder je oorsmeer dichtbij de ooringang. Daarna spoel of wrijf je het schoon… et voilà, weer een oorstokje minder in je vuilzak! Bovendien is het eigenlijk beter voor je oorhygiëne, omdat je in tegenstelling tot een oorstaafje het vuil hiermee niet dieper duwt. Win-win! Dankzij het gekleurde bolletje aan het andere uiteinde weet elk gezinslid welk oorstokje het zijne is.  

Toegegeven: het is misschien eventjes wennen. Maar je zal je al snel afvragen waarom je niet eerder bent overstag gegaan. Beloofd.

Zo’n oriculi, dat is een kleine stap voor jou als mens, maar een grote sprong voor het milieu. Zet jij de stap?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques