Mei Plasticvrij Tip: Herbruikbare wattenschijfjes

01-05-2018

Voor velen een dagelijkse handeling: het gezicht reinigen of make-up verwijderen met een wattenschijfje. Al gauw verdwijnt er per maand een hele verpakking wegwerpschijfjes in de vuilbak. Een goed idee dus om deze gewoon te vervangen door een wasbare versie!

Wasbare wattenschijfjes gebruik je net zo als de watjes uit de winkel. Je maakt ze nat of doet er gezichtsreiniger of tonic op en reinigt je gezicht. Het verschil is dat je ze na gebruik niet in de vuilbak maar in de wasmachine gooit.

Ze voelen ook veel beter aan dan wegwerp en nemen vuil en make-up heel efficiënt op. Het volstaat om het doekje enkel met water te bevochtigen en zo het gezicht te reinigen. Bij gebruik van waterproof make-up kan het nodig zijn dat je een gezichtsreiniger gebruikt. Een goeie tip is om de vuile doekjes in een waszakje te bewaren zodat je ze samen kan wassen en er geen verloren raken.

We hebben verschillende soorten: de doekjes (met waszakje) van Lamazuna en de bio-katoenen schijfjes van KuFu.

 

Recente blogposts

Vacature M/V

Kudzu zoekt een parttime medewerker om ons team te versterken.

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques