Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

21-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Kan je je gezicht reinigen en verzorgen zonder wegwerpwattenschijfjes en producten uit tubetjes? Natuurlijk! Wasbare wattenschijfjes passeerden al de revue, maar er bestaat ook zoiets als solide gezichtsverzorging. Zero waste, natuurlijk en dus 100% goed voor jou en het milieu! Dit type producten staat nog in de kinderschoenen, maar kindervoeten groeien snel … en het aanbod plasticvrije gezichtsverzorgingsproducten hopelijk ook!

Solide ontschminkende en verzorgende reinigingsmelk

We stellen ons gezicht dagelijks bloot aan heel wat schadelijke stoffen. Op het einde van de dag doe je je gezicht dan ook een plezier door het te reinigen. Met dit blok van Pachamamaï kan je dat zonder plastic én met extra verzorgende bestanddelen van de natuur. Je maakt gewoon je gezicht of een washandje nat, wrijft er dit blokje op en het wordt als het ware omgezet in een reinigingsmelk. Ook make-up neemt hij probleemloos weg.  

Solide gezichtsreiniger Lamazuna

De versie van Lamazuna wordt een crèmige mousse die de huid verfrist en reinigt op een milde manier. De solide gezichtsreiniger van Lamazuna is verkrijgbaar voor 3 verschillende huidstypes.

Solide Elixir Nyx

Dit blokje zit vol voedende en verzorgende, uitsluitend plantaardige ingrediënten. Raak je jukbeenderen, voorhoofd en hals lichtjes aan met het blokje, masseer lichtjes in en je gaat slapen als een roosje. Het zit in een blikje en eens je elixir op is, kan je de verpakking gewoon navullen.

Gezichtsreiniger van Lamazuna

Deze gezichtsreiniger is een handgemaakte, solide blok. .

De reiniger kunt u aanbrengen op een nat gezicht om een fijne, cremige mousse te verkrijgen. Deze mousse kan u zachtjes masseren over het gezicht en afspoelen.

De gezichtsreiniger reinigt en verfrist de huid. U kunt het zowel 's morgens als 's avonds gebruiken.

Gezichtsbalsem, gezichtsscrub, dagcrème en nachtcrème van Fair Squared

Niet solide, maar ook zero waste zijn deze producten van Fair Squared. Je gebruikt ze op dezelfde manier als de producten die je gewend bent, maar ze zijn verpakt in een glazen potje en het deksel is aluminium. 100% recycleerbaar, dus, en ook 100% vegan. Olé!


Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques