Mei Plasticvrij: Plasticvrije brooddoos nodig? Meet Eco Lunchbox

09-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Belegde broodjes in folie, slaatjes in wegwerpplastic, allerlei afhaalmaaltijden … Ja, als je je boterhammen vergeet te smeren of geen tijd hebt om je lunch voor te bereiden, liggen plastic verpakkingen op de loer. Door je lunch voor te bereiden kan je dus heel wat plastic besparen. En waarin steek je je boterhammen dan? In een plasticvrije brooddoos, natuurlijk!

De dames en heren van Eco Lunchbox hebben alles in huis om jouw lunch plasticvrij én in stijl te transporteren. Ja, echt zo in stijl dat je complimentjes kan krijgen als je je roestvrijstalen brooddoos uit je tas haalt. Hartjes voor dat back-to-basics-design!

Het oog wil ook wat, en het oog krijgt dus duidelijk wat. Maar het hart wil ook wat, natuurlijk: duurzame producten, die goed zijn voor jezelf en voor de planeet. No problemo voor dit merk. Sommige producten bestaan 100% uit roestvrijstaal, andere hebben een silicone deksel zodat je het doosje ook kan gebruiken voor natte voeding. Het roestvrij staal is van hoge kwaliteit en voedselveilig, de siliconen deksels zijn 100% non-toxisch.

Er zijn verschillende formaten en vormen beschikbaar, al dan niet stapelbaar. Ook als je zelden boterhammetjes als lunch eet, kan je trouwens rekenen op Eco Lunchbox. De doosjes met siliconen deksel zijn bijvoorbeeld ideaal voor slaatjes, of in de winkel zelfs voor kaas of charcuterie.

P.S.: Is er eventueel geen bestek, daar waar je je lunch zal verorberen? Vergeet je spork dan niet, hé!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques