Mei Plasticvrij: Tandpasta

24-05-2018

Elk jaar wordt in België 0,5 miljoen tandpastatubes weggegooid en deze bevatten gemiddeld nog 4% van de oorspronkelijke inhoud. Dit betekent dat er per jaar niet alleen veel tandpastatubes op de afvalberg belanden maar dat er ook veel tandpasta verspild wordt.

Met de solide tandpasta van Lamazuna of het tandpastapoeder van Anae doen we ongetwijfeld beter!

De solide tandpasta van Lamazuna is een tandpasta op een stokje die je even tegen je natte tandenborstel aanwrijft. Ook al oogt de tandpastablok klein, je kan er evenlang mee doen als met 2 tubes tandpasta!

Het tandpastapoeder van Anae is goed voor 150 poetsbeurten en zit verpakt in een klein kartonnen tubetje met plastic deksel. Het poeder verdeel je over de tandenborstel en deze maak je dan nat. Bij het poetsen begint het poeder te schuimen en na het spoelen hou je er een frisse smaak aan over.

Recente blogposts

Vacature M/V

Kudzu zoekt een parttime medewerker om ons team te versterken.

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques