Over Kudzu

Kudzu is een webwinkel met milieuvriendelijkere producten

Op onze website vind je een breed gamma van producten die je helpen bij een duurzamere levenswijze. De producten die we aanbieden zijn beter voor het milieu, hetzij op vlak van materiaal (gerecycleerd, biologisch, natuurlijk,...), hetzij in gebruik (of beter: hergebruik), of beide.

Kudzu bewijst dat ecologischere alternatieven helemaal niet saai of raar hoeven te zijn. Ons aanbod is divers, kwalitatief en oogt mooi. We hopen mensen te inspireren om op een eenvoudige manier hun steentje bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Consequent

Onze persoonlijke groene levenswijze loopt door in de werking van ons bedrijf. Bij alles wat we doen staan we stil bij de impact op het milieu. Onze inspanningen werden in 2017 bekroond met de BeCommerce Green & Circular Award, waarmee Kudzu zich de meest ecologische webwinkel van België mag noemen:

  • Onze pakketten worden vaak verstuurd in hergebruikte dozen, als opvulmateriaal gebruiken we oude kranten of ander hergebruikt materiaal, de dozen worden dichtgeplakt met (gerecycleerd) papieren plakband 
  • We gebruiken uitsluitend gerecycleerd papier, ook voor enveloppen en etiketten
  • Onze elektriciteit is afkomstig van 100% groene energie, geleverd door Ecopower
  • Onze website wordt gehost door Combell, een bedrijf dat grote inspanningen doet op vlak van groene IT

Kleinschalig

Kudzu doet niet mee aan de race naar sneller, groter, nòg goedkoper, ...

Bij ons geen beelden van mega-magazijnen zoals je wel eens in de media ziet als het over e-commerce gaat. Kudzu is een klein familiebedrijf. Bij ons staan menselijkheid, eerlijkheid en respect voor alles wat leeft op de eerste plaats. Het is wel eens mogelijk dat we telefonisch even niet bereikbaar zijn omdat we graag tijd met onze kinderen doorbrengen. Soms zijn we er een weekje tussenuit om uit te blazen. We streven naar een gezond evenwicht tussen werk en ontspanning.

Desalniettemin staan we bekend voor een eerlijke en vlotte service.

Wie is Kudzu?

Wij zijn Millie en Valentijn, al sinds 2009 de bezielers van Kudzu. 

Toen we gingen samenwonen schudde Al Gores “The Inconvenient Truth” ons wakker en wilden we iets doen. Dat begon met ons wasmiddel te vervangen door een ecologisch alternatief maar het werd al snel een zero waste levensstijl.

We wonen vlakbij het mooie Brugge dus een auto is geen noodzaak. Met de fiets raak je zowat overal en er zijn regelmatige treinverbindingen. Als we echt eens naar een uithoek moeten gebruiken we een auto van Cambio. We zijn zo blij met onze fiets die ons fit houdt! Ook de kindjes brengen we met de bakfiets naar school. Grappig is dat een autorit voor hen iets heel bijzonders is.

Gaandeweg ontdekten we dat minimaliseren een positief effect had op ons leven. Een droogkast hadden we al niet en onze strijkijzer en haardroger zetten we af bij de Kringwinkel. Ontspullen gaf ons rust en als je niet moet strijken en minder hebt om op te ruimen, win je aan quality time!

We zijn nogal fan van hergebruik, dus vind je in onze kleerkast vooral tweedehands kledij. We vonden al echte pareltjes! De zoektocht niet altijd makkelijk en we kopen wel eens iets nieuws. Zoals bijvoorbeeld een slip of kousen, dat is toch iets waarvan je liever niet hebt dat iemand anders het al eens gedragen heeft.

In onze tuin verbouwen we groenten. We hebben er niet altijd de tijd voor dus onze tuin is een beetje een wildernis. Maar daar houden we van en het komt al wel eens voor dat er spontaan een pompoenplant tussen de bloemen groeit. Lekker!

Tien jaar geleden schakelden we over op een vegetarisch eetpatroon. Dat is gaandeweg gegroeid door steeds minder vlees te eten. Toen vond je nog niet zo makkelijk vegetarische alternatieven, we zijn dus heel blij dat het vegetarisch en vegan aanbod maar blijft groeien! We hopen ooit in een wereld te kunnen leven waar vlees eten de uitzondering wordt.

Niemand is perfect natuurlijk en wij zeker ook niet. Zo eten we graag eens chips of ander voorverpakt lekkers. En dan geven we daar wel aan toe. Het moet leuk blijven natuurlijk!

Bancontact / Mister Cash ideal Visa Mastercard American Express overschrijving EcoCheques