Pachamamaï: vegan & zero waste cosmetica

27-03-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic is niet zo fantastic, dat weten we intussen allemaal goed genoeg. Wil je minder plastic afval in dat vuilnisbakje in je badkamer gooien? Werp een oogje op het gamma van Pachamamaï en je werpt binnenkort weer wat minder plastic weg.

Het merk Pachamamaï: met liefde uit Frankrijk

Met ‘liefde’ is eigenlijk nog licht uitgedrukt. Het hele verhaal van Pachamamaï is er een dat je hart warm maakt. Hun missie? Met het oh zo nodige respect voor mens, natuur en dier verzorgingsproducten maken. Lees: 100% natuurlijk, vegan, met zo min mogelijk plastic verpakkingen en zo veel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten.

Wacht, luister en kijk gewoon even naar dit filmpje. Pas op, de liefde zal van je scherm spatten.

 

De kennis van onze voorouders combineren ze trouwens met innovatie. Zo kennen ze wel de werking van plantaardige bestanddelen, maar is de manier om die te verwerken in vaste producten helemaal 2019. Applausje voor Pachamamaï!

De producten: low impact op de natuur, high impact voor je lichaam

Het resultaat van de groene, respectvolle keuzes die de mensen achter Pachamamaï maken, dat zijn kwalitatieve producten. Tot hun assortiment behoren:

En dat allemaal vegan en verpakt in karton of recycleerbare verpakking!

Whaaaa, ja, dat is een aanbod waarvoor je gerust al eens mag bezwijken!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Hoe ecologisch je tanden poetsen? Enkele opties

Zet je de stap om groener te leven, dan ga je vanaf een bepaald moment automatisch stilstaan bij de dingen die je elke dag doet. Zoals tandenpoetsen. Gelukkig kan ook dat ecologischer én gezonder dan met de standaard plastic tandenborstel en conventionele tandpasta.

Meer lezen

Bijenwasdoek: hét alternatief voor plastic folie, en hoe je het zelf maakt

100% natuurlijk en plasticvrij, herbruikbaar én voedselveilig - jup, doekjes met een laagje bijenwas zijn een mooi alternatief als je plastic voor eenmalig gebruik uit je keuken / leven wil bannen. Met bijenwasdoek kan je voedsel langer bewaren en verminder je dus voedselverspilling. Like a pro! En vooral: zonder gebruik van plastic folie. En zelf bijenwasdoek maken? Dat doe je in een handomdraai of twee-drie.

Meer lezen

Minder spullen, minder afval: hoe begin je er aan?

Wist je dat veel spullen je stiekem afleiden? De ene persoon is hier al gevoeliger voor dan de ander. Steeds meer mensen roepen hulp in van een opruimcoach omdat ze door de bomen of al die spullen het bos niet meer zien. In dit artikel geven we alvast enkele nuttige tips.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques