Mei Plasticvrij Tip: Herbruikbare wattenschijfjes

01-05-2018

Voor velen een dagelijkse handeling: het gezicht reinigen of make-up verwijderen met een wattenschijfje. Al gauw verdwijnt er per maand een hele verpakking wegwerpschijfjes in de vuilbak. Een goed idee dus om deze gewoon te vervangen door een wasbare versie!

Wasbare wattenschijfjes gebruik je net zo als de watjes uit de winkel. Je maakt ze nat of doet er gezichtsreiniger of tonic op en reinigt je gezicht. Het verschil is dat je ze na gebruik niet in de vuilbak maar in de wasmachine gooit.

Ze voelen ook veel beter aan dan wegwerp en nemen vuil en make-up heel efficiënt op. Het volstaat om het doekje enkel met water te bevochtigen en zo het gezicht te reinigen. Bij gebruik van waterproof make-up kan het nodig zijn dat je een gezichtsreiniger gebruikt. Een goeie tip is om de vuile doekjes in een waszakje te bewaren zodat je ze samen kan wassen en er geen verloren raken.

We hebben verschillende soorten: de doekjes (met waszakje) van Lamazuna en de bio-katoenen schijfjes van KuFu.

 

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques