Structuur in de chaos met de planners van Redopapers

25-08-2020 - Kelly Eeckhaut

De ene moet/mag terug naar school, de andere niet, de voetbaltrainingen gaan terug door, intussen werk jij ook nog altijd, al dan niet thuis, huiswerk moet gemaakt, maar vooral ook: peis en vree moet bewaard. In de chaos van terug moetjes en hoera-opnieuw-moogjes die bij 1 september 2020 komen kijken, kan structuur ervoor zorgen dat jullie elkaar niet te pas en te onpas in de haren vliegen. Op zoek naar een soort van planner om alles wat georganiseerd te krijgen? Misschien zijn de planners van Redopapers wel je redding. 

But first: wat is er eigenlijk ecologisch aan deze planners?

Wel, Redopapers - een Antwerps merk for the record - maakt papierwaren die voor de volle 100% gemaakt zijn van papieroverschotten uit de druksector. In plaats van papieren die eigenlijk nog perfect bruikbaar zijn al meteen te gaan recycleren, kiezen zij ervoor om dat ‘afval’ een tweede leven te geven: in de vorm van planners en aanverwanten dus. Sociaal verantwoord zijn ze ook: Redopapers werkt met mensen die op de gewone arbeidsmarkt niet snel werk vinden. Lokaal, handgemaakt, sociaal én duurzaam: we like! 

Het to-dolijstje

Basic, maar handig voor losse to do’s zijn de afscheurbare to-dolijstjes van 9 x 18 cm. Vakjes, bolletjes of andere manieren om het overzicht te behouden voorzie je zelf, want elk vel bevat enkel lijntjes. 60 velletjes, dus je kunt er minstens 2 maanden to do’s mee plannen. 

De dagplanner

Ook deze planner van 14 x 20 cm doet denken aan een groot gelijmd notitieblok, want het is geen schriftje maar afscheurbare blaadjes. Als de dag om is, kun je het vel gewoon weggooien (in de juiste bak!). Maak je er liever een soort van schriftje van, dan kun je natuurlijk de blaadjes perforeren en in een ringmapje steken, bijvoorbeeld. Datum en uurindeling vul je zelf in, en er is plaats voorzien voor notities. 60 vellen, dus ook voor 2 maanden structuur (of meer als je er geen nood aan hebt om élke dag te plannen).

De weekplanner

Hetzelfde principe van de afscheurbare vellen, maar met een weekoverzicht dus. Het formaat is 18 x 27 cm, en de vellen zijn al voorzien van een gaatje, zodat je de planner aan de muur kunt hangen. De dagen van de week zijn ingevuld en elke dag is verdeeld in 3 blokken - voor de rest vul je hem zelf volledig in naar eigen goeddunken. Eén weekplanner bevat 60 pagina’s, dus je kunt er meer dan een jaar mee verder.

De maandplanner

Deze bevat 12 grote pagina’s (formaat 33 x 48 cm), voor één jaar aan plannen, dus. Ook geperforeerd, dus je kunt de grote pagina’s aan de muur hangen. De namen van de dagen zijn ingevuld, maar de maand en de specifieke data vul je zelf in. Handig voor een overzicht van de maand en als aanvulling bij de week- en/of dagplanner, als je ‘t mij vraagt!

P.S.: Verjaardagskalender nodig? Die van Redopapers kun je ophangen als minimalistische poster van 50 x 70 cm! Te groot? Dan scheur of knip je gewoon de maanden van elkaar.

 

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Hoe solide bars opbergen

Een solide shampoo of conditioner is het zero waste alternatief voor de vloeibare versie in een plastic flacon. Een shampoobar is compact, zit in een kleine kartonnen verpakking en gaat evenlang mee als 2 tot 3 vloeibare shampooflacons. Heil aan de shampoobar dus!

Een handige manier vinden om je shampoobar in op te bergen is bij velen nog een heikel punt. Daarom delen we enkele tips om jullie op weg te helpen!

Meer lezen

Zero Waste Menstrueren

Hoewel menstrueren vandaag vaak als een last en iets vies wordt beschouwd en ervaren, werd het in andere tijden en culturen net als een krachtige periode beleefd, een tijd van contemplatie, loslaten en creatie. En werkelijk, zero waste menstrueren helpt je het natuurlijke contact met je lichaam en je cyclus te herstellen en herbeleven. 

De overstap naar wasbaar lijkt niet altijd gemakkelijk of vanzelfsprekend. Toch zijn er meer en meer vrouwen die eens ze de overstap waagden niet meer terug willen. Het is niet alleen milieuvriendelijker maar wasbaar biedt gewoonweg meer comfort.

Meer lezen

Herbruikbare flessen voor kinderen

Herbruikbare, hervulbare flesjes hebben intussen al wel de plastic wegwerpflesjes van de troon gestoten, toch? Je vindt ze tegenwoordig overal, en maar goed ook. Welke opties zijn er zoal? Een bloemlezing! 

Oh ja, neemt je kind graag ook iets anders dan water mee naar school? Geef je bepaalde drankjes in brik mee? Bekijk eens of je die vindt in een grote statiegeldverpakking. Dan kun je gewoon de dagelijkse portie overgieten in een herbruikbaar flesje. Kies dan misschien wel een exemplaar met een brede opening, zodat je het zeker eenvoudig kan reinigen met een flessenborstel. Low waste for the win!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques