Mei Plasticvrij: Take-away met herbruikbaar

29-05-2020 - Kelly Eeckhaut

Geen zin of tijd om te koken? No problemo, dan ga je toch gewoon lekker snel iets afhalen! Maar is dat wel combineerbaar met een zero waste lifestyle, zo’n pakje frietjes van de frituur of Chinese takeaway? Ja hoor - als je je stoute schoentjes durft aan te trekken tenminste, en vraagt of ze je maaltijd in je eigen doosje willen verpakken.

Welk doosje kiezen? Welja, dat hangt natuurlijk af van wat je erin wil laten verpakken. Hoe groot is het pakje friet dat je doorgaans bestelt? Meet zo’n pakje eens op en vergelijk met de afmetingen van de (brood)doos die je ervoor zou gebruiken. Bestel je een redelijk ‘vloeibare’ maaltijd zoals chana masala van bij de Indiër op het dorp? Dan zorg je best voor een lekvrije doos.

Haal je een smoothie, sapje of koffie? Dan geef je natuurlijk zonder schroom je eigen lunchbeker, (thermos)fles of KeepCup af. Herbruikbaar rietje erbij (behalve voor de koffie dan) en je bent klaar om op pad te gaan met je takeaway ontbijt zonder afval!

Kelly Eeckhaut

Kelly Eeckhaut (la merlette blanche)

Kelly schrijft op haar blog over groen doen, leven en eten - met een serieuze vleug zelfmakerij. Ze schreef ook het originele upcycling-doe-het-zelfboek Art d'Eco.

http://mavieenvert.be

Recente blogposts

Ecologisch poetsen: minder microplastics, meer Maistic!

Wil je ecologisch poetsen, dan denk je wellicht in de eerste plaats aan ecologische schoonmaakmiddelen. Goed begin, maar wist je dat de standaard sponsjes en doekjes door de microplastics die ze loslaten bijdragen tot de plastic soep? Ehm, what?! Laat het ons even hebben over microplastics, en de alternatieven die Maistic aanbiedt.

Meer lezen

Cadeautjes inpakken met furoshiki wikkeldoeken

Tis the season … om elkaar te verrassen met cadeautjes. Wil je die op een zero waste manier verpakken? Met een furoshiki wikkeldoek van Fair Squared én de juiste knooptechniek kun je aan de slag. Dit jaar én nog vele komende. 

Meer lezen

Kudzu levert in de kerstperiode aan huis!

Vanaf 9 december gaat Sofie van Parfie elke woensdag de baan op om de pakjes van Kudzu feestelijk en ecologisch aan huis te leveren in Brugge. 

Hiervoor wordt onze bakfiets vrolijk aangekleed en kruipt Sofie in haar kerstpak. Ze levert met veel plezier de Kudzu-kerstpakjes aan huis.

De leveringen gebeuren tussen 17u en 20u en in de regio 8000, 8200 en 8310.

Meer lezen
Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques