Mei Plasticvrij: Zero waste koffie: met een percolator

13-05-2019 - Kelly Eeckhaut

We hadden het al over koffie on the go, maar wat als je zelf je eigen tasje koffie wilt zetten, gewoon thuis? Hoe pak je dat aan zonder dat er een grammetje plastic aan te pas komt?

  1. Ga naar de verpakkingsvrije winkel of natuurwinkel voor koffie zonder verpakking. Ongemalen of gemalen - aan jou (en je apparatuur) de keuze! Verpakkingsvrije winkels zijn er helaas nog niet overal, maar het aantal groeit wel.

  2. Indien ongemalen: maal je koffiebonen fijn.

  3. Zet je potje koffie met een percolator. Vul het reservoir van je percolator met water. Vul de filter met gemalen koffie. Plaats op het reservoir. Draai dicht en plaats op je fornuis.

  4. Je koffie is klaar zodra de percolator sist. Héérlijk! Het resultaat? Een klein, sterk kopje koffie.

De percolator van Ecodis is geschikt voor alle fornuizen, ook inductie. Daarnaast is het ook gewoon een prachtig object dat altijd mooi op je aanrecht staat.

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques