Rhassoul Kleipoeder

29-07-2019 - Anne Drake

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Low impact.

Rhassoul klei wordt op een duurzame manier ontgonnen. Het bevat geen additieven of bewaarmiddelen. De verpakking is een recycleerbare kartonnen doos (zonder aluminium bekleding) met een plastic deksel.

Gebruik :

Je maakt een kleimasker per keer dat je het nodig hebt om bederf te voorkomen.

Kleimasker :

Voor een gezichtsmasker volstaat  het om 1 eetlepel Rhassoul poeder met ongeveer evenveel water te mengen tot en glad papje. Wil je graag heel je lichaam insmeren dan doe je deze hoeveelheid maal vier of vijf.

Voor extra verzorging gebruik je een hydrolaat ipv water en voeg je 2 druppels etherische olie van…. Toe. Een hydrolaat van korenbloem van Hévéa heeft een helende werking op je huid en geeft extra glans aan je haar. Hévéa is een biologisch merk en kiest voor glazen verpakkingen. Het donker glas zorgt ervoor dat je werking van het product niet aangetast kan worden door blootstelling aan licht.

Een gezichtsmasker mag 5 tot 10 minuten inwerken, maar maak je gezicht terug een beetje vochtig met het sprayflesje van het korenbloem hydrolaat als het masker is opgedroogd. Spoel het masker af met warm water en gebruik een hydraterende crème of een paar druppeltjes olie om je huid terug te voeden.

Je kan het kleipoeder ook heel goed mengen met amandelolie. Je kan het kleimasker dan ook gebruiken als een milde scrub. 

Voor glanzend haar :

Een haarmasker gebruik je op nat haar. Dan maak je een masker met 3 eetlepels kleipoeder en evenveel water. Breng het masker aan op je hoofdhuid en de lengte van je haar en laat 15 minuten inwerken. Daarna uitspoelen met warm water. Wassen met shampoo is eigenlijk niet meer nodig, maar het mag natuurlijk wel.

Droogshampoo :

Heb je bruin of donker haar dan kan je Rhassoul kleipoeder ook gebruiken als droogshampoo.

Het gemakkelijkste is dat je een strooipotje gebruikt (voor poedersuiker). Strooi het poeder over je haar. Masseer je hoofdhuid zodat het poeder het talg goed kan absorberen. Borstel het poeder na 5 minuten uit je haar. Ik doe dit in combinatie met de haardroger.

Je ziet het, Rhassoul is een veelzijdig product dat zeker een plaats verdient in een gezonde, zero waste badkamer.

 

Anne Drake

Anne Drake

Meer lezen over een duurzame levensstijl doe je op de website van Anne Drake. Ze schreef het boek Doe het zelf! Ecologie op hoge hakken. Op haar website lees je meer over haar workshops, blog en recepten.

http://www.annedrake.be

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Stapeldoosjes voor verpakkingsvrije charcuterie

Ga je naar de slager, kaaswinkel of biowinkel om bereide etenswaren te kopen, dan kom je doorgaans thuis met niet alleen die etenswaren, maar ook een hoopje afval. Wil je dat hoopje plastic vervangen door een honderden keren herbruikbaar alternatief? De vershouddozen van Gies zijn het antwoord!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Herbruikbare boodschappentassen in alle vormen en kleuren

Hebben we nu al 29 tips gegeven voor minder plastic, hebben we het nog altijd niet gehad over de basis: een boodschappentas. Want jawel, daarmee begint de journey van bijna elke zero-waster. Niet onlogisch ook, want het is eigenlijk ZO gemakkelijk om die plastic zakjes te vervangen door een veel mooier én ecologisch alternatief. Welke boodschappentassen zijn er zoal?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques