Mei Plasticvrij: Nooit meer oorstokjes weggooien? Hallo, oriculi!

01-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Wil je Mei Plasticvrij klein beginnen? Verwelkom dan een oriculi in je leven!

Een oriculi is een oorstokje … om, jawel, je oren te reinigen.

Hoe werkt het? Dat behoeft niet veel uitleg, toch? Met het lepeltje verwijder je oorsmeer dichtbij de ooringang. Daarna spoel of wrijf je het schoon… et voilà, weer een oorstokje minder in je vuilzak! Bovendien is het eigenlijk beter voor je oorhygiëne, omdat je in tegenstelling tot een oorstaafje het vuil hiermee niet dieper duwt. Win-win! Dankzij het gekleurde bolletje aan het andere uiteinde weet elk gezinslid welk oorstokje het zijne is.  

Toegegeven: het is misschien eventjes wennen. Maar je zal je al snel afvragen waarom je niet eerder bent overstag gegaan. Beloofd.

Zo’n oriculi, dat is een kleine stap voor jou als mens, maar een grote sprong voor het milieu. Zet jij de stap?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques