Hoe solide bars opbergen

14-09-2021 - Millie Hemelsoen

Een solide shampoo, zeep, gezichtsreiniger of conditioner is het zero waste alternatief voor de vloeibare versie in een plastic flacon. Een shampoo bar is compact, zit in een kleine kartonnen verpakking en gaat evenlang mee als 2 tot 3 vloeibare shampooflacons. Heil aan de solide bars dus!

Een handige manier vinden om je bars op te bergen is bij velen nog een heikel punt.

Hierbij enkele tips:

Eerst en vooral is het van belang dat je de bar tussen twee wasbeurten in goed laat drogen. Zo gaat hij langer mee en heb je geen last van een vochtige bar die zacht blijft en snel erdoor gaat.

Een zeepzakje

Een zeepzakje is zoals het woord zelf zegt een handig zakje om je bar in op te bergen. Je hoeft het er zelfs niet uit te halen bij gebruik ervan. Gewoon aanbrengen op je haar of lichaam en het begint zo te schuimen.

Bij een solide shampoo of conditioner heb je ook het probleem van de restjes. Je bent bijna op het einde van je bar en die breekt in 10 stukken of dat verdomde stukje blijft maar uit je handen glippen. Met een zeepzakje kan je je bar tot het laatste korreltje opgebruiken!

Gebruik je zeep? Dan kan je het zakje als scrubspons gebruiken voor een heerlijke massage.

De meeste zakjes hebben een handig lusje zodat je het gemakkelijk kan ophangen. 

De soaplift of zeepschaal

De soaplift is een luchtdoorlatend matje gemaakt van bio-plastic, verkrijgbaar in verschillende kleurtjes. Dankzij dit luchtdoorlatend systeem kan de lucht circuleren en het water wegdruipen onder de zeep waardoor deze sneller droogt, lager meegaat en er minder zeepresten ontstaan.

De soaplift kan eenvoudig gereinigd worden onder de kraan.

 

Een zeepschaal werkt volgens hetzelfde principe met lekgaatje(s) en staat mooi in de badkamer!

Een zeepbakje

Een zeepbakje is een handig opbergbakje en is ideaal in de douche. Je kan het afsluiten met een deksel zodat je bar niet onnodig nat wordt. Wanneer je de bar gebruikt hebt laat je het doosje best wat openstaan zodat de bar goed kan drogen.

Daarnaast is het superhandig om mee te nemen op reis!

De Bubble Buddy

De Bubble Buddy is een zeepschaal en rasp in één gemaakt van gerecycleerd plastic met een stuk biologisch afbreekbare zeep. 

Dit zeepschaaltje kan op verschillende manieren gebruikt worden. Het schaaltje kan dienen als rasp bij het maken van eigen verzorgings- en/of schoonmaakproducten. De Bubble Buddy is wel iets minder handig om te gebruiken voor onderweg.

Wat mooi meegenomen is, is dat ze een deel van hun opbrengst schenken aan Sea Shepherd.

Millie Hemelsoen

Millie Hemelsoen

Millie richtte in 2009 Kudzu op en sindsdien zorgt ze ervoor alsof het haar kindje is.

Haar hobby's zijn fotografie, reizen en leuke uitstapjes maken met haar gezin.

Recente blogposts

Zero Waste Swap: wasmiddel wordt wasstrip

Ik had het me 10 jaar geleden niet kunnen inbeelden dat ik vandaag met een wasstrip voor mijn wasmachine zou staan. We zijn het zo gewend, het gieten of het scheppen en je denkt er niet bij na dat er nog andere manieren zijn. Gelukkig is er iemand op een ochtend wakker geworden in de overtuiging dat dat wassen ook zero waste kan. Gelukkig was dat iemand met een plan en doorzettingsvermogen. En daardoor kunnen wij dus vandaag zero waste wassen met wasstrips!

Meer lezen

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerptampon wordt menstruatiecup

We gooien in ons hele leven gemiddeld 10.000 tampons bovenop de afvalberg. Nu ja, dat is ook niet helemaal waar. Niet ál die tampons belanden op de afvalberg. Sommige komen door fout gebruik even goed in onze rioleringen terecht en daardoor… in onze oceanen en op onze stranden. Gezellig. Zeedieren moeten dan maar liefst 100 jaar tussen tamponapplicatoren en andere ‘hygiënische’ producten zwemmen, want het duurt 100 jaar voor zoiets afgebroken is. En dat afbreken is eigenlijk ook niet echt wat wij ons daarbij voorstellen: het worden microplastics die blijven ronddrijven. Echt verdwijnen zit er bij plastic nooit in.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques