Top 3 spullen waar onze klanten het méést tevreden over zijn

05-03-2014

Het is al een tijdje mogelijk voor onze klanten om hun mening op onze website te plaatsen over de producten die ze kochten. Daar is ook een score aan gekoppeld. We waren eens benieuwd wat na ongeveer twee jaar de producten zijn met de hoogste scores. Dit is de top 3:

1. Take5Nets

Deze handige wasbare zakjes voor je boodschappen veroverden het meeste harten. Niet alleen kan je er ontzettend veel afval mee besparen, je groenten blijven er op de koop toe langer in vers.

"Dit zijn zalige zakjes; veel steviger dan de plastic / paper bags. Eén van mijn beste aankopen vh voorbije jaar.", aldus Sanderijn.

Sofie vindt het dan weer "heel handige zakjes, ik ga er mee naar de markt of de winkel en moet me nu niet meer schuldig voelen over de massa's plastic wegwerpzakjes. Bovendien blijven groeten en fruit langer goed in de 'Take5Nets' dan in gewone plastic zakjes omdat de 'Take5Nets' luchtdoorlatend zijn (geen condens). Ik heb nog geen vervelende reacties gehad (noch op de markt, noch in de Colruyt), enkel geïnteresseerde blikken."

Veronie heeft er een nog originele toepassing voor gevonden: "Ik maak er thuis gerechtenzakjes van. Dan stop ik alle groente bij elkaar voor een bepaald recept zodat ik alleen het netje hoef te pakken en niet alles weer bij elkaar moet zoeken en er vervolgens achter te komen dat er weer eens wat mist omdat iemand het niet kon laten liggen."

2. Boc'n Roll

Het is moeilijk een woord te vinden om dit handige... ding te omschrijven. Daarom hebben we het maar "handig opbergsysteem voor je lunch" genoemd. Het vervangt wegwerpfolie of een brooddoos. Onze klanten zijn meer dan overtuigd, zo blijkt uit de massale respons:

Zoals Ann: "Op een bedrijf met meer dan 300 werknemers is er elke dag wel iemand die een (positieve) opmerking maakt over de Boc'n Roll. Waardoor ik natuurlijk nog fierder-trotser ben op m'n gadget! Handig in gebruik, afwasbaar, wasmachine-bestendig."

Greet was eerst een beetje wantrouwig: "'gaat dit wel echt handig zijn?', maar ik ben ondertussen toch wel erg tevreden over mijn Boc'n Roll! Nadat ik m'n korstjes flink mee heb opgegeten, moet ik geen brooddoos meer in m'n handtas meesleuren, maar een handig opgeplooid 'doekje'. Ook handig als onderlegger bij bv. vuile tafels."

"Nu heeft elk hier zijn/haar boc'n roll. Stevige of kleine eter, grote of kleine boterhammen: de boc'n roll past altijd - superflexibel en handig: geen kruimels in de (boeken)tas." - het hele gezin van Marjan is tevreden.

3. On the fly

Deze stevige, lekvrije hervulfles met handige drinktuit vervolledigt onze top 3.

Sandra: "Ik neem deze fles overal mee naar toe als ik weg ga. De fles lekt niet en de drinkopening blijft proper"

Eva geeft de fles een 10/10: "Ik heb echt nog geen enkel minpuntje ontdekt.
De fles lekt niet, de draaidop zorgt ervoor dat de fles gemakkelijk gevuld en gespoeld kan worden, de drinktuit is niet te klein en heeft geen kleine kantjes of groeven waarin drank zou kunnen achterblijven (wat voor een broeihaard van bacteriën zou kunnen zorgen). Ik ben tevreden en neem mijn fles dan ook mee naar de sporttraining. Ik heb mijn ploegmaten van de voordelen kunnen overtuigen en van de 11 speelsters, hebben er nu reeds 5 een hervulbare fles van Kudzu!"

Deborah, ten slotte, vindt het een... "Superfles. Sluit goed af, drinkt aangenaam, ruikt niet, handig formaat om mee te nemen. Past in bekerhouder in de auto en is snel te openen."

Recente blogposts

Onze 31 Mei Plasticvrij tips op een rij

Ter gelegenheid van Mei Plasticvrij schreef blogster Kelly elke dag een tip om plastic afval te vermijden. Hier heb je ze allemaal nog eens op een rij. Want ook na mei doen we voort met plastic te bannen!

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Back to basic: glazen flessen van Ah Table

Plastic flessen. Na plastic zakjes zijn het misschien wel de meest geproduceerde plastic voorwerpen. Ik geef het toe, ik weet geen cijfers, maar kom, dat er veel te veel plastic wegwerpflesjes geproduceerd zijn sinds ze uitgevonden werden, daarover zijn we het wel eens, vermoed ik? En als zero waster wil je die ondingen zo veel mogelijk vermijden. Een herbruikbare drinkfles voor onderweg had je misschien al aangeschaft. Maar ook voor thuis is er een pràchtig alternatief: de glazen flessen van Ah Table.

Meer lezen

Mei Plasticvrij: Aluminiumfolie vervangen? Boc’n’Roll time!

Gebruik je nog aluminiumfolie om je boterhammen in te verpakken? Niet lang meer, want Boc’n’Roll is de ideale vervanger! Waarom zou je zo’n doekje van katoen en TPU (plastic) in huis halen?

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques