Mei Plasticvrij: Zero waste koffie: met een percolator

13-05-2019 - Kelly Eeckhaut

We hadden het al over koffie on the go, maar wat als je zelf je eigen tasje koffie wilt zetten, gewoon thuis? Hoe pak je dat aan zonder dat er een grammetje plastic aan te pas komt?

  1. Ga naar de verpakkingsvrije winkel of natuurwinkel voor koffie zonder verpakking. Ongemalen of gemalen - aan jou (en je apparatuur) de keuze! Verpakkingsvrije winkels zijn er helaas nog niet overal, maar het aantal groeit wel.

  2. Indien ongemalen: maal je koffiebonen fijn.

  3. Zet je potje koffie met een percolator. Vul het reservoir van je percolator met water. Vul de filter met gemalen koffie. Plaats op het reservoir. Draai dicht en plaats op je fornuis.

  4. Je koffie is klaar zodra de percolator sist. Héérlijk! Het resultaat? Een klein, sterk kopje koffie.

De percolator van Ecodis is geschikt voor alle fornuizen, ook inductie. Daarnaast is het ook gewoon een prachtig object dat altijd mooi op je aanrecht staat.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Mei Plasticvrij: De tien geboden van het zero waste huishouden

Dat er een hele hoop schoonmaakmiddelen zijn die wel ons huis maar niet bepaald ons milieu schoonmaken, dat weten we allemaal. Potentieel giftige, ongezonde bestanddelen zijn helaas nog altijd van de partij in conventionele huishoudmiddelen. En dan zitten die ook nog eens meestal verpakt in plastic verpakkingen. Jakkes!

 

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste gezichtsverzorging

Kan je je gezicht reinigen en verzorgen zonder wegwerpwattenschijfjes en producten uit tubetjes? Natuurlijk! Wasbare wattenschijfjes passeerden al de revue, maar er bestaat ook zoiets als solide gezichtsverzorging. Zero waste, natuurlijk en dus 100% goed voor jou en het milieu! Dit type producten staat nog in de kinderschoenen, maar kindervoeten groeien snel … en het aanbod plasticvrije gezichtsverzorgingsproducten hopelijk ook!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Zero waste brood kopen

Broodzakken van bij de bakker bestaan uit papier, plastic, geparaffineerd papier of een combinatie van materialen. Maar wegwerp, dat zijn ze sowieso. Zelfs als je je zakken zo veel mogelijk hergebruikt, uiteindelijk belanden ze op de afvalberg. En dan zwijgen we nog over de impact van de productie ervan (ehm, paraffine, say what?!). Zero waste brood en pistoletjes kopen? Dat doe je gewoon met je eigen verpakking: een herbruikbare biokatoenen tas.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques