Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

22-05-2019 - Kelly Eeckhaut

Geen zin of tijd om te koken? No problemo, dan ga je toch gewoon lekker snel iets afhalen! Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoentjes durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Welk doosje kiezen? Welja, dat hangt natuurlijk af van wat je erin wil laten verpakken. Hoe groot is het pakje friet dat je doorgaans bestelt? Meet zo’n pakje eens op en vergelijk met de afmetingen van de (brood)doos die je ervoor zou gebruiken. Bestel je een redelijk ‘vloeibare’ maaltijd zoals chana masala van bij de Indiër op het dorp? Dan zorg je best voor een lekvrije doos.

Haal je een smoothie, sapje of koffie? Dan geef je natuurlijk zonder schroom je eigen lunchbeker, (thermos)fles of KeepCup af. Herbruikbaar rietje erbij (behalve voor de koffie dan) en je bent klaar om op pad te gaan met je takeaway ontbijt zonder afval!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Kudzutest: Le Papier Lippenbalsem

Ons testpanel onderwierp de lippenbalsem van Le Papier aan een uitgebreide test. 
Hier kun je hun bevindingen terugvinden.

Meer lezen

Milieubewust feesten

Een witte kerst, dat hoeft niet per se voor mij. Een groene kerst? Graag! De eindejaarsperiode kan dan wel een fijne, warme periode zijn, maar het is er ook een waarbij het milieu kreunt onder het gewicht van al dat eten en al die cadeaus. Hoe kan je gezellig maar ook milieubewust feesten? Ik geef graag wat tips!

Meer lezen

Rhassoul Kleipoeder

Rhassoul is ook gekend als Ghassoul. Het is een unieke Marokkaanse kleisoort van vulkanische oorsprong uit het Atlasgebergte. Deze klei is onmisbaar in de hamam traditie. Rhassoul klei wordt gebruikt als gezichts-en haarmasker. Het heeft een reinigende en ontvettende werking zonder de huid of het haar uit te drogen. Omdat het zo zacht is hebben alle huidtypes er baat bij.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques