Mei Plasticvrij: Tandpasta

24-05-2018

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

De solide tandpasta van Lamazuna is een tandpasta op een stokje die je even tegen je natte tandenborstel aanwrijft. Ook al oogt de tandpastablok klein, je kan er evenlang mee doen als met 2 tubes tandpasta!

Het tandpastapoeder van Anae is goed voor 150 poetsbeurten en zit verpakt in een klein kartonnen tubetje met plastic deksel. Het poeder verdeel je over de tandenborstel en deze maak je dan nat. Bij het poetsen begint het poeder te schuimen en na het spoelen hou je er een frisse smaak aan over.

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: Herbruikbare tasjes voor groente en fruit

De herbruikbare boodschappentas is niet meer weg te denken bij een zero waste levenstijl. Ook supermarkten bieden geen zakjes meer aan aan de kassa. Maar wat met de plastic zakjes voor groente en fruit? Die zijn nog steeds alom tegenwoordig helaas. 

Hier hebben we gelukkig perfecte alternatieven voor.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Bijenwasdoeken

Bijenwasdoeken kan je gebruiken om een blok kaas, een halve paprika of boterhammen in te bewaren en ook om een kom mee af te dekken. Een perfect, duurzaam en herbruikbaar alternatief voor plasticfolie.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Boodschappentas

Elke dag gaan er wereldwijd per dag tussen één en vijfhonderd biljoen plastic tasjes over de toonbank! Een plastic tasje heeft een gemiddelde gebruikduur van amper 12 minuten. En plastic die in de natuur belandt, komt uiteindelijk in zee terecht. Hoog tijd dus om zelf het heft in handen te nemen en je te wapenen met je eigenste herbruikbare boodschappentas!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques