Pachamamaï: vegan & zero waste cosmetica

27-03-2019 - Kelly Eeckhaut

Plastic is niet zo fantastic, dat weten we intussen allemaal goed genoeg. Wil je minder plastic afval in dat vuilnisbakje in je badkamer gooien? Werp een oogje op het gamma van Pachamamaï en je werpt binnenkort weer wat minder plastic weg.

Het merk Pachamamaï: met liefde uit Frankrijk

Met ‘liefde’ is eigenlijk nog licht uitgedrukt. Het hele verhaal van Pachamamaï is er een dat je hart warm maakt. Hun missie? Met het oh zo nodige respect voor mens, natuur en dier verzorgingsproducten maken. Lees: 100% natuurlijk, vegan, met zo min mogelijk plastic verpakkingen en zo veel mogelijk biologische en fairtrade ingrediënten.

Wacht, luister en kijk gewoon even naar dit filmpje. Pas op, de liefde zal van je scherm spatten.

 

De kennis van onze voorouders combineren ze trouwens met innovatie. Zo kennen ze wel de werking van plantaardige bestanddelen, maar is de manier om die te verwerken in vaste producten helemaal 2019. Applausje voor Pachamamaï!

De producten: low impact op de natuur, high impact voor je lichaam

Het resultaat van de groene, respectvolle keuzes die de mensen achter Pachamamaï maken, dat zijn kwalitatieve producten. Tot hun assortiment behoren:

En dat allemaal vegan en verpakt in karton of recycleerbare verpakking!

Whaaaa, ja, dat is een aanbod waarvoor je gerust al eens mag bezwijken!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques