Mei Plasticvrij; Zero waste tandenborstels

03-05-2018

Tandenborstels moeten af en toe vervangen worden omwillen van hygiënische redenen (+/- om de 3 maand), maar het enige wat echt aan vervanging toe is, is de kop.

 

Lamazuna kwam op de proppen met de perfecte oplossing hiervoor. Ze produceren tandenborstels van bioplastic met vervangbare koppen. Eens versleten kan je de kop er gemakkelijk afklikken en vervangen door een nieuwe versie.

Een houten tandenborstel is ook een goede oplossing. Zo zijn er de tandenborstels met varkensharen van KostKamm en de bamboe tandenborstels met bio-afbreekbare nylonhaartjes van Humble Brush. Beide composteerbaar.

Voor elk wat wils dus!

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques