Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

31-05-2021 - Kelly Eeckhaut

Je gezicht verzorgen zonder wegwerpverpakkingen te gebruiken? Dat kan en is nog makkelijk ook! Van zero waste gezichtscrèmes tot reinigers en wasbare wattenschijfjes: kleine aanpassingen die écht het verschil maken.

Solide ontschminkende en verzorgende reinigingsmelk

We stellen ons gezicht dagelijks bloot aan heel wat schadelijke stoffen. Op het einde van de dag doe je je gezicht dan ook een plezier door het te reinigen. Met dit blok van Pachamamaï kan je dat zonder plastic én met extra verzorgende bestanddelen van de natuur. Je maakt gewoon je gezicht of een washandje nat, wrijft er dit blokje op en het wordt als het ware omgezet in een reinigingsmelk. Ook make-up neemt hij probleemloos weg.  

Solide gezichtsreiniger Lamazuna

De blokjes gezichtsreinigersversie van Lamazuna vormen in aanraking met water een fijne crèmige mousse die de huid verfrist en reinigt op een milde manier. Het gele blok is geschikt voor normale huidtypes, het rode voor droge en gevoelige huid en het zwart voor gemengde tot vette huid. Gebruik de reiniger ‘s ochtends en/of ‘s avonds om de dag in pure schoonheid te beginnen of te eindigen.

Solide Elixir Nyx

Wil je je gezicht stevig in de watten leggen? Probeer Nyx eens uit! Dit geconcentreerde blokje - verpakt in een metalen potje - zit vol voedende en verzorgende, uitsluitend plantaardige ingrediënten. Raak je jukbeenderen, voorhoofd en hals lichtjes aan met het blokje, masseer lichtjes in en je gaat slapen als een roosje. 

Is je elixir op? Dan kan je de verpakking gewoon navullen, want de blokjes zijn apart verkrijgbaar. Plasticvrij for the win!

Het ruime aanbod topproducten van Fair Squared 

Duurzaam, met respect voor milieu en mensen, plantaardig, anti-dierproeven, CO2-neutraal - het zijn enkele overtuigingen waarachter het merk Fair Squared stevig staat. En hun producten? Toppertjes! Ze bieden een resem niet-solide maar wel zero waste producten: gezichtsbalsem, gezichtsscrub, gezichtstonic, gezichtsscrub, reinigingslotion, gezichtsmasker, make-up remover, dagcrème en nachtcrème. De producten zijn verpakt in een glazen potje of fles en het deksel is aluminium. 100% recycleerbaar, dus! Daarnaast brachten ze ook solide gezichtsreinigers voor normale, droge, gevoelige of rijpere huid op de markt.

Happy Soaps

Last but not least, alleen al voor de vrolijke naam! Het merk Happy Soaps - trouwens geproduceerd in Nederland - biedt verschillende soorten producten aan (meer dan enkel zeepjes!), vooral in toffe kleurtjes en lekkere geurtjes. Gezichtsreiniger nodig? Happy Soaps heeft een solide reiniger met de geur van lavendel, aloë vera, sinaasappel of kamille. Om te lekkerst! En kunnen je lippen ook wat verzorging gebruiken? Happy Soaps biedt twee varianten lippenbalsem aan: eentje met subtiele vanillesmaak en eentje met subtiele sinaasappelsmaak, beide voedend en verzorgend en verpakt in een plasticvrij blikje.

P.S. Oké, geen gezichtsverzorging, maar wel zo even het vermelden waard is de solide bodylotion van Happy Soaps! Je maakt de bodybar warm tussen je handen en masseert hem dan zachtjes in op je huid. Even smeren en laten intrekken en je huid is terug goed verzorgd! Verpakt in een kartonnen doosje, gaat lang mee, plakt niet - moeten we eigenlijk nog meer zeggen? De bodylotions zijn geschikt voor alle huidtypes en verkrijgbaar in de geurtjes aloë vera, kokos, sandelhout, bergamot, ylang ylang en passievruchtKelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Duurzaam & prijsbewust terug naar school

Schoolboeken, een computer, allerlei nieuwe spullen - bij 1 september hoort een zeker prijskaartje. ‘Gewone’ schoolspullen halen al een zekere hap uit het budget, maar wil je die spullen vervangen door of aanvullen met ecologische spullen, dan kan die hap al snel nog groter worden. Of dat denk je misschien, want ‘groen is duur’, wordt gefluisterd. Wel, dat hoeft niet per se zo te zijn. 

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques