Mei Plasticvrij; Zero waste tandenborstels

03-05-2018

Tandenborstels moeten af en toe vervangen worden omwillen van hygiënische redenen (+/- om de 3 maand), maar het enige wat echt aan vervanging toe is, is de kop.

 

Lamazuna kwam op de proppen met de perfecte oplossing hiervoor. Ze produceren tandenborstels van bioplastic met vervangbare koppen. Eens versleten kan je de kop er gemakkelijk afklikken en vervangen door een nieuwe versie.

Een houten tandenborstel is ook een goede oplossing. Zo zijn er de tandenborstels met varkensharen van KostKamm en de bamboe tandenborstels met bio-afbreekbare nylonhaartjes van Humble Brush. Beide composteerbaar.

Voor elk wat wils dus!

Recente blogposts

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques