Pachamamaï: vegan & zero waste cosmetica

27-03-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic is niet zo fantastic, dat weten we intussen allemaal goed genoeg. Wil je minder plastic afval in dat vuilnisbakje in je badkamer gooien? Werp een oogje op het gamma van Pachamamaï en je werpt binnenkort weer wat minder plastic weg.

Het merk Pachamamaï: met liefde uit Frankrijk

Met ‘liefde’ is eigenlijk nog licht uitgedrukt. Het hele verhaal van Pachamamaï is er een dat je hart warm maakt. Hun missie? Met het oh zo nodige respect voor mens, natuur en dier verzorgingsproducten maken. Lees: 100% natuurlijk, vegan, met zo min mogelijk plastic verpakkingen en zo veel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten.

Wacht, luister en kijk gewoon even naar dit filmpje. Pas op, de liefde zal van je scherm spatten.

 

De kennis van onze voorouders combineren ze trouwens met innovatie. Zo kennen ze wel de werking van plantaardige bestanddelen, maar is de manier om die te verwerken in vaste producten helemaal 2019. Applausje voor Pachamamaï!

De producten: low impact op de natuur, high impact voor je lichaam

Het resultaat van de groene, respectvolle keuzes die de mensen achter Pachamamaï maken, dat zijn kwalitatieve producten. Tot hun assortiment behoren:

En dat allemaal vegan en verpakt in karton of recycleerbare verpakking!

Whaaaa, ja, dat is een aanbod waarvoor je gerust al eens mag bezwijken!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: EcoEgg

Ons testpanel onderwierp de EcoEgg wasbal aan een uitgebreide test. Hier kun je hun bevindingen terugvinden. Wat blijkt? Het gebruik van de EcoEgg is een eitje!

Meer lezen

Zelf notenmelk maken: mix it up met de notenmelkzak

Waarom zelf notenmelk maken als er tegenwoordig zo veel soorten notenmelk in de rekken staan? Misschien wil je zero/low waste gaan. Way to go! Of misschien experimenteer je gewoon graag in de keuken en wil je je eigen perfecte recept voor notenmelk vinden. Welke reden je ook hebt: begin die noten maar te melken!

Meer lezen

Zero Waste Menstrueren

Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven. Daarnaast veroorzaken omdat wij, vrouwen die menstrueren, met ons allen een gigantische afvalberg. Weg daarmee toch!?

De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques