Mei Plasticvrij: Zero waste deodorant

16-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Propere, welriekende oksels zonder plastic? Yes, het is mogelijk! Wat kies jij, solide deodorant of een deostick?

Solide deodorant

Dit zijn deo’s in de vorm van een blokje. Afhankelijk van het soort blokje maak je het nat of gebruik je het zo. Op je oksels smeren en klaar! Zweten zal je nog steeds doen, want het is geen anti-perspirant (en dat is positief!), maar hij werkt wel anti-transpirant. Dat wil zeggen dat je zweetgeur verdoezeld wordt. Eventueel worden er essentiële oliën aan toegevoegd voor een lekker, meestal subtiel geurtje.

  • Lamazuna: vegan deo, verpakt in een kartonnen doosje, met essentiële oliën van Indische geranium.

  • Pachamamaï: vegan, navulbare deo in een metalen potje, ook handig voor onderweg. Deze deo bevat ook wat klei, die je transpiratie wat absorbeert. Verkrijgbaar in Fresh-Up (citrus) en Cocoon (voor de gevoelige huid).

  • Helemaal Shea: merk van Nederlands bodem van vegan deo zonder natriumbicarbonaat (een ingrediënt dat kan irriteren bij sommige mensen, waardoor deze deo meer geschikt is voor gevoelige huid). Beschikbaar in drie geurtjes: cypres & pompelmoes, lavendel & tea tree en palmarosa & geranium.

 

Plasticvrije deostick

Zijn de deoblokjes niet helemaal je ding? Of vind je een verpakking net iets handiger voor onderweg? Dan kan je ook even testen of deosticks beter bij jouw routine en lichaam passen. De deosticks van We Love The Planet en Ben&Anna zijn verpakt in karton: volledig recycleerbaar dus ook perfect geschikt voor je zero/low waste levensstijl.

Qua ingrediënten zit het ook helemaal snor. De natuurlijke ingrediënten van de crèmes verzachten en hydrateren je oksels, terwijl ze de geurtjes verdoezelen. Beide zijn beschikbaar in een resem geuren en in een geurloze variant. De sticks van We Love The Planet bevatten bijenwas, dus ze zijn niet geschikt voor vegans. De sticks van Ben&Anna zijn wel volledig plantaardig.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: De tien geboden van het zero waste huishouden

Dat er een hele hoop schoonmaakmiddelen zijn die wel ons huis maar niet bepaald ons milieu schoonmaken, dat weten we allemaal. Potentieel giftige, ongezonde bestanddelen zijn helaas nog altijd van de partij in conventionele huishoudmiddelen. En dan zitten die ook nog eens meestal verpakt in plastic verpakkingen. Jakkes!

 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Kan je je gezicht reinigen en verzorgen zonder wegwerpwattenschijfjes en producten uit tubetjes? Natuurlijk! Wasbare wattenschijfjes passeerden al de revue, maar er bestaat ook zoiets als solide gezichtsverzorging. Zero waste, natuurlijk en dus 100% goed voor jou en het milieu! Dit type producten staat nog in de kinderschoenen, maar kindervoeten groeien snel … en het aanbod plasticvrije gezichtsverzorgingsproducten hopelijk ook!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques