Mei Plasticvrij: Zero waste deodorant

14-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Propere, welriekende oksels zonder plastic? Yes, het is mogelijk! Wat kies jij, solide deodorant of een deostick?

Solide deodorant

Dit zijn deo’s in de vorm van een blokje. Afhankelijk van het soort blokje maak je het nat of gebruik je het zo. Op je oksels smeren en klaar! Zweten zal je nog steeds doen, want het is geen anti-perspirant (en dat is positief!), maar hij werkt wel anti-transpirant. Dat wil zeggen dat je zweetgeur verdoezeld wordt. Eventueel worden er essentiële oliën aan toegevoegd voor een lekker, meestal subtiel geurtje.

  • Lamazuna: vegan deo, verpakt in een kartonnen doosje, met essentiële oliën van Indische geranium.

  • Pachamamaï: vegan, navulbare deo in een metalen potje, ook handig voor onderweg. Deze deo bevat ook wat klei, die je transpiratie wat absorbeert. Verkrijgbaar in Fresh-Up (citrus) en Cocoon (voor de gevoelige huid).

  • Helemaal Shea: merk van Nederlands bodem van vegan deo zonder natriumbicarbonaat (een ingrediënt dat kan irriteren bij sommige mensen, waardoor deze deo meer geschikt is voor gevoelige huid). Beschikbaar in drie geurtjes: cypres & pompelmoes, lavendel & tea tree en palmarosa & geranium.

 

Plasticvrije deostick

Zijn de deoblokjes niet helemaal je ding? Of vind je een verpakking net iets handiger voor onderweg? Dan kan je ook even testen of deosticks beter bij jouw routine en lichaam passen. De deosticks van We Love The Planet en Ben&Anna zijn verpakt in karton: volledig recycleerbaar dus ook perfect geschikt voor je zero/low waste levensstijl.

Qua ingrediënten zit het ook helemaal snor. De natuurlijke ingrediënten van de crèmes verzachten en hydrateren je oksels, terwijl ze de geurtjes verdoezelen. Beide zijn beschikbaar in een resem geuren en in een geurloze variant. De sticks van We Love The Planet bevatten bijenwas, dus ze zijn niet geschikt voor vegans. De sticks van Ben&Anna zijn wel volledig plantaardig en ze hebben een sensitive lijn, voor de gevoelige(re) huid.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

7 tips voor een vlottere ochtendspits

Waar vrijheid en nonchalance gewoonlijk hoogtij vieren tijdens de vakantiemaanden, moet aan de start van een nieuw schooljaar net de routine opnieuw gevonden worden. Iedereen moet terug op tijd de deur uit, liefst met een volle maag. Hoe kun je de ochtendspits wat vlotter laten verlopen? 7 tips op een rijtje! 

Meer lezen

Duurzaam & prijsbewust terug naar school

Schoolboeken, een computer, allerlei nieuwe spullen - bij 1 september hoort een zeker prijskaartje. ‘Gewone’ schoolspullen halen al een zekere hap uit het budget, maar wil je die spullen vervangen door of aanvullen met ecologische spullen, dan kan die hap al snel nog groter worden. Of dat denk je misschien, want ‘groen is duur’, wordt gefluisterd. Wel, dat hoeft niet per se zo te zijn. 

Meer lezen

7 tips om veilig naar school te fietsen of wandelen

Te voet of met de fiets naar school: als je deze blog leest, ben je wellicht al voldoende overtuigd van het waarom achter zo’n beslissing. Het zijn - logischerwijze - de milieuvriendelijkste manieren om woon-schoolverkeer af te leggen. Weten we allemaal. En het is ook nog eens gezonder: het lichaam houdt van beweging én fietsen of wandelen is een goeie start van de dag, ook voor het hoofd, hoe oud je ook bent. Maar de veiligheid. Nu ja, de onveiligheid. Dat gevoel overheerst bij veel ouders, en begrijpelijk ook wel. Wil je toch echt wel de overschakeling maken van auto naar fiets, al was het maar voor een dag per week? Dan zijn deze tips voor jou.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques