Mei Plasticvrij; Zero waste tandenborstels

03-05-2018

Tandenborstels moeten af en toe vervangen worden omwillen van hygiënische redenen (+/- om de 3 maand), maar het enige wat echt aan vervanging toe is, is de kop.

 

Lamazuna kwam op de proppen met de perfecte oplossing hiervoor. Ze produceren tandenborstels van bioplastic met vervangbare koppen. Eens versleten kan je de kop er gemakkelijk afklikken en vervangen door een nieuwe versie.

Een houten tandenborstel is ook een goede oplossing. Zo zijn er de tandenborstels met varkensharen van KostKamm en de bamboe tandenborstels met bio-afbreekbare nylonhaartjes van Humble Brush. Beide composteerbaar.

Voor elk wat wils dus!

Recente blogposts

Kudzu levert in de kerstperiode aan huis!

Vanaf 9 december gaat Sofie van Parfie elke woensdag de baan op om de pakjes van Kudzu feestelijk en ecologisch aan huis te leveren in Brugge. 

Hiervoor wordt onze bakfiets vrolijk aangekleed en kruipt Sofie in haar kerstpak. Ze levert met veel plezier de Kudzu-kerstpakjes aan huis.

De leveringen gebeuren tussen 17u en 20u en in de regio 8000, 8200 en 8310.

Meer lezen

Zero waste haarkleuring? Verf het met henna brownies!

Wil je stralende lokken, eventuele grijze haren bedekken of gewoon je haardos een andere tint geven - maar dan zonder de (ongezonde) haarkleuring uit plastic zakjes te gebruiken? Maak dan kennis met de henna brownies! Deze blokjes zijn niet om op te eten, maar je kunt er je haar mee kleuren én verzorgen.

Meer lezen

7 tips voor een vlottere ochtendspits

Waar vrijheid en nonchalance gewoonlijk hoogtij vieren tijdens de vakantiemaanden, moet aan de start van een nieuw schooljaar net de routine opnieuw gevonden worden. Iedereen moet terug op tijd de deur uit, liefst met een volle maag. Hoe kun je de ochtendspits wat vlotter laten verlopen? 7 tips op een rijtje! 

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques