Top 3 spullen waar onze klanten het méést tevreden over zijn

05-03-2014

Het is al een tijdje mogelijk voor onze klanten om hun mening op onze website te plaatsen over de producten die ze kochten. Daar is ook een score aan gekoppeld. We waren eens benieuwd wat na ongeveer twee jaar de producten zijn met de hoogste scores. Dit is de top 3:

1. Take5Nets

Deze handige wasbare zakjes voor je boodschappen veroverden het meeste harten. Niet alleen kan je er ontzettend veel afval mee besparen, je groenten blijven er op de koop toe langer in vers.

"Dit zijn zalige zakjes; veel steviger dan de plastic / paper bags. Eén van mijn beste aankopen vh voorbije jaar.", aldus Sanderijn.

Sofie vindt het dan weer "heel handige zakjes, ik ga er mee naar de markt of de winkel en moet me nu niet meer schuldig voelen over de massa's plastic wegwerpzakjes. Bovendien blijven groeten en fruit langer goed in de 'Take5Nets' dan in gewone plastic zakjes omdat de 'Take5Nets' luchtdoorlatend zijn (geen condens). Ik heb nog geen vervelende reacties gehad (noch op de markt, noch in de Colruyt), enkel geïnteresseerde blikken."

Veronie heeft er een nog originele toepassing voor gevonden: "Ik maak er thuis gerechtenzakjes van. Dan stop ik alle groente bij elkaar voor een bepaald recept zodat ik alleen het netje hoef te pakken en niet alles weer bij elkaar moet zoeken en er vervolgens achter te komen dat er weer eens wat mist omdat iemand het niet kon laten liggen."

2. Boc'n Roll

Het is moeilijk een woord te vinden om dit handige... ding te omschrijven. Daarom hebben we het maar "handig opbergsysteem voor je lunch" genoemd. Het vervangt wegwerpfolie of een brooddoos. Onze klanten zijn meer dan overtuigd, zo blijkt uit de massale respons:

Zoals Ann: "Op een bedrijf met meer dan 300 werknemers is er elke dag wel iemand die een (positieve) opmerking maakt over de Boc'n Roll. Waardoor ik natuurlijk nog fierder-trotser ben op m'n gadget! Handig in gebruik, afwasbaar, wasmachine-bestendig."

Greet was eerst een beetje wantrouwig: "'gaat dit wel echt handig zijn?', maar ik ben ondertussen toch wel erg tevreden over mijn Boc'n Roll! Nadat ik m'n korstjes flink mee heb opgegeten, moet ik geen brooddoos meer in m'n handtas meesleuren, maar een handig opgeplooid 'doekje'. Ook handig als onderlegger bij bv. vuile tafels."

"Nu heeft elk hier zijn/haar boc'n roll. Stevige of kleine eter, grote of kleine boterhammen: de boc'n roll past altijd - superflexibel en handig: geen kruimels in de (boeken)tas." - het hele gezin van Marjan is tevreden.

3. On the fly

Deze stevige, lekvrije hervulfles met handige drinktuit vervolledigt onze top 3.

Sandra: "Ik neem deze fles overal mee naar toe als ik weg ga. De fles lekt niet en de drinkopening blijft proper"

Eva geeft de fles een 10/10: "Ik heb echt nog geen enkel minpuntje ontdekt.
De fles lekt niet, de draaidop zorgt ervoor dat de fles gemakkelijk gevuld en gespoeld kan worden, de drinktuit is niet te klein en heeft geen kleine kantjes of groeven waarin drank zou kunnen achterblijven (wat voor een broeihaard van bacteriën zou kunnen zorgen). Ik ben tevreden en neem mijn fles dan ook mee naar de sporttraining. Ik heb mijn ploegmaten van de voordelen kunnen overtuigen en van de 11 speelsters, hebben er nu reeds 5 een hervulbare fles van Kudzu!"

Deborah, ten slotte, vindt het een... "Superfles. Sluit goed af, drinkt aangenaam, ruikt niet, handig formaat om mee te nemen. Past in bekerhouder in de auto en is snel te openen."

Recente blogposts

Do the Swap -> Go Zero Waste!

Meer en meer mensen kiezen bewust om minder afval te produceren en plasticvrij(er) te leven. Zero waste producten bieden een alternatief voor de producten die we allemaal dagelijks gebruiken maar doorgaans verpakt zitten in een plastic jasje. Van shampoo in blok, tandpasta in tabletvorm, een wasei tot handige herbruikbare verpakkingen om je lunch in mee te nemen, probeer het eens! Je zal versteld staan van het gebruiksgemak en de positieve impact op je vuilniszak!

Dus doe de swap en go zero waste!

Meer lezen

Zero Waste Swap: wattenschijfje wordt wasbaar

Tel even met me mee. 365 dagen in een jaar. Dat zijn 365 dagen om je gezicht te reinigen. Oké, je slaat wel eens een dag over. Die zieke dag in bed en geen energie om eruit te komen. Of op 1 januari, wie doet er dan de moeite om op te staan en uren voor de spiegel te staan na het gefeest? Maar die 363 andere dagen wil je natuurlijk wel fris voor de dag komen. 

Meer lezen

Zero Waste Swap: wegwerpscheermesje wordt safety razor

Komt het zonnetje eindelijk weer piepen? Snel even de douche in en hopsa, die benen zijn weer glad geschoren om ten volle van die zonnestralen te genieten. Maar scheer je met een plastic scheermesje dat je gemiddeld om de 5 tot 7 scheerbeurten moet vervangen en voel je aan je linkerteentje dat je toch dringend eens iets moet doen aan die wegwerpgewoonte? Kudzu weet raad: do the zero waste swap!

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques