Mei Plasticvrij: Wasbare wattenschijfjes: wat, waarom … en wanneer start jij ermee?

03-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Reinig je je gezicht (bijna) dagelijks met een wattenschijfje? Dan werp je elk jaar 365 (of minder, maar nog altijd te veel) wattenschijfjes in je vuilbak. Gelukkig kan het ook anders: met wasbare wattenschijfjes.

Waarom wasbare wattenschijfjes?

  • Ja, waarom niet, hé?
  • Nee, serieus nu.
  • Ze ‘werken’ zoals wegwerpwattenschijfjes. Je hoeft niet echt te wennen omdat het zo verschilt van wat je gewend bent (zoals bijvoorbeeld bij de oriculi). Het enige verschil is dat je ze wast en niet weggooit.
  • Je koopt ze één keer en dan kan je ze jaaaaaaaren gebruiken. Bedenk eens hoeveel grondstoffen, pesticiden (die gebruikt worden bij de katoenproductie), plastic verpakking en vervuiling door vervoer dat uitspaart, zeg!
  • Zelfs als je make-up gebruikt, heb je niet per se reinigingsproduct nodig. Een vochtig Lamazuna schijfje maakt je gezicht moeiteloos schoon. Bij waterproof make-up kan make-up remover wel nodig zijn.
  • Ze staan mooi in je badkamer. Detail, maar toch.

En geef toe, het is toch eigenlijk ook totaal onlogisch om een wegwerpproduct te kopen voor een activiteit die tot je (bijna) dagelijkse routine behoort, nietwaar?

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Stasher Bag

Ons testpanel onderwierp de stasher bag aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Bamboeservies niet langer in onze rekken

Volgens een recente aanpassing aan de EU-richtlijnen voor goedkeuring en toelating van bamboe en andere plantvezels in servies is het niet langer toegelaten om als winkel nog langer bamboeservies aan te bieden. Daarom zijn wij genoodzaakt per direct alle producten van de webshop te halen.

Helaas is dit alles wat last minute gebeurd waardoor zowel de producent als wij, als winkel, wat overrompeld zijn.

Meer lezen

Ecologisch poetsen: minder microplastics, meer Maistic!

Wil je ecologisch poetsen, dan denk je wellicht in de eerste plaats aan ecologische schoonmaakmiddelen. Goed begin, maar wist je dat de standaard sponsjes en doekjes door de microplastics die ze loslaten bijdragen tot de plastic soep? Ehm, what?! Laat het ons even hebben over microplastics, en de alternatieven die Maistic aanbiedt.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques