Mei Plasticvrij: Tandpasta

24-05-2018

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

De solide tandpasta van Lamazuna is een tandpasta op een stokje die je even tegen je natte tandenborstel aanwrijft. Ook al oogt de tandpastablok klein, je kan er evenlang mee doen als met 2 tubes tandpasta!

Het tandpastapoeder van Anae is goed voor 150 poetsbeurten en zit verpakt in een klein kartonnen tubetje met plastic deksel. Het poeder verdeel je over de tandenborstel en deze maak je dan nat. Bij het poetsen begint het poeder te schuimen en na het spoelen hou je er een frisse smaak aan over.

Recente blogposts

Hoe ecologisch je tanden poetsen? Enkele opties

Zet je de stap om groener te leven, dan ga je vanaf een bepaald moment automatisch stilstaan bij de dingen die je elke dag doet. Zoals tandenpoetsen. Gelukkig kan ook dat ecologischer én gezonder dan met de standaard plastic tandenborstel en conventionele tandpasta.

Meer lezen

Bijenwasdoek: hét alternatief voor plastic folie, en hoe je het zelf maakt

100% natuurlijk en plasticvrij, herbruikbaar én voedselveilig - jup, doekjes met een laagje bijenwas zijn een mooi alternatief als je plastic voor eenmalig gebruik uit je keuken / leven wil bannen. Met bijenwasdoek kan je voedsel langer bewaren en verminder je dus voedselverspilling. Like a pro! En vooral: zonder gebruik van plastic folie. En zelf bijenwasdoek maken? Dat doe je in een handomdraai of twee-drie.

Meer lezen

Minder spullen, minder afval: hoe begin je er aan?

Wist je dat veel spullen je stiekem afleiden? De ene persoon is hier al gevoeliger voor dan de ander. Steeds meer mensen roepen hulp in van een opruimcoach omdat ze door de bomen of al die spullen het bos niet meer zien. In dit artikel geven we alvast enkele nuttige tips.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques