Mei Plasticvrij: Zero waste koffie: met een percolator

13-05-2019 - Kelly Eeckhaut

We hadden het al over koffie on the go, maar wat als je zelf je eigen tasje koffie wilt zetten, gewoon thuis? Hoe pak je dat aan zonder dat er een grammetje plastic aan te pas komt?

  1. Ga naar de verpakkingsvrije winkel of natuurwinkel voor koffie zonder verpakking. Ongemalen of gemalen - aan jou (en je apparatuur) de keuze! Verpakkingsvrije winkels zijn er helaas nog niet overal, maar het aantal groeit wel.

  2. Indien ongemalen: maal je koffiebonen fijn.

  3. Zet je potje koffie met een percolator. Vul het reservoir van je percolator met water. Vul de filter met gemalen koffie. Plaats op het reservoir. Draai dicht en plaats op je fornuis.

  4. Je koffie is klaar zodra de percolator sist. Héérlijk! Het resultaat? Een klein, sterk kopje koffie.

De percolator van Ecodis is geschikt voor alle fornuizen, ook inductie. Daarnaast is het ook gewoon een prachtig object dat altijd mooi op je aanrecht staat.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques