Over Kudzu

Kudzu is een webwinkel met milieuvriendelijkere producten

Op onze website vind je een breed gamma van producten die je helpen bij een duurzamere levenswijze. De producten die we aanbieden zijn beter voor het milieu, hetzij op vlak van materiaal (gerecycleerd, biologisch, natuurlijk,...), hetzij in gebruik (of beter: hergebruik), of beide.

Kudzu bewijst dat ecologischere alternatieven helemaal niet saai of raar hoeven te zijn. Ons aanbod is divers, kwalitatief en oogt mooi. We hopen mensen te inspireren om op een eenvoudige manier hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Consequent

Onze persoonlijke groene levenswijze loopt door in de werking van ons bedrijf. Bij alles wat we doen staan we stil bij de impact op het milieu. Onze inspanningen werden in 2017 bekroond met de BeCommerce Green & Circular Award, waarmee Kudzu zich de meest ecologische webwinkel van België mag noemen:

  • Onze pakketten worden vaak verstuurd in hergebruikte dozen, als opvulmateriaal gebruiken we oude kranten of ander hergebruikt materiaal, de dozen worden dichtgeplakt met (gerecycleerd) papieren plakband 
  • We gebruiken uitsluitend gerecycleerd papier, ook voor enveloppen en etiketten
  • Onze elektriciteit is afkomstig van 100% groene energie, geleverd door Ecopower
  • Onze website wordt gehost door Combell, een bedrijf dat grote inspanningen doet op vlak van groene IT

Kleinschalig

Kudzu doet niet mee aan de race naar sneller, groter, nòg goedkoper, ...

Bij ons geen beelden van mega-magazijnen zoals je wel eens in de media ziet als het over e-commerce gaat. Kudzu is een klein familiebedrijf. Bij ons staan menselijkheid, eerlijkheid en respect voor alles wat leeft op de eerste plaats. Het is wel eens mogelijk dat we telefonisch even niet bereikbaar zijn omdat we graag tijd met onze kinderen doorbrengen. Soms zijn we er een weekje tussenuit om uit te blazen. We streven naar een gezond evenwicht tussen werk en ontspanning.

Desalniettemin staan we bekend voor een eerlijke en vlotte service.

Een korte geschiedenis

Kudzu Eco Webshop werd in 2009 opgericht door Millie Hemelsoen en Valentijn Vyvey. Onder de indruk van The Inconvenient Truth en geïnspireerd door Low Impact Man Steven Vromman heeft het koppel gaandeweg hun levensstijl aangepast. 

Ze hadden geen auto en hebben dat altijd zo gehouden. Ze werden vegetariër, begonnen biologisch voedsel te kopen, begonnen te wassen met ecologische producten, isoleerden hun huis,... Kortom: ze werden low impact man en vrouw.

In hun zoektocht naar milieuvriendelijke alternatieven voor alledaagse producten stelden Millie en Valentijn vast dat er een behoorlijk aanbod was maar dat ze moeilijk te verkrijgen waren. Millie, toen werkzaam bij een touroperator, vond de tijd rijp voor een carrièreswitch: Kudzu was geboren. Zelfstandig webontwikkelaar Valentijn bouwde de website, Millie begon het aanbod te verzamelen en in te voeren. Drie leegstaande slaapkamers werden bureau en voorraadruimte. In februari 2009 ging Kudzu.be online.

In mei 2015 verhuisden Millie, Valentijn, hun dochtertje Niene én Kudzu naar hun nieuwe eco-huis met bijhorend kantoor en magazijn in Sint-Andries Brugge.

In oktober 2016 is het magazijn te klein en worden de pakjes verstuurd vanuit een nieuwe ruime loods.

In mei 2017 neemt Kudzu trots de BeCommerce Green & Circular Award (meest ecologische webwinkel van België) in ontvangst.

In januari 2019 vestigt Kudzu zich in een nieuw magazijn in het Bedrijvencentrum Brugge.

Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques